ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΣΟ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

ΣΥΜΕΩΝ ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗΣ: ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΡΓΩΝ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ

Τη δράση της εταιρείας στον ελλαδικό και διεθνή χώρο ανέλυσε στο περιοδικό «Ηλεκτρολόγος» ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «Simon Technologies Α.Ε.» κ. Συμεών Σταματιάδης. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στους λόγους που εξηγούν την επιτυχία της εταιρείας, ενώ έκανε λόγο και για την γκάμα των προϊόντων ασφαλείας και επικοινωνίας που διατίθενται στην αγορά.

– Κύριε Συμεών, η εταιρεία Simon Technologies A.E. προσφέρει εδώ και χρόνια ολοκληρωμένες λύσεις στο χώρο των συστημάτων ασφάλειας και επικοινωνίας. Πείτε μας μερικά λόγια για την ίδρυση και την πορεία της εταιρείας μέχρι σήμερα στην ελληνική και διεθνή αγορά.

– Η δραστηριοποίησή μας στην αγορά των συστημάτων ασφαλείας δεν είναι καινούρια. Στον κλάδο των συστημάτων ασφαλείας επιχειρούμε ήδη από το 1990, και έχουμε συγκεντρώσει αρκετή εμπειρία. Μάλιστα, ως ομάδα διοίκησης και ως στελέχη, έχουμε ζήσει όλες τις αλλαγές που έχουν συντελεστεί τα τελευταία 27 χρόνια στην εγχώρια και παγκόσμια αγορά ασφαλείας.

Η Simon Technologies είναι μια σχετικά νεότευκτη εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2011. Στόχος της εταιρείας είναι η αντιπροσώπευση, η διανομή, η μελέτη και η εκτέλεση έργων τεχνολογίας που ξεπερνούν τα σύνορα και επεκτείνονται στο γεωγραφικό χώρο των Βαλκανίων και όχι μόνο.

 

– Ένα ερώτημα που απασχολεί πολλούς επαγγελματίες είναι ο τρόπος με τον οποίο επιχειρήσεις με διάρκεια μέσα στο χρόνο συνεχίζουν να αναπτύσσονται και να καινοτομούν. Ποιο είναι το δικό σας μυστικό της επιτυχίας που σας εξασφάλισε παρουσία 25 και πλέον χρόνων στο χώρο;

– Είναι αρκετά δύσκολο να αναπτύσσεται μια εταιρεία και να εξελίσσει τις τεχνολογίες και τα παρεχόμενα προϊόντα της. Νιώθουμε τυχεροί που ανήκουμε σε αυτές τις εταιρείες. Δεν είναι όμως η τύχη που μας ευνοεί. Πιστεύω καταλυτικό ρόλο διαδραματίζει η προσήλωση που επιδεικνύουμε σε επώνυμα προϊόντα, καθώς και οι μακροχρόνιες σχέσεις που διατηρούμε με κατασκευαστές που έχουν συνδέσει το όνομά τους με την ποιότητα.

Είναι βέβαια και το γεγονός ότι τόσο η διοίκηση όσο και τα υπόλοιπα στελέχη έχουν εκπαιδευτεί σε όλη την επαγγελματική τους ζωή να λειτουργούν με προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας.

 

– Σημαντικό ρόλο στην ευημερία μιας εταιρείας διαδραματίζουν και οι στρατηγικές συνεργασίες που επιδιώκει. Εσείς έχετε «επενδύσει» σε διεθνείς κατασκευαστικές εταιρείες. Τι είδους συνεργασία έχετε επιτύχει;

– Το εξωτερικό περιβάλλον μιας εταιρείας καθορίζει σε πολλές περιπτώσεις και το εσωτερικό της, καθώς και από την πορεία της μέσα στο χρόνο στην αγορά. Η εταιρεία μας αποτελεί για δεκάδες χρόνια επίσημο συνεργάτη δυο εκ των μεγαλύτερων παγκόσμιων κατασκευαστών. Από το 1993 αποτελούμε επίσημο συνεργάτη της Bosch Security Systems, και από το 2004 της Siemens Security Products, εταιρείας που σήμερα ανήκει στην αμερικάνικη εταιρεία Vanderbilt Industries. Τα προϊόντα και των δύο παραπάνω εταιρειών διανέμονται και εγκαθίστανται από την εταιρεία μας ή επίσημους συνεργάτες μας σε πάνω από πέντε χώρες.

