ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΣΟ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

Τα δύο μέρη διαμόρφωσαν από κοινού ένα μακροπρόθεσμο πλαίσιο συνεργασίας και κοινών δράσεων, και υπέγραψαν το αντίστοιχο Μνημόνιο Συνεργασίας...

EMMIS: ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ Α.Ε.Ι. ΠΕΙΡΑΙΑ

Στο πλαίσιο της στρατηγικής ανάπτυξης συνεργειών με την επιστημονική και ακαδημαϊκή κοινότητα, η EMMIS ΑΒΕΕ προχώρησε σε στρατηγική συμφωνία με το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε. του Α.Ε.Ι. Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα.

Τα δύο μέρη διαμόρφωσαν από κοινού ένα μακροπρόθεσμο πλαίσιο συνεργασίας και κοινών δράσεων, και υπέγραψαν το αντίστοιχο Μνημόνιο Συνεργασίας.

Οι κοινές δράσεις που συμφωνήθηκαν είναι οι εξής:

- Διοργάνωση ημερίδων ενημέρωσης ηλεκτρολόγων και αποφοίτων φοιτητών (τουλάχιστον μία φορά ετησίως).

- Υποστήριξη εκπόνησης προπτυχιακών και μεταπτυχιακών εργασιών των σπουδαστών σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

- Διοργάνωση τεχνικών σεμιναρίων σε ολιγομελή τμήματα σπουδαστών, με παράλληλη ζωντανή παρακολούθηση της διαδικασίας παραγωγής και ποιοτικού ελέγχου πιστοποιημένων μετασχηματιστών.

- Υποστήριξη και αναβάθμιση των εκπαιδευτικών εργαστηριών με δωρεάν παροχή προϊόντων και εξοπλισμού, όπου αυτό είναι δυνατό.

- Δυνατότητα πραγματοποίησης πρακτικής άσκησης των σπουδαστών.

- Οργάνωση κοινών επιστημονικών δραστηριοτήτων με τη συμμετοχή και άλλων πανεπιστημίων και ερευνητικών φορέων.

- Συνεργασία σε ερευνητικά προγράμματα σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Βασικός γνώμονας της παραπάνω συμφωνίας είναι η αμοιβαίως επωφελής και ουσιαστική σύνδεση της επιστημονικής κοινότητας και της επιστημονικής γνώσης με την αγορά εργασίας.

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η SIEMENS ΤΙΜΑ 23 ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ 1.450 ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ

Η Siemens τίμησε 23 ιδιαίτερα επινοητικούς ερευνητές βραβεύοντάς τους ως «Εφευρέτες της Χρονιάς 2019»....

ELEC-TEC FORUM

Παράλληλα με την έκθεση θα εξελιχθεί ένας συνεδριακός μαραθώνιος, το Elec-tec Forum 2020, που θα ξεκινήσει το μεσημέρι της Παρασκευής 21 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της Δευτέρας 24 Φεβ...

ΤΡΙΤΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ELEC-TEC: ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΛΑΜΠΕΡΗ

Mε τα φώτα στραμμένα στην 3η Διεθνή ΄Εκθεση Elec –tec το ΜEC Παιανίας θα μετατραπεί για τέσσερις ημέρες, από τις 21 έως τις 24 Φεβρουαρίου 2020, σε εργαστήριο καινοτομίας για το ηλεκτρολογικό υλικό, ...

Κλείσιμο [X]