ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΣΟ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

Π.Ο.Σ.Ε.Η.: ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

Συνάντηση πραγματοποίησε στις 25 Ιουλίου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων με τον γενικό γραμματέα κ. Ευστράτιο Ζαφείρη.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν ποικίλα και ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν τον ηλεκτρολογικό κλάδο όπως:

  • Προβλήματα από την εφαρμογή του προεδρικού διατάγματος (ΠΔ 108/2013) σε σχέση με:

i) Την αντιστοίχιση των επαγγελματικών αδειών του εγκαταστάτη ηλεκτρολόγου.

ii) Την αναγνώριση της προϋπηρεσίας από αδειούχους ηλεκτρολόγους πριν την έκδοση του συγκεκριμένου ΠΔ.

iii) Την αποσαφήνιση  των υποχρεώσεων του εγκαταστάτη ηλεκτρολόγου μετά το πέρας της οκταετίας από την απόκτηση επαγγελματικής άδειας.

iv) Την αντιμετώπιση της αδικίας και του αδιεξόδου που δημιουργείται στους τεχνίτες ηλεκτρολόγους που είχαν αποκτήσει προϋπηρεσία μέχρι την έκδοση του ΠΔ, χωρίς να έχουν προηγούμενα προμηθευτεί την επαγγελματική άδεια τεχνίτη.

v) Την αντιμετώπιση του αδιεξόδου για τους τεχνίτες πείρας που είχαν αποκτήσει προϋπηρεσία μέχρι την έκδοση του ΠΔ.

vi) Την αντιμετώπιση του αδιεξόδου για την αναγνώριση προϋπηρεσίας από συγγενή πρώτου βαθμού, από τη στιγμή που η ισχύουσα ασφαλιστική νομοθεσία δίνει τη δυνατότητα απασχόλησης χωρίς να είναι υποχρεωτική η ασφάλιση.

vii) Την αντιμετώπιση του προβλήματος της παράνομης ηλεκτρολογικής εργασίας στην αγορά των εσωτερικών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, από τη στιγμή που δεν υπάρχει διαχωρισμός στις επαγγελματικές άδειας εγκαταστάτη ηλεκτρολόγου ελεύθερου επαγγελματία και εγκαταστάτη ηλεκτρολόγου μισθωτού.

  • Δυνατότητα συμμετοχής στις εξεταστικές επιτροπές των περιφερειών για εκπροσώπους της ομοσπονδίας, κατόχους επαγγελματικών αδειών εγκαταστάτη ηλεκτρολόγου Α’ ειδικότητας 1ης ομάδας.
  • Τροποποίηση της υπουργικής απόφασης για τον «καθορισμό κριτηρίων και τη διαδικασία επιβολής κυρώσεων σύμφωνα με το ν. 3982/2011.
  • Προώθηση και έκδοση των δύο υπουργικών αποφάσεων για την προστασία από ηλεκτροπληξία με εγκατάσταση διατάξεων διαφορικού ρεύματος και την κατηγοριοποίηση χώρων για τον επανέλεγχο των εσωτερικών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων.

 

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της ΠΟΣΕΗ κ. Θεόδωρος Αγγουράκης, ο Β’ αντιπρόεδρος κ. Χρήστος Παπαευθυμίου, ο γενικός γραμματέας κ. Αλέξανδρος Κουζούλογλου και η προϊσταμένη της Δ.Τ.Ε.Α.Ε. κ. Παναγούλα Πασχάλη.

Αμφιλεγόμενες εντυπώσεις απέσπασε η συγκεκριμένη συνάντηση καθώς το προεδρείο της ομοσπονδίας εμφανίζεται απαισιόδοξο ως προς την επίλυση των προαναφερθέντων προβλημάτων. Σε κάθε περίπτωση, η ΠΟΣΕΗ χαιρετίζει την επικείμενη συνεργασία με την γενική διεύθυνση βιομηχανίας και την από κοινού αναζήτηση λύσεων στα προβλήματα του ηλεκτρολογικού κλάδου.

 

 

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ

Σ.Ε.Ε.Η.Σ.Κ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ- ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΚΥΚΛΩΜΑΤΩΝ

Ένα ενδιαφέρον σεμινάριο, για την επιμόρφωση των μελών του, διοργάνωσε σε συνεργασία με την ΑΒΒ ο Σύνδεσμος Εργοδηγών Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων και Συντηρητών Καυστήρων Ν. Μαγνησίας....

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Σ.Ε.Ε.Η Ν. ΞΑΝΘΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Στις 21 Ιανουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε η κοπή της βασιλόπιτας του Συνδέσμου Εργοληπτών Εγκαταστατών Ηλεκτρολόγων Ν. Ξάνθης στο εστιατόριο «Ξανθίππη»....

Ο Σ.Ε.Ε.Η.Σ.Κ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ

Την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Εργοδηγών Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων και Συντηρητών Καυστήρων Ν. Μαγνησίας, την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Park...