Επίσης, από το 2004, η εταιρεία μας αποτελεί επίσημο διανομέα των τηλεφωνικών συστημάτων της NEC για την Ελλάδα.

 

– Εκτός από προϊόντα, η εταιρεία προχωρά και σε έργα εκτός και εντός Ελλάδας. Θα μας αναφέρετε μερικά από τα έργα που έχετε διεκπεραιώσει εντός συνόρων;

– Τα πιο πρόσφατα έργα που έχουμε αναλάβει και για τα οποία είμαστε περήφανοι είναι:

  • Η αντικατάσταση συστημάτων αναγγελίας και εκκένωσης στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Εκεί προσθέσαμε ψηφιακά συστήματα ισχύος 50.000 Watt, και σε συνεργασία με δύο ακόμη ελληνικές εταιρείες αναπτύξαμε ειδικά λογισμικά Text to Speech και αυτόματης διαχείρισης αναγγελιών των πτήσεων.
  • Η υλοποίηση ενοποιημένου συστήματος αναγγελίας και εκκένωσης της γραμμής Τιθορέα - Δομοκός (7 σταθμοί), που θα αποτελέσει και το πρώτο πλήρως δικτυακό κεντρικοποιημένο σύστημα στην Ελλάδα.
  • Δύο σύνθετα (integrated) έργα ασφαλείας εκτός Ελλάδος. Το 1ο αναφέρεται σε μεγάλου μεγέθους σύστημα ελέγχου πρόσβασης στα εργοστάσια της TAI-Union στις Σεϋχέλλες, ενώ το 2ο αναφέρεται σε ειδικής κατασκευής συστήματα (CCTV, Fire Detection, Access Control & Management Control) για εργοστάσιο χαλυβουργίας στην Ισλανδία. 

 

– Στην ελληνική αγορά υπάρχουν πολυάριθμες επιλογές προστασίας χώρων, από συναγερμούς και κυκλώματα τηλεόρασης μέχρι συστήματα ελέγχου πρόσβασης και πυρανίχνευσης. Ποια είναι η δική σας ανταγωνιστική πρόταση που θα πείσει τον επαγγελματία και τον απλό ιδιώτη να επιλέξει τα προϊόντα σας;

– Πιστεύω ότι η εξέλιξη της τεχνολογίας έχει διαμορφώσει μια κατηγορία φθηνών προϊόντων ώστε να είναι λειτουργικά και αισθητικά αξιοπρεπή.

Εδώ πρέπει να γίνει ένας βασικός διαχωρισμός. Όταν μιλάμε για προϊόντα, πρέπει να ξεχωρίσουμε το σκοπό για τον οποίο κατασκευάζονται και το κομμάτι της αγοράς στο οποίο απευθύνονται. Αν μιλάμε για την τυπική εγκατάσταση συστήματος ασφαλείας ή CCTV σε μια οικία, υπάρχουν σήμερα δεκάδες επώνυμες και εκατοντάδες ανώνυμες λύσεις, οι οποίες προσφέρουν ποιότητα και λειτουργικότητα, αρκετή για τη συγκεκριμένη ζήτηση.

