ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΣΟ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΤΣΙΤΣΙΚΑΣ: Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Η ΑΓΟΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΩΣ ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Μέσα σε συνθήκες οικονομικής δυσπραγίας και δυσλειτουργίας των επιχειρήσεων, η “Master Electric & Electronic” παρουσιάζεται ως μια εδραιωμένη εταιρεία στην αγορά, πολλά υποσχόμενη, ενώ αποδεικνύεται αρκετά σθεναρή στις τωρινές προκλήσεις.

Ο άνθρωπος πίσω από την επιτυχημένη εταιρεία, ο κ. Αριστείδης Τσιτσίκας, δίνει σαφείς απαντήσεις στο ερώτημα για την επιτυχία της και εξηγεί πώς καταφέρνει να αναπτύσσεται και να ευημερεί.

«Εξειδίκευση, προηγμένη τεχνολογία και προσανατολισμός στην αγορά» είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας, για την οποία ο κ. Τσιτσίκας δεν κρύβει την ικανοποίησή του, ούτε και το αίσθημα ευθύνης που του γεννάται απέναντι στον καταναλωτή.

 

– Κύριε Τσιτσίκα, θα θέλαμε να μας περιγράψετε τη Master Electric & Electronic. Πότε ιδρύθηκε και τι σκοπούς εξυπηρετεί;

– Η εταιρεία μας με το διακριτικό τίτλο “Master Electric & Electronic” (Αρ. Τσιτσίκας & Σία Ο.Ε.) ιδρύθηκε το 1992 με στόχο την κατασκευή προϊόντων ηλεκτρολογικού υλικού.

Η έδρα της επιχείρησης βρίσκεται στη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου, 25 χιλιόμετρα από το κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ο χώρος του αυτοματισμού στον οποίο δραστηριοποιούμαστε είναι ιδιαίτερα ευρύς, και περιλαμβάνει σειρά από τεχνολογικές δυνατότητες και εφαρμογές. Και αποτελεί στοίχημα μιας εταιρείας ο χώρος εκείνος που θα επιλέξει να αναπτυχθεί και να ευδοκιμήσει.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα, παρατηρώντας και τα τεχνολογικά κενά που υπήρχαν στις ελληνικές βιοτεχνίες παραγωγής, σε συνδυασμό με την ακαμψία λόγω μεγάλου όγκου των πολυεθνικών εταιρειών του χώρου, μας δόθηκε η ευκαιρία να εστιάσουμε παραγωγικά στον τομέα διαχείρισης και ρύθμισης της έντασης του φωτισμού επαγγελματικών και οικιακών χώρων.

 

– Είστε αρκετά χρόνια στον κλάδο του αυτοματισμού. Μπορείτε να μας αναλύσετε ποιο είναι το φάσμα προϊόντων και συστημάτων στα οποία ειδικεύεστε;

– «Ειδικεύομαι» σημαίνει «είμαι ειδικός σε κάποιον τομέα» (επιστήμη, τέχνη, επάγγελμα κλπ.).

Ας μιλήσουμε λοιπόν για το επόμενο τεχνολογικό στάδιο που αρμόζει στην εταιρεία μας, την εξειδίκευση, που σημαίνει ότι κάνουμε κάτι πιο ειδικό στον τομέα της διαχείρισης, του ελέγχου και της ρύθμισης της έντασης του φωτισμού LED, ανεβάζοντας και τον πήχη.

Τα προϊόντα που παράγονται αυτή τη στιγμή είναι ρυθμιστές και συστήματα διαχείρισης φωτισμού με απόλυτη προσαρμογή στις τεχνολογίες Leading Edge & Trailing Edge, με χρήση των νέων λαμπτήρων εναλλακτικού τύπου Edison (Filament LED, Dimmable LED, Dimmable CFL), καθώς και λαμπτήρων προηγούμενης τεχνολογίας (ωμικούς - αλογόνου).

