ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΣΟ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

Κύμα προσλήψεων σε πληθώρα εταιρειών προβλέπεται μέχρι το τέλος του 2016, με τις εταιρείες παραγωγής ενέργειας να αποτελούν από τους πιο σημαντικούς πιθανούς εργοδότες για πληθώρα υποψήφιων εργαζομένων.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Κύμα προσλήψεων σε πληθώρα εταιρειών προβλέπεται μέχρι το τέλος του 2016, με τις εταιρείες παραγωγής ενέργειας να αποτελούν από τους πιο σημαντικούς πιθανούς εργοδότες για πληθώρα υποψήφιων εργαζομένων. Τα αισιόδοξα νέα προκύπτουν από την έγκυρη έρευνα για τον δείκτη τάσεων της αγοράς εργασίας που διεξήγαγε το τμήμα Εφαρμοσμένης Έρευνας και Καινοτομίας του ALBA Graduate Business School με τη χορηγία του Kariera.gr.

Σύμφωνα με την παραπάνω μελέτη, στις εταιρείες παραγωγής ενέργειας αναμένεται άνοδος κατά 80% όσον αφορά τις δράσεις για προσέλκυση και επιλογή προσωπικού, με εκείνες στις Υπηρεσίες να τις ακολουθούν με 60%. Έπειτα, σε ποσοστό μεταξύ 35%-45% αναμένονται παρόμοιες ενέργειες για προσλήψεις στους κλάδους της Βιομηχανίας και του Εμπορίου, στις τράπεζες και στις φαρμακευτικές εταιρείες.

Αναλυτικότερα, η έρευνα του ALBA που πραγματοποιήθηκε μεταξύ Φεβρουαρίου - Μαρτίου 2016 έδειξε ότι οι εταιρείες κατά 44,2% προτίθενται να αυξήσουν το εργατικό τους δυναμικό. Και αν το ποσοστό αισιοδοξίας κυμάνθηκε στο 63,6%, χαμηλότερο συγκριτικά με το 2014 (74,3%) αποδείχτηκε υψηλότερο μετά την ύφεση του 2015.

Μάλιστα, παρόλο που οι απαντήσεις των εταιρειών για το δεύτερο εξάμηνο του 2015 ήταν συγκρατημένες, τελικά μία στις δύο επιχειρήσεις προχώρησαν σε τουλάχιστον μία νέα πρόσληψη. Επίσης, από τις απαντήσεις των εταιρειών στην έρευνα της περασμένης άνοιξης προέκυψε ότι σε ποσοστό 44,4% θα δώσουν αυξήσεις μέχρι 3%, εντός του 2016.

Άλλα σημαντικά συμπεράσματα της μελέτης είναι ότι συνεχίζεται η προτίμηση των επιχειρήσεων προς τα νεαρά στελέχη/απόφοιτους (45,4%) καθώς και ότι όσες εταιρείες προχωρήσουν σε προσλήψεις θα στραφούν κυρίως στους τομείς των Πωλήσεων, της Παραγωγής, της Εξυπηρέτησης Πελατών, της Πληροφορικής και του Μάρκετινγκ.

Από την άλλη πλευρά, μόνο σε ποσοστό 16,3% οι επιχειρήσεις έδειξαν διάθεση για μείωση εργατικού δυναμικού (πάντα μέχρι το τέλος του 2016), ενώ στη μείωση μισθών προέβη μόνο το 6,9% –σε σύγκριση με το 11,7% το 2015. Ωστόσο, αυξήθηκαν οι εταιρείες που θεωρούν αρκετά πιθανό ή σίγουρο να μεταφέρουν την έδρα τους σε άλλη χώρα, καθώς πλέον αγγίζουν το 6,5% (από 4% το 2015).

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι κατόπιν ειδικής ομάδας ερωτήσεων σχετικά με την «Οικονομική Κρίση και Διαχείριση Ταλέντου – Βrain Drain» η έρευνα έδειξε, μεταξύ άλλων, ότι μία στις δύο εταιρίες έχει ξεκάθαρο ορισμό για το τι σημαίνει ταλέντο, ενώ οι επιχειρήσεις κατά 64,2% αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην εξεύρεση νέων ταλέντων και στην κάλυψη κενών θέσεων εργασίας.

Επιπλέον, βάσει του 88,9% των απαντήσεων, ταλέντο έχει ένα άτομο που εμπνέει τους συναδέλφους του, έχει ηγετικές ικανότητες και προοπτική, ενώ σύμφωνα πάντα με τους ερωτηθέντες τα τμήματα με τη μεγαλύτερη κινητικότητα στα ταλέντα προς άλλες εταιρείες ή προς το εξωτερικό είναι εκείνα των Μηχανικών/Παραγωγής, το τμήμα ΙΤ και το τμήμα των Πωλήσεων.

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η LIGHT + BUILDING ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝIΚΗ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΗΣ ΤΟ 2022

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας κατάστασης που προκλήθηκε από την πανδημία του κορωνοιού, και των περιορισμών σε εκδηλώσεις και ταξίδια που επέφερε, ο Εκθεσιακός Οργανισμός Φρανκφούρτης από κοινού με τους ...

C&A ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ Α.Ε. ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

Η C&A ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ Α.Ε., ηγέτιδα στα Συστήματα Αυτοματισμού σε Ναυτιλία και Βιομηχανία από το 1978, έχει σήμερα το δικό της δισέλιδο αφιέρωμα στον κατάλογο. Η C&A καλύπτει για την Ελληνική Αμυντ...

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΤΟΥΛΗ-ΣΔΟΥΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με την Γ. Γραμματέα Ενέργειας Α. Σδούκου, στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής βρέθηκε η προοπτική συνεργειών μεταξύ της Περιφέρειας Ατ...

Κλείσιμο [X]