Από εκεί και πέρα δεν είναι θέμα τιμής ούτε διαπραγμάτευσης. Η αξιοπιστία του κατασκευαστή, αλλά και της εταιρείας διανομής, η υποστήριξη πριν και μετά την πώληση, η εγγύηση και η επένδυση σε τεχνογνωσία είναι θέματα τα οποία θα πρέπει να εξετάζονται πολύ σοβαρά, τόσο από τους επαγγελματίες εγκαταστάτες όσο και από τους χρήστες των συστημάτων.

“Non branded” προϊόντα απορρίπτονται κατηγορηματικά από το σύνολο των στελεχών της εταιρείας. Είναι αδιανόητο για εμάς να διανέμουμε ή να εκτελούμε έργα με τέτοιους είδους προϊόντα. Άλλωστε, τόσο το πελατολόγιο μας όσο και γενικότερα η αγορά μάς έχουν κατατάξει σε αυτό το επίπεδο.

 

– Σχετικά με τα συστήματα επικοινωνίας που προσφέρετε, πέρα από τηλεφωνικά κέντρα και συστήματα ενδοεπικοινωνίας που θα περίμενε κανείς να βρει στην εταιρεία σας, εσείς έχετε μια ευρύτερη γκάμα προϊόντων για επαγγελματικούς χώρους. Τι άλλα προϊόντα διαθέτετε και τι είδους τεχνολογία εφαρμόζετε σε αυτά;

– Η εταιρεία μας διαθέτει πλήρη γκάμα συστημάτων ασφαλείας και επικοινωνίας.

Στα συστήματα επικοινωνίας εντάσσονται δύο από τις μεγαλύτερες οικογένειες προϊόντων που διαθέτουμε: τα συστήματα αναγγελίας και εκκένωσης χώρων, καθώς και τα συνεδριακά - μεταφραστικά συστήματα.

Αποτελούν πραγματικά επιτομή της τεχνολογικής εξέλιξης του γερμανικού κατασκευαστή και οι δύο αυτές οικογένειες προϊόντων, που προέρχονται από την Bosch Security Systems.

Αρκετά μεγάλο ποσοστό και της δικής μας ανάπτυξης είναι πλήρως συνδεδεμένο με αυτά τα προϊόντα, και πάρα πολλές χρονιές τα συστήματα επικοινωνίας πλησιάζουν το 55 - 60% του ετήσιου τζίρου.

 

– Εκτός από την υψηλή τεχνολογία και τις βέλτιστες δυνατές πρακτικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στα προϊόντα σας, ένας πραγματικά αστάθμητος παράγοντας είναι το ανθρώπινο κεφάλαιο. Τι σημασία αποδίδετε στην επιλογή του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας σας και πόσο σημαντική είναι για εσάς η επιμόρφωση των εργαζομένων;

– Ο ανθρώπινος παράγοντας αποτελεί από τους πιο καθοριστικούς παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν το τελικό αποτέλεσμα. Γι’ αυτό και η επιλογή που γίνεται είναι προσεκτική, σχολαστική και αποτελεί στην ουσία για μας μια μορφή επένδυσης.

Η μετέπειτα επιμόρφωση μάλιστα αποτελεί μια προσπάθεια συνεχή και αδιάκοπη. Η εταιρεία μας επενδύει πάνω από το 10% του ετήσιου τζίρου της σε συνεχείς εκπαιδεύσεις των μηχανικών της στα κέντρα εκπαίδευσης των κατασκευαστών σε Γερμανία και Ολλανδία.

Η εταιρεία μας αποτελεί ίσως τον μοναδικό πλήρως πιστοποιημένο, σε όλες τις οικογένειες προϊόντων, συνεργάτη της Bosch στη Βαλκανική, καθώς και πλήρως πιστοποιημένο συνεργάτη της Vanderbilt.