Οι κατηγορίες ρυθμιστών φωτισμού που απαιτούνται εργονομικά για χρήση και τεχνικά για εφαρμογή στην ηλεκτρολογική εγκατάσταση είναι οι παρακάτω, ανάλογα με το είδος των φωτιστικών:

Χωνευτά: DM-1000W (Multi) 1000W, DM-400L (ψηφιακός Multi-LED με τηλεχειρισμό button) 400W, DM-400N (ψηφιακός Multi-LED με χρήση ουδετέρου) 400W.

Κυτίου: DM-400B (ψηφιακός Multi-LED με τηλεχειρισμό button) 400W, DM-400B-RF (ψηφιακός Multi-LED με τηλεχειρισμό button & RF) 400W.

Ράγας: DM-DGL (ψηφιακός Multi-LED με χειρισμό τοπικά) 700W, DM-DGL/b (ψηφιακός Multi-LED με χειρισμό τοπικά & τηλεχειρισμό button) 700W.

Επίτοιχα: DM-2500W Professional (ψηφιακός Multi-LED με χειρισμό τοπικά) 2500W.

LED Controller: LD-250W (τηλεχειρισμός button & 1-10V) 1Channel,  LD-250W-RF (τηλεχειρισμός button & RF) 1Channel, LD-250W-DMX (επικοινωνία με πρωτόκολλο DMX-512) 1Channel, LD-RGB (τηλεχειρισμός button & 1-10V) 3Channel, LD-RGB-DMX (επικοινωνία με πρωτόκολλο DMX-512) 3Channel, LD-250W-BST (Booster - Amplifier) 1Channel, LD-RGB-BST (Booster - Amplifier) 3Channel.

Σύστημα διαχείρισης φωτισμού: Multidimmer 8 channel.

 

– Μια από τις πιο πρόσφατες καινοτομίες σας, τελευταίας τεχνολογίας, είναι η σειρά των ρυθμιστών φωτισμού LED Controller και το Dimmer DM - 400L. Τι κάνει τους ρυθμιστές φωτισμού σας ξεχωριστούς; Ποιες είναι οι ειδοποιοί διαφορές με αντίστοιχα ανταγωνιστικά προϊόντα;

– Οι LED Controller προσφέρουν έξυπνες και καινοτόμες λύσεις στην ηλεκτρολογική εγκατάσταση, τη λειτουργία και το χειρισμό τους. Η ψηφιακή επικοινωνία με άλλα πρωτόκολλα επικοινωνίας (όπως 1-10V & DMX – 512), σε συνδυασμό με τη μεγάλη ισχύ εξόδου που διαθέτουν, τους καθιστά μοναδικούς για τη διαχείριση φωτισμού με ταινίες LED και προβολείς RGB σε τάση λειτουργίας 12-24VDC.

Όσον αφορά τον ψηφιακό ρυθμιστή φωτισμού σε τάση λειτουργίας 230VAC, αναφέρω επιγραμματικά μερικά από τα πλεονεκτήματα που τον καθιστούν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό στην αγορά:

  • Ειδική σχεδίαση για LED.
  • Απεριόριστος αριθμός των λαμπτήρων (Dimmable LED) έως την ισχύ των 400 Watt.
  • Επιλογή λειτουργίας (Leading Edge - Trailing Edge) ανάλογα με το συνδεδεμένο φορτίο.
  • Λειτουργία soft - start για προστασία των λαμπτήρων.
  • Δυνατότητα ρύθμισης του κατώτερου ορίου φωτεινότητας των λαμπτήρων.
  • Ηλεκτρονική προστασία από βραχυκύκλωμα, υπερθέρμανση και υπέρταση με αυτόματη επαναφορά σε κατάσταση λειτουργίας.
  • Χειρισμός τοπικά με περιστροφικό ποτενσιόμετρο για την αυξομείωση του φωτισμού και ME ενσωματωμένο μπουτόν (on/off) για την ενεργοποίηση - απενεργοποίηση του φωτισμού.
  • Τηλεχειρισμός με μπουτόν από ένα ή περισσότερα σημεία (ενεργοποίηση - απενεργοποίηση και ρύθμιση φωτεινότητας).

