ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΣΟ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

Οι μαθητές δημιούργησαν έναν καινοτομικό έξυπνο κάδο ανακύκλωσης ο οποίος ονομάζεται «Smiley Bin» και έχει μέσα ζυγαριά, ώστε να ανταμείβει το χρήστη που ανακυκλώνει περισσότερο...

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΛΩΝΙΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ: ΠΗΓΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΜΕ ΧΟΡΗΓΙΑ ΚΑΙ ΑΡΩΓΗ ΤΗΣ “OLYMPIA ELECTRONICS”

Τριμελής αντιπροσωπεία μαθητών του γυμνασίου Αλωνίων Πιερίας επισκέφθηκε στις αρχές Ιουλίου τις εγκαταστάσεις της “Olympia Electronics”, μαζί με το δήμαρχο Πύδνας Κολινδρού κ. Ευάγγελο Λαγδάρη και τις καθηγήτριες κ. Τάνια Παντελίδου και Ηρώ Ζιούδρου.

Αφορμή της επίσκεψης ήταν η κατάκτηση της πρώτης θέσης στον 10ο Τελικό Διαγωνισμό «Καλύτερης Μαθητικής Εικονικής Επιχείρησης 2016» του «Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων / Junior Achievement Greece».

Οι μαθητές και οι συνοδοί τους συναντήθηκαν με τους ιδιοκτήτες της “Olympia Electronics” A.E. κ. Δημήτρη Λακασά και κ. Νίκο Αρβανιτίδη, οι οποίοι τους συνεχάρησαν για τη διάκρισή τους και τους πρόσφεραν χορηγία για να συνεχίσουν την πολύτιμη προσπάθειά τους στη Λουκέρνη της Ελβετίας.

Οι μαθητές δημιούργησαν έναν καινοτομικό έξυπνο κάδο ανακύκλωσης ο οποίος ονομάζεται «Smiley Bin» και έχει μέσα ζυγαριά, ώστε να ανταμείβει το χρήστη που ανακυκλώνει περισσότερο, με πόντους εκπτώσεων σε συνεργαζόμενα καταστήματα ή στα δημοτικά τέλη. Οι πόντοι πιστώνονται μέσω wi fi σε ειδική κάρτα, η οποία χρησιμοποιείται και για να ανοίγει αυτόματα ο κάδος με ενέργεια από φωτοβολταϊκό πάνελ που υπάρχει στην οροφή.

Σύνθημα των παιδιών είναι: «Ανακύκλωσε και κέρδισε, εσύ και το περιβάλλον!» Οι καινοτόμοι μαθητές από την Πιερία –αλλά και από τα υπόλοιπα 99 ελληνικά σχολεία που διαγωνίστηκαν– είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν και να “τρέξουν” μια εικονική επιχείρηση από την αρχή ως το τέλος.

Σε δελτίο Τύπου η “Olympia Electronics” A.E. σημειώνει ότι η καινοτομία, η αριστεία και η εξωστρέφεια είναι έννοιες οι οποίες θα πρέπει να αναπτύσσονται σε όλα τα στάδια της εκπαίδευσης, ενώ θα πρέπει επιπλέον η νέα γενιά να διαθέτει κριτική σκέψη και δημιουργικότητα και κυρίως «σοφή διαχείριση της γνώσης».

«Ευχόμαστε καλή επιτυχία στους καινοτόμους μαθητές του Γυμνασίου Αλωνίων και θέτουμε στη διάθεσή τους όλες μας τις δυνάμεις για την πραγμάτωση του ονείρου τους, το οποίο θα κάνει περήφανους τους ίδιους, τους δασκάλους τους, τους γονείς τους, την Πιερία και την Ελλάδα» καταλήγει το δελτίο Τύπου της “Olympia Electronics” A.E..

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΟΣΕΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Εορτασμός Αγίου Πνεύματος την Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020» Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων (Π.Ο.Σ.Ε.Η) ενόψει του εορτασμού του Αγίου Πνεύματος στις 8...

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Ν. ΑΙΤ/ΝΙΑΣ «Ο ΘΑΛΗΣ» - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύνδεσμος Εργολάβων Ηλεκτρικών Έργων Ν. Αιτ/νιας «Ο ΘΑΛΗΣ» εύχεται σε όλους τους συναδέλφους και συνεργάτες του ηλεκτρολογικού κλάδου υγεία, χαρά και δημιουργικότητα,...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΕΕΗΠ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ.

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου μας, αναγνωρίζοντας τόσο την ιδιαιτερότητα της φετινής χρονιάς, όσο και την επιτακτική ανάγκη να διατηρούμε την αισιοδοξία και την κοινωνικότητά μας, αποφάσισε να πραγματοποιηθεί...

Κλείσιμο [X]