 

– Η μέγιστη δυνατή ασφάλεια και προστασία ιδιωτικών και επαγγελματικών χώρων μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από τις παροχές μιας εταιρείας που είναι συνεπής στην επιδίωξη της ποιότητας των προϊόντων της. Εσείς πώς θα λέγατε ότι εξασφαλίζεται η ποιότητα αυτή και σε τι βαθμό την επιτυγχάνετε;

– Ευτυχώς εμείς είμαστε μερικώς απαλλαγμένοι από αυτό το βάρος. Ως εταιρεία χρησιμοποιούμε επιχειρησιακά εργαλεία μέτρησης της ποιότητας των προϊόντων και των παρεχόμενων υπηρεσιών που μας παρέχουν οι συνεργαζόμενοι κατασκευαστές. Αυτό είναι ένα από σημαντικά πλεονεκτήματα της συνεργασίας με παγκοσμίου επιπέδου κατασκευαστές.

Επιπλέον, με χιλιάδες καταχωρημένες πατέντες ανά ημέρα, αλλά και με τμήματα marketing στελεχωμένα από χιλιάδες προσωπικό που ακούν τις ανάγκες εκατομμυρίων πελατών σε περισσότερες από 120 χώρες, είμαστε σίγουροι ότι η προώθηση κάθε νέου προϊόντος έχει περάσει όλα τα στάδια και τις μετρήσεις που θα το καταστήσουν ευρέως αποδεκτό και επιτυχημένο.

 

– Κλείνοντας τη συνέντευξη, θα ήθελα να επικεντρωθώ στη δική σας θέση, ως διευθύνοντος συμβούλου της Simon Technologies. Θα ήθελα να μου επισημάνετε τη σημαντικότερη πρόκληση που αντιμετωπίζετε από αυτή τη θέση ευθύνης και πώς καταφέρνετε να τη διαχειρίζεστε.

– Η δραστηριοποίηση σε μια αγορά όπως είναι αυτή των συστημάτων ασφαλείας και επικοινωνίας, που είναι άκρως ανταγωνιστική, έχει αρκετές δυσκολίες για τις εταιρείες που έχουν αποφασίσει να εφαρμόζουν διαδικασίες και να επιχειρούν με απόλυτη διαφάνεια.

Σίγουρα οι επιχειρηματικές προκλήσεις αλλά και οι ευκαιρίες είναι πολλές.

Εμείς είμαστε πλήρως εστιασμένοι σε έργα και συνεργασίες προστιθέμενης αξίας, στοχεύουμε επιτυχώς μέχρι σήμερα σε εταιρικούς πελάτες και σοβαρά έργα που έχουν επιλέξει και αποφασίσει να επενδύσουν σε διαχρονική τεχνολογία και ποιότητα, προστατεύοντας ταυτόχρονα την επένδυσή τους μακροχρόνια.

 

 

ΠΡΟΣΩΠΑ

Η ΟΥΡΑΝIΑ ΓΕΩΡΓΟΥΤΣAΚΟΥ, ΓΕΝΙΚH ΓΡΑΜΜΑΤEΑΣ ΤΗΣ LIGHTINGEUROPE, ΜΙΛA ΣΤΟ ΤΕYΧΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡIΟΥ

«Την αξία του σωστού φωτισμού πρέπει να την βιώσεις για να την καταλάβεις» υπογραμμίζει....

ΝIΚΟΣ ΜΠΡΙΝIAΣ CHIEF COMMERCIAL OFFICER ΤΗΣ EDISION HELLAS

Η Εdision Hellas είναι εταιρεία αποκλειστικά για χονδρική πώληση σε δίκτυο καταστημάτων συνεργατών στην ελληνική και παγκόσμια αγορά....

ΜΑΡIΑ ΚΑΠΕΛAΚΗ COUNTRY MANAGER ΤΗΣ DEVOLO ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛAΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚYΠΡΟ

Η devolo είναι από τις μεγαλύτερες εταιρείες που διαθέτουν προϊόντα για μεταφορά σήματος ΙΡ μέσω ηλεκτρικού ρεύματος, ευρέως γνωστά ως Powerline....

Κλείσιμο [X]