 

– Παρατηρούμε πως μέσα στο χρόνο η Master Electric & Electronic δεν μένει στάσιμη και αδρανής. Θα λέγαμε πως αφουγκράζεται τις εκάστοτε ανάγκες και προσανατολίζει αντίστοιχα την τεχνολογία της. Πόσο σημαντικές είναι για εσάς οι απαιτήσεις της αγοράς και πώς ανταποκρίνεστε σε αυτές;

– Στη MASTER ζούμε στο παρόν σχεδιάζοντας το μέλλον. Δεν μπορείς να προγραμματίσεις επαρκώς εάν δεν υπάρχει ένα μακρόπνοο πλάνο με διαρκή εξέλιξη και προσαρμογή στις εκάστοτε συνθήκες.

Σε ένα τεχνολογικό περιβάλλον συνεχώς μεταβαλλόμενων απαιτήσεων, επιλέγουμε τη συνεχή βελτίωση και ανάπτυξη. Συνδυάζουμε την στρατηγική, το design και την τεχνολογία, για να δημιουργήσουμε καινοτόμες εφαρμογές και λύσεις στη διαχείριση, στον έλεγχο και στη ρύθμιση της έντασης του φωτισμού LED.

Η τεχνολογία είναι το πάθος μας, γι’ αυτό και το αποτέλεσμα της δουλειάς μας είναι πάντα πρωτοποριακό και άμεσο. Όλα αρχίζουν από μια ιδέα, ένα concept· σχεδιάζονται σωστά και υλοποιούνται μεθοδικά. Για εμάς αυτό αποτελεί προσωπική υπόθεση.

Μαζί με τους υπευθύνους πωλήσεων των εμπορικών καταστημάτων, τον ηλεκτρολόγο μηχανικό και τον ηλεκτρολόγο εγκαταστάτη, ανακαλύπτουμε, εμπνεόμαστε και δημιουργούμε.

Με αυτό τον τρόπο έχουμε τη δυνατότητα να ανταποκρινόμαστε στις τεχνολογικές μεταβολές, οι οποίες πολλές φορές είναι συνεχείς και απρόβλεπτες, αλλά και να παρουσιαζόμαστε με σεβασμό στον πελάτη και τις ανάγκες εκείνου και της αγοράς εν συνόλω.

Η έννοια της «αξίας» δεν έχει μόνο χρηματική έννοια στην αγορά. Η αξία δημιουργείται μέσα από την έμφαση που δίνει η εταιρεία στα συστήματα και τις διαδικασίες, σε συνδυασμό με τη φιλοσοφία και τον πολιτισμό της.

Χρειάζεται να κατανοήσει κανείς πλήρως την έννοια που έχει η αξία για τον πελάτη, τι αντιλαμβάνεται εκείνος ως αξία και πώς αυτή διαφοροποιείται μέσα στο χρόνο.

Ακόμα, είναι σημαντικό να γίνεται αντιληπτό τι είναι σημαντικό για τον πελάτη στην απόφαση αγοράς του, έτσι ώστε και εμείς να του δώσουμε τη βέλτιστη δυνατή λύση με τη μεγαλύτερη για εκείνον αξία.

Όταν δημιουργείς υπολογίσιμη αξία στον πελάτη, αυτός θα σου την επιστρέψει πίσω. Αυτό είναι μια de facto αρχή μας που ακολουθούμε πιστά και με συνέπεια.

