ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΣΟ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΜΠΤΗΡΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ EUROLAMP LED ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΛΥΣΙΔΑΣ SUPER MARKET.

Την αντικατάσταση 150 περίπου φωτιστικών σωμάτων και λαμπτήρων ανά κατάστημα λιανικής πώλησης της αλυσίδας super market «Μασούτης Α.Ε.» ανέλαβε η εταιρεία «Eurolamp Α.Ε.», χρησιμοποιώντας αντίστοιχα φωτιστικά τεχνολογίας Eurolamp LED.

Χάρη σ’ αυτά επιτεύχθηκε μεγαλύτερη ενεργειακή απόδοση, αλλά και η ποιότητα φωτός που απαιτείται στα καταστήματα της συγκεκριμένης αλυσίδας.

Επιπλέον, η καινοτομική τεχνολογία της Eurolamp LED εξασφαλίζει μειωμένη κατανάλωση σε ενέργεια σε ποσοστό έως 80% συγκριτικά με συστήματα παλαιότερης τεχνολογίας. Το γεγονός αυτό θα επιτρέψει την απόσβεση της επένδυσης αυτής για το super market σε λιγότερο από 1 χρόνο.

Έχοντας μεγάλη διάρκεια ζωής και μηδενικό κόστος στη συντήρησή τους, τα φωτιστικά πληρούν όλες τις προδιαγραφές που εξασφαλίζουν την υψηλότερη δυνατή οπτική άνεση στα συγκεκριμένα καταστήματα.

Βασικοί στόχοι του έργου εξαρχής ήταν:

- Η αύξηση της έντασης φωτισμού.

- Η ομοιομορφία φωτισμού.

- Η εξοικονόμηση ενέργειας.

- Η βελτίωση στην απόδοση χρωμάτων στο χώρο.

- Η αποφυγή αλλοιώσεων των προϊόντων του super market.

Προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν:

- Το φωτιστικό LED Slim (χωνευτό, λευκό, Φ225, 20W, 4.000K).

- Η λάμπα LED SMD T8 (10W, 60cm, 4.000K, 300°, 90-265V AC).

 

Αποτελέσματα

Με την εκκίνηση του έργου πραγματοποιήθηκαν όλες οι ειδικές μετρήσεις που προβλέπονταν και τηρήθηκαν όλες οι προδιαγραφές που επιτάσσει η ισχύουσα ευρωπαϊκή νομοθεσία. Διαπιστώθηκε, έτσι, ότι με την εγκατάσταση των φωτιστικών νέας τεχνολογίας LED θα αυξηθεί η φωτεινή ένταση και θα υπάρχει εξαιρετική χρωματική απόδοση, καθώς τα χρώματα αυτά θα είναι πλήρως εναρμονισμένα με την πραγματικότητα.

Παράλληλα θα υπάρχει δυνατότητα να «τονισθούν» με φωτισμό περιοχές οι οποίες προηγουμένως χαρακτηρίζονταν ως σκοτεινές από τους καταναλωτές του καταστήματος. Επιπλέον, ο νέος φωτισμός που εγκαταστάθηκε δεν προκαλεί θάμβωση, προστατεύοντας πλήρως τα προϊόντα στα ράφια και τα ψυγεία. Κατ’ αυτό τον τρόπο, όλα τα ευπαθή προϊόντα προστατεύονται επαρκώς.

Άκρως θετικά και ενθαρρυντικά ήταν τα σχόλια και οι εντυπώσεις, τόσο των εργαζομένων στο super market όσο και των καταναλωτών, οι οποίοι επιβεβαίωσαν την αναβαθμισμένη και ποιοτικότερη φωτεινότητα του χώρου. Ο φωτισμός είναι πλέον εντυπωσιακός, ξεκούραστος, με σαφή αποτύπωση των χρωμάτων στο χώρο και με ιδιαίτερη ένταση στις επιλεγμένες περιοχές του καταστήματος.

Επίσης, κατόπιν έρευνας με τις οικονομικές υπηρεσίες του ομίλου «Μασούτης Α.Ε.», αποδεδειγμένα ενσωματώθηκαν και τα οικονομικά οφέλη του όλου εγχειρήματος. Κατόπιν όλων αυτών, ήδη υπάρχει εκδήλωση ενδιαφέροντος και για επέκταση της συνεργασίας στην συγκεκριμένη αλυσίδα super market, αλλά και για υλοποίηση παρεμφερών έργων σε άλλους μεγάλους επαγγελματικούς χώρους.

Οφέλη από την αντικατάσταση φωτισμού

Τα φωτιστικά και οι λαμπτήρες ειδικής τεχνολογίας LED συνέβαλαν αποτελεσματικά στην επιτυχή επίτευξη των προκαθορισμένων στόχων. Τα ειδικά αυτά φωτιστικά τοποθετήθηκαν σε τέτοιο ύψος και κλίση, που συχνά δίνουν την εντύπωση ότι πρόκειται για φυσικό φωτισμό ημέρας.

Η φωτεινή ροή των σωμάτων έχει ρυθμιστεί στο απαραίτητο επίπεδο εξαρχής και διατηρείται αυτόματα σε αυτό καθ’ όλη τη διάρκεια της χρήσης τους.

Σημαντικό όφελος για την επιχείρηση αποτελεί μάλιστα η μεγαλύτερη διάρκεια ζωής που προσφέρουν τα συγκεκριμένα φωτιστικά σώματα, σε σύγκριση με τα προηγούμενα σώματα συμβατικής τεχνολογίας.

Κατασκευασμένα από ανθεκτικά υλικά καλής θερμικής αγωγιμότητας, χωρίς να αναπτύσσουν υψηλή θερμοκρασία και χωρίς μόλυβδο ή υδράργυρο, τα χρησιμοποιούμενα φωτιστικά προσέφεραν μία οικονομική λύση, συνδυάζοντας ποιότητα και ιδιαίτερο σχεδιασμό με μοντέρνα αισθητική.

 

 

ΣΑΛΟΝΙ-ΦΩΤΙΣΜΟΥ

ΦΩΤΙΣΤΙΚΟΣ ΜΙΝΙΜΑΛΙΣΜΟΣ ΣΕ ΕΞΟΧΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ

Μαγνητίζει το βλέμμα ο λιτός γραμμικός φωτισμός σε εξοχική κατοικία της Μυκόνου. Άμεσοι και έμμεσοι φωτισμοί στην υπηρεσία ενός μίνιμαλ αρχιτεκτονικού σχεδιασμού, με θέα το γαλάζιο του Αιγαίου....

H ΒΙΛΑ ΣΑΛΓΚΑΡΟΥ «ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΘΗΚΕ» ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΦΩΤΙΣΜΟΥ

Ομάδα τελειόφοιτων σπουδαστών του μεταπτυχιακού προγράμματος «Σχεδιασμός Φωτισμού» του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου «μεταμόρφωσαν» τη βίλα Σαλίγκαρου, ένα δημοτικό κτίριο στο Δήμο Παπάγου - Χολαργ...

ΈΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ ΖΩΝΤΑΝΕΥΕΙ ΣΤΟ ΦΡΟΥΡΙΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Νέα πνοή σε ένα κτίριο-τοπόσημο στο Φρούριο της Λάρισας έδωσε η συνεργασία τριών αρχιτεκτόνων με την εταιρεία ηλεκτρολογικού υλικού και φωτισμού Gero....

Κλείσιμο [X]