ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΣΟ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

ΦΩΤΕΙΝΟΤΗΤΑ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ LOGISTICS

Στην αντικατάσταση φωτισμού των αποθηκών της μητρικής της εταιρείας προχώρησε η εταιρεία GoldLED, πετυχαίνοντας μεγαλύτερη φωτεινότητα και εξοικονόμηση ενέργειας και λειτουργικών δαπανών.

Η εταιρεία GoldLED, ειδική στο βιομηχανικό, επαγγελματικό και αρχιτεκτονικό φωτισμό LED (εσωτερικού & εξωτερικού χώρου) και μέλος του ομίλου Goldair, μέσα από τη συνεχή διαδικασία αναζήτησης των καταλληλότερων προμηθευτών παγκοσμίως έχει καταφέρει να προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία λαμπτήρων LED υψηλής ποιότητας, σε φιλική προς το χρήστη τιμή και με την αξιοπιστία του ομίλου Goldair.

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά και επιτυχημένα έργα της GoldLED όσον αφορά το φωτισμό είναι αυτό που ανέλαβε για τη μητρική εταιρεία Goldair Cargo S.A., μία από τις κυρίαρχες και πρωτοπόρες εταιρείες στον τομέα του 3PL (3rd party logistics), της μεταφοράς και εν γένει του 3rd party supply chain.

Αντικατάσταση φωτισμού

Αμιγώς συμβατικούς λαμπτήρες χρησιμοποιούσε μέχρι το 2014 η Goldair για τις αποθήκες της, καθώς και τους περιβάλλοντες χώρους. Η λειτουργία και ο φωτισμός των λαμπτήρων αυτών, παρά την άριστη ποιότητά τους, επιδεχόταν αντικατάσταση λόγω των τεχνολογικών εξελίξεων που σημειώνονταν στην αγορά και των εξελιγμένων λαμπτήρων που είχε αμέσως εντάξει στην γκάμα της η GoldLED. Έτσι, βλέποντας την τάση και, όπως πάντα πρωτοπορώντας, η Goldair αποφάσισε για την αντικατάσταση των ήδη χρησιμοποιούμενων συμβατικών λαμπτήρων με νέους λαμπτήρες LED.

Οι αλλαγές και η αντικατάσταση των λαμπτήρων έγιναν χωρίς την παραμικρή μείωση της απόδοσης του φωτισμού.

Οι παλαιοί συμβατικοί λαμπτήρες που χρησιμοποιούνταν ήταν οι εξής:

* Προβολείς 400W.

* Φώτα δρόμου E40 υδραργύρου 250WQ.

* Φώτα δρόμου 400W.

* T8 18W, 36W και 48W.

* T8 36W.

* T8 48W.

* Παλιές καμπάνες των 400W.

Στην κατανάλωση των παλιών συμβατικών μονάδων φωτισμού πρέπει να συνυπολογισθεί 28% επιπλέον κατανάλωση των σχετικών ballast.

 

Οι νέοι LED λαμπτήρες της GoldLED που αντικατέστησαν τους παλαιούς ήταν οι εξής:

* Προβολείς GL-111 100W.

* Λαμπτήρας Ε40 GL-013 40W.

* Λαμπτήρας Ε40 GL-009 54W.

* Τ8 9W με αφαίρεση starter και ballast.

* Τ8 18W με αφαίρεση starter και ballast.

* Τ8 23W με αφαίρεση starter και ballast.

* GL-117A High Bay (καμπάνες) 150W (σε πιο χαμηλά σημεία της αποθήκης χρησιμοποιήθηκαν και καμπάνες GoldLED-117A-100W).

 

Αποτελέσματα

H αντικατάσταση φωτισμού, που έγινε με επιτυχία, έφερε τα παρακάτω αποτελέσματα:

- Σημαντική εξοικονόμηση ως προς το ενεργειακό κόστος και σημαντική μείωση ρύπων, κάτι που κάνει την εταιρεία φιλική προς το περιβάλλον.

