ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΣΟ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

Ο ΠΑΛΜOΣ ΤΗΣ «ΚΥΚΛΙΚHΣ ΟΙΚΟΝΟΜIΑΣ» ΧΤΥΠA ΣΤΗ VERDE.TEC ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓIΕΣ ΠΕΡΙΒAΛΛΟΝΤΟΣ

Τα μεγαλύτερα project στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι παρεμβάσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας και καινοτόμες παρουσιάσεις από το Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδος

Την ώρα που μερικά από τα ισχυρότερα ονόματα στο χώρο των κατασκευών, των έργων και των επενδύσεων στην «κυκλική οικονομία» δηλώνουν τη συμμετοχή τους στη 2η διεθνή έκθεση “Verde.Tec”, διαμορφώνεται το πρόγραμμα του “Verde.Tec Forum” που θα πραγματοποιηθεί από τις 2 ως τις 4 Μαρτίου 2018 στο εκθεσιακό κέντρο ΜΕC της Παιανίας.

Τις εντυπώσεις φιλοδοξεί να κερδίσει η διαδραστική εκδήλωση που προετοιμάζει το Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδος για τις μεθόδους εξοικονόμησης ενέργειας στον κτηριακό τομέα. Αρχιτέκτονες, πολιτικοί μηχανικοί, αγρονόμοι – τοπογράφοι, μελετητές θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να ανταλλάξουν απόψεις με τους διακεκριμένους ομιλητές και τα στελέχη του ΤΕΕ για τις πρόσφατες σχετικές τεχνολογικές εξελίξεις.

Το ενδιαφέρον του τεχνικού κόσμου εντείνεται αφού στο πλαίσιο της συμμετοχής του ΤΕΕ στη 2η διεθνή έκθεση “Verde.Tec” θα υπάρξει ενημέρωση σχετικά με το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον», θα παρουσιαστούν οι παρεμβάσεις σχετικά με τα θέματα αστικού περιβάλλοντος, καθώς και οι διαδικασίες περιβαλλοντικής προστασίας στα μεγάλα κατασκευαστικά έργα. Βασικός ομιλητής της εκδήλωσης, μεταξύ άλλων σημαντικών επιστημόνων και προσωπικοτήτων, θα είναι ο πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Γιώργος Στασινός.

Τα βραβεία περιβάλλοντος

Παράλληλα προετοιμάζεται η ειδική εκδήλωση για την απονομή βραβείων σε οργανισμούς και φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για το περιβάλλον και την αειφορία. Η εταιρεία ειδικών εκδόσεων «Τεχνοεκδοτική / Τ-Press» σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος και το ΤΕΕ έχει καλέσει τους ενδιαφερόμενους Δημόσιους Οργανισμούς και Φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης να υποβάλλουν προτάσεις για τη συμμετοχή τους στα βραβεία “Greek Green Awards 2018”. Τις απονομές θα κάνουν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτης          Φάμελλος, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης και ο πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Γιώργος Στασινός.

Στο συνεδριακό μέρος, μάλιστα, η ΚΕΔΕ θα παρουσιάσει τις βέλτιστες πρακτικές που έχουν υιοθετήσει οι δήμοι της χώρας αλλά και τα προβλήματα που εντοπίζονται στο θεσμικό πλαίσιο προτείνοντας μεταρρυθμίσεις. Καταλυτικές θα είναι οι παρεμβάσεις που θα κάνουν ο πρόεδρος της Διεθνούς Ενώσεως Στερεών Αποβλήτων (ISWA) κ. Αντώνης Μαυρόπουλος και η καθηγήτρια της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) κ. Μαρία Λοϊζίδου.

Κι άλλοι φορείς

Τo συνεδριακό πρόγραμμα του “Verde.Tec Forum” επιφυλάσσει επίσης περισσότερες αποκλειστικότητες. Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑΣΕΠΠΕ) θα κάνει την πρώτη παρουσίαση των Ευρωπαϊκών και Ελληνικών Βραβείων Περιβάλλοντος και τη short list των βραβευομένων επιχειρήσεων. Την προετοιμασία και την επικοινωνία της εκδήλωσης κάνει ο αντιπρόεδρος του ΠΑΣΕΠΠΕ κ. Αντώνης Παπαδάκης.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Φωτοβολταϊκών κ. Σωτήρης Καπέλλος και οι εγκυρότεροι ομιλητές από τον χώρο των ΑΠΕ και των φωτοβολταϊκών θα παρουσιάσουν νέα έργα, θα αναπτύξουν θέματα αυτοπαραγωγής (Net Metering) και θα αναφερθούν στο νομοθετικό πλαίσιο που πρέπει να διαμορφωθεί. Στο Εθνικό Μητρώο Παραγωγών και στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων θα αναφερθούν οι ομιλητές που θα συμμετάσχουν στην ειδική ημερίδα που προετοιμάζει ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης. Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΕΟΑΝ κ. Δημήτρης Πολιτόπουλος θα δώσει μέσω του “Verde.Tec Forum” στη δημοσιότητα τα πιο επικαιροποιημένα στατιστικά στοιχεία για την ανακύκλωση στην χώρα μας.

