ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΣΟ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

Ο κ. Γεώργιος Βλασόπουλος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Εγκαταστατών Συντηρητών Ανελκυστήρων (ΠΟΒΕΣΑ).

ΠΟΒΕΣΑ: ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΝΕΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Υπεγράφη η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τους όρους εργασίας και αμοιβής των ηλεκτροτεχνιτών - περιελιγκτών που απασχολούνται στα τεχνικά γραφεία ανελκυστήρων όλης της χώρας. Συμφωνούν και συναποδέχονται την υπογραφή της Σ.Σ.Ε, ο κ. Γεώργιος Βλασόπουλος, πρόεδρος, και Θωμάς Κόκαλας, γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Εγκαταστατών Συντηρητών Ανελκυστήρων (ΠΟΒΕΣΑ), ο Αλέξανδρος Φλέγγας, πρόεδρος και Ευάγγελος Σκουρογιάννης, γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ηλεκτροτεχνιτών Ελλάδας (ΟΗΕ), και όλοι οι νόμιμοι εκπρόσωποι των ανωτέρω οργανώσεων.

Στις διατάξεις υπάγονται οι μαθητευόμενοι, βοηθοί και τεχνίτες ηλεκτροτεχνίτες και περιελιγκτές, αρχιτεχνίτες, εργοδηγοί και πτυχιούχοι επίβλεψης ηλεκτρολόγοι (συντηρητές) και εγκαταστάτες Δ' ειδικότητας, όλων των ειδικοτήτων και κατηγοριών του Ν.6422/1934 και εργάζονται με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας στις εγκαταστάσεις και συντηρήσεις ανελκυστήρων όλης της χώρας.

Οι βασικοί μισθοί και τα ημερομίσθια διαμορφώνονται ως εξής:

1. Οι μαθητευόμενοι ηλεκτροτεχνίτες αμείβονται σύμφωνα με τις αποδοχές και τους λοιπούς όρους των εργατοτεχνιτών της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε., όπως ισχύει κάθε φορά.

2. Το βασικό ημερομίσθιο του αδειούχου βοηθού ηλεκτροτεχνίτου, ορίζεται σε 31,82 €

3. Οι βοηθοί που έχουν πάρει άδεια ηλεκτροτεχνίτη, είναι ηλεκτροτεχνίτες και λαμβάνουν τις αποδοχές αδειούχου ηλεκτροτεχνίτη.

4. α) Ο βασικός μισθός του αδειούχου ηλεκτροτεχνίτη, ορίζεται 727,28 €.

β) Ο βασικός μισθός του αδειούχου αρχιτεχνίτη, ορίζεται σε 752,17 €.

γ) Ο βασικός μισθός του αδειούχου εργοδηγού με θέση, ορίζεται σε 771,15 €.

δ) Ο βασικός μισθός του αδειούχου συντηρητή ή εγκαταστάτη, ορίζεται σε 790,00 €.

 

 

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ « Ο ΘΑΛΗΣ» ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΗΛΕΜΑΡΑΘΩΝΙΟ

Ο Σύνδεσμος Εργολάβων Ηλεκτρικών Έργων Νομού Αιτωλοακαρνανίας «Ο ΘΑΛΗΣ» για ακόμη μία φορά αποδεικνύει έμπρακτα την κοινωνική του δράση και συμμετέχει στην προσπάθεια στήριξης των δομών Υγείας του νομ...

Σ.Ε.Ε.Η.Π HΛΕΚΤΡΟΝΙKA ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΔΕ ΕΙΤΕ ΜΕΣΩ FAX, ΕΙΤΕ ΜΕΣΩ MAIL

Ο Σύνδεσμός Εργοληπτών Εγκαταστατών Πειραιά μετά τις πρόσφατες εξελίξεις και την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας, συστήνει στους συναδέλφους ψυχραιμία αλλά και ιδιαίτερη προσοχή ώστε ...

ΠΟΣΕΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ

Αναστολη της προγραμματισμένης για τις 14/3/2020 Σύσκεψης του Περιφερειακού Κλιμακίου Αττικής – Δυτικής Ελλάδας – Ιονίων Νήσων & Πελοποννήσου...

Κλείσιμο [X]