ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΣΟ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

Η ΥΔΕ είναι τεχνικό έντυπο, το οποίο επιβεβαιώνει με την υπογραφή του ηλεκτρολόγου ότι η Ε.Η.Ε. μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα και με ασφάλεια για το χρήστη της.

Σ.Ε.Η. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ: ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΗ

Ο Σύνδεσμος Εγκαταστατών Ηλεκτρολόγων Μαγνησίας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία προχωρά σε διευκρινίσεις για την Υπεύθυνη Δήλωση Εγκαταστάτη (ΥΔΕ του Ν.4483/1065) από αδειούχο Εγκαταστάτη Ηλεκτρολόγο, ενημερώνοντας π.χ. για τη λήξη της ΥΔΕ μετά το πέρας των 14 ετών στις κατοικίες .

Σύμφωνα με το Σύνδεσμο, η ΥΔΕ δεν αποτελεί μια απλή γραφειοκρατική διαδικασία. Αντίθετα αποτελεί μια παροχή συγκεκριμένης τεχνικής υπηρεσίας η οποία απαιτεί την παρουσία του Εγκαταστάτη Ηλεκτρολόγου στο χώρο της Ε.Η.Ε. όπου θα γίνει ο έλεγχος της καλής και ασφαλούς λειτουργίας της.

Κι αυτός ο έλεγχος πρέπει να γίνει με τη χρήση διακριβωμένων οργάνων ελέγχου, ώστε να επιβεβαιωθεί ότι η Ε.Η.Ε. σε μια κατοικία, σε έναν επαγγελματικό χώρο, σε μια βιοτεχνία κλπ., είναι ασφαλής, προκειμένου να συνεχίσει να χρησιμοποιείται και να λειτουργεί απρόσκοπτα

Η ΥΔΕ είναι τεχνικό έντυπο, το οποίο επιβεβαιώνει με την υπογραφή του ηλεκτρολόγου ότι η Ε.Η.Ε. μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα και με ασφάλεια για το χρήστη της.

«Η ΥΔΕ του Ν. 4483/1965, αναφέρει ο Σ.Ε.Η. Μαγνησίας, δεν είναι ένα απλό πιστοποιητικό και δεν μπορεί να εκδοθεί από το γραφείο του εγκαταστάτη ηλεκτρολόγου, αλλά μετά από τον έλεγχο της εγκατάστασης, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφαλής λειτουργία και η προστασία της ζωής και της περιουσίας του καταναλωτή.

»Ο καταναλωτής που χρειάζεται έλεγχο της καλής λειτουργίας της Ε.Η.Ε., είναι υποχρεωμένος –σύμφωνα με τα όσα ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία– να καλέσει αδειούχο εγκαταστάτη ηλεκτρολόγο προκειμένου να πραγματοποιήσει έλεγχο στην Ε.Η.Ε..

»Από τον επαγγελματία αδειούχο εγκαταστάτη ηλεκτρολόγο κοστολογείται αυτή η παροχή τεχνικής υπηρεσίας, η οποία οδηγεί στην έκδοση της ΥΔΕ, και όχι αποσπασματικά και μεμονωμένα η έκδοση του τεχνικού εντύπου της ΥΔΕ.

»Μάλιστα, η παροχή από αδειούχο εγκαταστάτη ηλεκτρολόγο τεχνικής υπηρεσίας η οποία οδηγεί στην έκδοση της ΥΔΕ του Ν. 4483/1965 δεν μπορεί να κοστολογείται το ίδιο σε κάθε περίπτωση ελέγχου μιας Ε.Η.Ε.

»Για παράδειγμα, ο έλεγχος της Ε.Η.Ε μιας κατοικίας 40 τ.μ (γκαρσονιέρας) δεν μπορεί να έχει το ίδιο κόστος με τον έλεγχο της Ε.Η.Ε μιας κατοικίας 120 τ.μ. ή με τον έλεγχο της Ε.Η.Ε μιας κατοικίας 200 τ.μ.

»Όσοι εκδίδουν ΥΔΕ του ν.4483/1965 χωρίς να πραγματοποιήσουν έλεγχο και μέτρηση της Ε.Η.Ε του χώρου, παρανομούν σε βάρος της ασφάλειας και προστασίας των καταναλωτών από τη χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ μπορούν να ελεγχθούν μετά από καταγγελία και να έχουν διοικητικές και άλλες κυρώσεις από τις διευθύνσεις ανάπτυξης των Περιφερειών της χώρας».

 

 

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ

Σ.Ε.Ε.Η.Σ.Κ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ- ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΚΥΚΛΩΜΑΤΩΝ

Ένα ενδιαφέρον σεμινάριο, για την επιμόρφωση των μελών του, διοργάνωσε σε συνεργασία με την ΑΒΒ ο Σύνδεσμος Εργοδηγών Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων και Συντηρητών Καυστήρων Ν. Μαγνησίας....

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Σ.Ε.Ε.Η Ν. ΞΑΝΘΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Στις 21 Ιανουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε η κοπή της βασιλόπιτας του Συνδέσμου Εργοληπτών Εγκαταστατών Ηλεκτρολόγων Ν. Ξάνθης στο εστιατόριο «Ξανθίππη»....

Ο Σ.Ε.Ε.Η.Σ.Κ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ

Την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Εργοδηγών Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων και Συντηρητών Καυστήρων Ν. Μαγνησίας, την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Park...