Τέλος, το “Ecocity” ετοιμάζει ειδική εκδήλωση για την ανάπτυξη και τις γεωθερμικές εφαρμογές που έχουν γίνει στη χώρα μας με την επιμέλεια του αντιπροέδρου του και καθηγητή στο ΕΜΠ κ. Γιάννη Κουμεντάκη.

Για πρώτη φορά, οι ειδήσεις και οι εξελίξεις του συνεδριακού μέρους θα καλύπτονται με συνεχείς αναρτήσεις στα social media, στην ιστοσελίδα της διεθνούς έκθεσης “Verde.tec και από το κορυφαίο= περιοδικό “Ecotec .

Ως τώρα έχουν ενταχθεί εκθέτες, οι εταιρείες των οποίων δραστηριοποιούνται στις εξής κατηγορίες:

v  Αποκατάσταση περιβάλλοντος – Τεχνολογίες αιχμής & Εξοικονόμηση ενέργειας.

v  Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

v  Κατασκευές και επισκευές κτηρίων.

v  Ανακύκλωση προϊόντων και υλικών.

v   «Πράσινη» Βιομηχανία, μηχανήματα, εργαλεία & εξοπλισμός.

v  Υπηρεσίες & Τεχνολογίες Διαχείρισης Εφοδιασμού.

v  Αυτοκινούμενα οχήματα & μηχανήματα.

Τη διοργάνωση στηρίζουν –προς το παρόν- οι χρυσοί χορηγοί «ΑΚΤΩΡ» και «ΗΛΕΚΤΩΡ» αλλά και οι εταιρείες Aleoκαι Axa που συμμετέχουν στο χορηγικό πρόγραμμα της έκθεσης και του συνεδρίου.

Η 2η διεθνή έκθεση “Verde.Tec” απευθύνεται σε:

v  Δημάρχους, αντιδημάρχους, μέλη Συμβουλίων, Συμβούλους Ανάπτυξης ΠΕΔ, Στελέχη Περιφερειακής και Αυτοδιοίκησης Ανάπτυξης,

v  Στελέχη, μηχανικοί και τεχνικοί των ΟΤΑ, της βιομηχανίας, της βιοτεχνίας, των μεγάλων εμπορικών επιχειρήσεων, των κατασκευαστικών εταιριών, των ξενοδοχειακών μονάδων, των Μεταφορών, των Logistics.

v  Υπεύθυνοι των τεχνικών υπηρεσιών των δημοσίων Οργανισμών και Επιχειρήσεων.

v  Αρχιτέκτονες.

v  Εργολήπτες.

v  Επενδυτές σε ΑΠΕ.

v  Μελετητές.

v  Αντιπρόσωποι και έμποροι από όλη την Ελλάδα.

v  Ξένες αντιπροσωπείες.

v  Ιδιώτες που ενδιαφέρονται για εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών, βιολογικών καθαρισμών και συστημάτων ποιότητας νερού ή εξοικονόμησης ενέργειας στα ακίνητά τους.

 

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

«ECOTEC»

«Logistics & Management»

«Εργοταξιακά Θέματα»

«Car & Truck».

«Μετάδοση Ισχύος»

«Ηλεκτρολόγος»

«Θερμοϋδραυλικός»

Myota.gr

Airetos.gr

Piraeuspress.gr

 

Η έκθεση, τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας, θα προβληθεί με διαφημίσεις σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, με τηλεοπτική και ραδιοφωνική διαφήμιση πανελλαδικά και με διανομή διαφημιστικών εντύπων, προσκλήσεων, αφισών κ.ά.

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η SIEMENS ΤΙΜΑ 23 ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ 1.450 ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ

Η Siemens τίμησε 23 ιδιαίτερα επινοητικούς ερευνητές βραβεύοντάς τους ως «Εφευρέτες της Χρονιάς 2019»....

ELEC-TEC FORUM

Παράλληλα με την έκθεση θα εξελιχθεί ένας συνεδριακός μαραθώνιος, το Elec-tec Forum 2020, που θα ξεκινήσει το μεσημέρι της Παρασκευής 21 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της Δευτέρας 24 Φεβ...

ΤΡΙΤΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ELEC-TEC: ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΛΑΜΠΕΡΗ

Mε τα φώτα στραμμένα στην 3η Διεθνή ΄Εκθεση Elec –tec το ΜEC Παιανίας θα μετατραπεί για τέσσερις ημέρες, από τις 21 έως τις 24 Φεβρουαρίου 2020, σε εργαστήριο καινοτομίας για το ηλεκτρολογικό υλικό, ...

Κλείσιμο [X]