ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΣΟ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

«ΕΞΑΓΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ»

Το μήνυμα της συνεργασίας μεταξύ  ελληνικών και ιταλικών επιχειρήσεων σε χώρες του κόσμου που λειτουργούν ιταλικά επιμελητήρια, με σκοπό τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειάς τους έφερε ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ, κ. Δημήτρης Λακασάς σε ομιλία του στην εκδήλωση του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου με τίτλο: «Εξάγουμε Περισσότερη Ελλάδα σε 52 χώρες του Κόσμου με 74 Επιμελητήρια», η οποία πραγματοποιήθηκε στις 8 Νοεμβρίου 2012, στην Αθήνα.

Η Ιταλία αποτελεί διαχρονικά έναν από τους κυριότερους εταίρους της χώρας μας στις εξαγωγές, με τον μέσο ρυθμό αύξησης ελληνικών εξαγωγών την τελευταία δεκαετία να ανέρχεται σε 12,8%. Το 2011 οι ελληνικές εξαγωγές στην Ιταλία αυξήθηκαν κατά 26,8% σε ετήσια βάση. Η χώρα μας κατατάσσεται στην 38η θέση προμηθευτών της Ιταλίας.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ αναφέρθηκε στην ανάγκη αλλαγής του μοντέλου ανάπτυξης της χώρας και υιοθέτηση του δόγματος «Παράγω και Εξάγω», ανακατευθύνοντας ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής παραγωγής από τα μη εμπορεύσιμα, στα διεθνώς εμπορεύσιμα αγαθά καθώς και στην ανάγκη ενίσχυσης της υποκατάστασης των εισαγωγών με ελληνικά προϊόντα. Με αυτά τα δεδομένα, όπως τόνισε ο κ. Λακασάς, απαιτείται για την χώρα μας πλαίσιο συνεκτικών δράσεων από την παραγωγή ως τη στοχευμένη διαρκή παρουσία των ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών σε διεθνές επίπεδο, υπό ένα εθνικό, ισχυρό Brand Name ή με άλλα λόγια μια Εθνική Στρατηγική Εξαγωγών. Στη συνέχεια της ομιλίας του ο κ. Λακασάς παρουσίασε τις πρόσφατες καινοτόμες δράσεις και πρωτοβουλίες του ΣΕΒΕ για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης υπογράφηκε σχετικό μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου με έδρα την Αθήνα, της ΕΕΔΕ, του ΕΒΕΑ, του ΠΣΕ, του ΣΕΒΕ, της EFG Eurobank και του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου με έδρα τη Θεσσαλονίκη, με εστίαση στους παρακάτω τομείς:

-Κοινές θέσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας

-Ευρωπαϊκά και Εθνικά Προγράμματα

-Εκδηλώσεις

-Επιμόρφωση

-Ενίσχυση Εξωστρέφειας

-Προώθηση της Μεσογειακής διατροφής, κάνοντας χρήση του επιτυχημένου ιταλικού μοντέλου

-Πιστοποιήσεις – Εργαλεία Management

-Γραφείο Ελληνο-Ιταλικής Επιχειρηματικότητας

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΕΕΗΠ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ.

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου μας, αναγνωρίζοντας τόσο την ιδιαιτερότητα της φετινής χρονιάς, όσο και την επιτακτική ανάγκη να διατηρούμε την αισιοδοξία και την κοινωνικότητά μας, αποφάσισε να πραγματοποιηθεί...

Η OLYMPIA ELECTRONICS A.E. XOΡΗΓΟΣ ΣΤΗΝ RSF HELLAS

Η OLYMPIA ELECTRONICS A.E., η μεγαλύτερη αμιγώς ελληνική βιομηχανία παραγωγής ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, στα 41 χρόνια λειτουργίας της, παραμένει συνεπής στον βασικό της στόχο, που είναι η υπο...

Η LIGHT + BUILDING ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝIΚΗ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΗΣ ΤΟ 2022

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας κατάστασης που προκλήθηκε από την πανδημία του κορωνοιού, και των περιορισμών σε εκδηλώσεις και ταξίδια που επέφερε, ο Εκθεσιακός Οργανισμός Φρανκφούρτης από κοινού με τους ...

Κλείσιμο [X]