 

– Ακόμα πιο σημαντικό είναι πως ενεργείτε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κοινοτικών προτύπων, πρακτικών και οδηγιών. Θα χαρακτηρίζατε τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της επιχείρησης ως μυστικό της επιτυχίας σας;

– Η εταιρεία, ακολουθώντας τους κανόνες της Ευρώπης από πολύ νωρίς, προχώρησε στην απόκτηση CE με ελέγχους και μετρήσεις EMC και LVD από διαπιστευμένα εργαστήρια της Ελλάδας και του εξωτερικού για τα προϊόντα της, ενώ ολοκλήρωσε με επιτυχία τη διαδικασία πιστοποίησης με το Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας κατά την EN ISO 9001:2008, σε συνεργασία με την εταιρεία πιστοποίησης TUV Austria Hellas.

Ο έλεγχος της παραγωγικής διαδικασίας είναι συνεχής και αυστηρός.

Προσπαθούμε πάντοτε να περάσουμε το μήνυμα της ολικής ποιότητας ακόμα και στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις. Και θέλοντας να διατηρήσουμε τη σωστή σχεδίαση, χρησιμοποιούμε λογισμικό CAD, μηχανήματα SMT για τη συναρμολόγηση των ηλεκτρονικών τυπωμένων και μηχανήματα CNC τελευταίας τεχνολογίας για την κατασκευή καλουπιών με τα οποία παράγεται το πλαστικό μέρος των προϊόντων μας.

Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα τη μακρόχρονη καλή λειτουργία, εμφάνιση και ποιότητα των υλικών, καθώς και τη συμφέρουσα τιμή των προϊόντων μας. Το μυστικό, λοιπόν, της επιτυχίας είναι ο ευρωπαϊκός εναρμονισμός σε ποιότητα και τεχνολογία και όχι απλά ευρωπαϊκός προσανατολισμός.

 

– Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας της επιχείρησης, σας έχουμε δει δραστήριους σε διεθνείς εκθέσεις και fora. Παρατηρούμε επίσης αναβάθμιση της ιστοσελίδας σας με μετάφραση στην αγγλική και γερμανική. Να υποθέσουμε κάποια διεύρυνση του πελατολογίου σας στις αντίστοιχες χώρες;

– Αποτελεί γεγονός η δραστηριοποίησή μας σε διεθνείς εκθέσεις, καθώς θεωρούμε πως ο σωστός σχεδιασμός και η κατάλληλη προετοιμασία αποτελούν έναν εξαίρετο και αποδοτικό τρόπο να προβάλλουμε την επιχείρησή μας σε υπάρχοντες και μελλοντικούς πελάτες και συνεργάτες του εξωτερικού.

Επιπλέον, η συμμετοχή στις διεθνείς εκθέσεις μάς δίνει τη δυνατότητα για δημιουργία εμπορικών σχέσεων και συνεργασιών, για ενημέρωση όσον αφορά τον ανταγωνισμό, καθώς και για δικτύωση και πληροφόρηση όσον αφορά τα δεδομένα των ξένων χωρών.

Επίσης, η συμμετοχή μας σε εκθέσεις αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για εμάς να προβάλουμε τα προϊόντα μας στις διεθνείς αγορές και να ενισχύσουμε το επιχειρηματικό μας προφίλ σε διεθνές επίπεδο.

Τα πρώτα βήματα για την επίτευξη αυτού του στόχου έχουν γίνει ήδη, όχι μόνο με συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις, αλλά και με διανομή όλων των εντύπων και στην αγγλική γλώσσα, καθώς και με αναβάθμιση της ιστοσελίδας μας με μετάφραση στην αγγλική και γερμανική.

Συνοψίζοντας, θέλουμε να είμαστε μια εταιρεία με προοπτικές εξέλιξης, ικανή να μπει δυναμικά στην ευρωπαϊκή αγορά και όχι μόνο.