- Αύξηση της φωτεινότητας στο χώρο, κάτι το οποίο με βάση τις μελέτες επιφέρει μεγαλύτερη παραγωγικότητα στο ανθρώπινο δυναμικό.

- Καλύτερη ποιότητα φωτισμού, αφού τα LED της GoldLED έχουν δείκτη χρωματικής απόδοσης (CRI) μεγαλύτερο του 0,85.

- Μείωση της θάμβωσης, αφού τα φωτιστικά της GoldLED ακολουθούν συγκεκριμένα standard τεχνολογίας αιχμής.

- Μείωση των λειτουργικών εξόδων συντήρησης, αφού τα προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν για την αντικατάσταση του φωτισμού έχουν από 30.000 έως 50.000 ώρες καλής λειτουργίας, κάτι που σημαίνει πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Η σχέση κατανάλωσης ενέργειας σε KWh των παλαιών συμβατικών λαμπτήρων σε σχέση με τους LED είναι ότι οι LED επιτυγχάνουν 3 φορές μικρότερη κατανάλωση. Αυτή η μείωση τον πάγιων εξόδων είναι σημαντικότατη εν μέσω κρίσης.

Τα νέα φωτιστικά, που τοποθετήθηκαν χωρίς προβλήματα, μπορούν να έχουν αποδεδειγμένα 4 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, καθώς φέρουν το πιστοποιητικό LM79 και LM80 για διατήρηση αμείωτης της φωτεινότητας.

Το έργο που παρέδωσε η GoldLED χαρακτηρίστηκε στο σύνολό του ως αποτέλεσμα προσεγμένο, με μοναδικό σχεδιασμό και υψηλή ποιότητα φωτισμού που άλλαξε ριζικά την αισθητική του χώρου.

Στα θετικά σχόλια που εξέφρασε η Goldair για την αντικατάσταση του φωτισμού αναφέρονταν η ποικιλία, η υψηλή ποιότητα και τεχνολογία των φωτιστικών και των λαμπτήρων LED που χρησιμοποιήθηκαν, το μοντέρνο και λειτουργικό design τους και η τήρηση όλων των εγγυήσεων που παρείχε η GoldLED στην εταιρεία πριν την ολοκλήρωση του έργου.

Τα επαγγελματικά προϊόντα της GoldLED έχουν καθιερωθεί πλέον στην αγορά ως τα πλέον αξιόπιστα, με τη φιλικότερη προς τον αποδέκτη τους τιμή.  Είναι δοκιμασμένα σε πολύ μεγάλα έργα και έχουν περάσει από σημαντικά στάδια έλεγχου ποιότητας, καθώς και από 3rd Party Inspectors.

 

 

ΣΑΛΟΝΙ-ΦΩΤΙΣΜΟΥ

ΦΩΤΙΣΤΙΚΟΣ ΜΙΝΙΜΑΛΙΣΜΟΣ ΣΕ ΕΞΟΧΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ

Μαγνητίζει το βλέμμα ο λιτός γραμμικός φωτισμός σε εξοχική κατοικία της Μυκόνου. Άμεσοι και έμμεσοι φωτισμοί στην υπηρεσία ενός μίνιμαλ αρχιτεκτονικού σχεδιασμού, με θέα το γαλάζιο του Αιγαίου....

H ΒΙΛΑ ΣΑΛΓΚΑΡΟΥ «ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΘΗΚΕ» ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΦΩΤΙΣΜΟΥ

Ομάδα τελειόφοιτων σπουδαστών του μεταπτυχιακού προγράμματος «Σχεδιασμός Φωτισμού» του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου «μεταμόρφωσαν» τη βίλα Σαλίγκαρου, ένα δημοτικό κτίριο στο Δήμο Παπάγου - Χολαργ...

ΈΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ ΖΩΝΤΑΝΕΥΕΙ ΣΤΟ ΦΡΟΥΡΙΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Νέα πνοή σε ένα κτίριο-τοπόσημο στο Φρούριο της Λάρισας έδωσε η συνεργασία τριών αρχιτεκτόνων με την εταιρεία ηλεκτρολογικού υλικού και φωτισμού Gero....

Κλείσιμο [X]