 

– Εν μέσω κρίσης, και λόγω capital controls και οικονομικής δυσπραγίας, πολλές επιχειρήσεις κλείνουν, άλλες «γονατίζουν» και άλλες υπολειτουργούν. Εσείς πού αποδίδετε την αποδοτικότητα της δικής σας επιχειρηματικής δράσης;

– Σε ένα περιβάλλον υψηλού ανταγωνισμού, η ικανοποίηση του καταναλωτή είναι καθοριστικής σημασίας για την επιβίωση αλλά και την απόκτηση ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος. Επομένως, αυτό αποτελεί για εμάς βασική προϋπόθεση προκειμένου να αυξάνουμε συνεχώς τους πελάτες μας και την εμπιστοσύνη τους.

Στις μέρες μας οι καταναλωτές, δεδομένης της ανάπτυξης της τεχνολογίας με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, είναι πολύ απαιτητικοί. Εμείς όμως βρισκόμαστε ένα βήμα μπροστά, ώστε να ικανοποιούμε τις ανάγκες τους στο μέγιστο βαθμό.

Πιο συγκεκριμένα, το πετυχαίνουμε μέσω της συνεχούς βελτίωσης της ποιότητας των προσφερόμενων προϊόντων μας και γενικότερα μέσω της τήρησης όλων των επαγγελματικών όρων και υποσχέσεων που έχουν δοθεί από την πλευρά μας.

Η τεχνολογία αποτελεί βασικό όπλο για την “Master Electric & Electronic”, ώστε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες και τις απαιτήσεις της αγοράς.

Οι επιχειρήσεις που βασίζουν τη λειτουργία τους σε παραδοσιακές μεθόδους είναι τις περισσότερες φορές λιγότερο αποδοτικές και ευέλικτες στις αλλαγές του εξωτερικού περιβάλλοντος, και λιγότερο ανταγωνιστικές.

Είναι πολύ σημαντικό αυτό που μόλις επισήμανα. Το εξωτερικό περιβάλλον είναι εφάμιλλης –για να μην πω μεγαλύτερης– σημασίας από το εσωτερικό, καθότι αποτελείται και καθορίζεται από ποικίλους και αστάθμητους παράγοντες, τους οποίους η εταιρεία καλείται να χειριστεί και να ελέγξει.

Από την άλλη πλευρά, με τη χρήση νέων τεχνολογιών, μπορούν να πραγματοποιηθούν βελτιώσεις στον τομέα της αποδοτικότητας και της ανταπόκρισης της επιχείρησης στις νέες συνθήκες.

Έτσι και εμείς, παράγοντας προϊόντα τελευταίας τεχνολογίας και έχοντας ως moto «πρωτοπορία στην ποιότητα», πετυχαίνουμε τη συνεχή ικανοποίηση των πελατών μας, κάτι που αποτελεί κύριο μέλημά μας.

 

 

ΠΡΟΣΩΠΑ

Η ΟΥΡΑΝIΑ ΓΕΩΡΓΟΥΤΣAΚΟΥ, ΓΕΝΙΚH ΓΡΑΜΜΑΤEΑΣ ΤΗΣ LIGHTINGEUROPE, ΜΙΛA ΣΤΟ ΤΕYΧΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡIΟΥ

«Την αξία του σωστού φωτισμού πρέπει να την βιώσεις για να την καταλάβεις» υπογραμμίζει....

ΝIΚΟΣ ΜΠΡΙΝIAΣ CHIEF COMMERCIAL OFFICER ΤΗΣ EDISION HELLAS

Η Εdision Hellas είναι εταιρεία αποκλειστικά για χονδρική πώληση σε δίκτυο καταστημάτων συνεργατών στην ελληνική και παγκόσμια αγορά....

ΜΑΡIΑ ΚΑΠΕΛAΚΗ COUNTRY MANAGER ΤΗΣ DEVOLO ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛAΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚYΠΡΟ

Η devolo είναι από τις μεγαλύτερες εταιρείες που διαθέτουν προϊόντα για μεταφορά σήματος ΙΡ μέσω ηλεκτρικού ρεύματος, ευρέως γνωστά ως Powerline....

Κλείσιμο [X]