ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΣΟ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

Η SIEMENS ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΕΝΟΣ ΕΠΕΤΕΙΑΚΟΥ ΕΤΟΥΣ

To 2013 ήδη αποδεικνύεται μια εξαιρετικά σημαντική χρονιά για τη Siemens και το Μετρό του Λονδίνου. Παράλληλα με τον εορτασμό για τα 170 χρόνια της παρουσίας της στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Siemens θα είναι και o κύριος χορηγός των εορταστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει το Μετρό του Λονδίνου για την 150η επέτειο από την έναρξη της λειτουργίας του.

Το εορταστικό πρόγραμμα – το οποίο περιλαμβάνει εκδηλώσεις, δραστηριότητες και ανοιχτές για το κοινό μέρες καθ’ όλη τη διάρκεια του 2013 – εγκαινιάστηκε πρόσφατα, με ένα παραδοσιακό ατμοκίνητο τρένο να αναπαριστά το πρώτο επιβατικό δρομολόγιο που πραγματοποιήθηκε στη γραμμή “Metropolitan” το 1863. Όλες οι εκδηλώσεις θα αναδεικνύουν την ιστορία του Μετρό, καθώς και το ρόλο που θα διαδραματίσει στο μέλλον, τόσο για τις ζωές των Λονδρέζων, όσο και για την οικονομική ζωή του City και του Ηνωμένου Βασιλείου γενικότερα.

Το Φεβρουάριο θα ξεκινήσει η έκθεση αφίσας “Poster Art 150” στο Μουσείο Συγκοινωνιών του Λονδίνου. Από την πρώτη κιόλας αφίσα του, το Μετρό του Λονδίνου έχει αποκτήσει διεθνή φήμη για τα εξαιρετικά σχέδια των αφισών του, γεγονός που έχει αναδείξει τον οργανισμό σε έναν εκ των πρωτοπόρων υποστηρικτών της τέχνης της αφίσας – μία κληρονομιά που φτάνει μέχρι και τις μέρες μας.

Στην έκθεση “Poster Art 150” θα παρουσιαστούν τα 150 καλύτερα σχέδια που επιλέχτηκαν από μια ανεξάρτητη επιτροπή. Με τη χρήση του μηχανισμού “Poster Vote” της Siemens, οι επισκέπτες θα καλούνται να ψηφίσουν τις αγαπημένες τους αφίσες, με την ανάδειξη της δημοφιλέστερης να γίνεται στο τέλος της έκθεσης. Διάσημες αφίσες, όπως το ζευγάρι αφισών “Keeps London Going” του σουρεαλιστή καλλιτέχνη Man Ray, θα εκτίθενται δίπλα σε λιγότερο γνωστά «διαμάντια». Επίσης, η έκθεση, η οποία θα διαρκέσει από τις 15 Φεβρουαρίου έως και τον Οκτώβριο, θα προσφέρει στους επισκέπτες τη σπάνια ευκαιρία να δουν αφίσες από τα τέλη του 19ου αιώνα, οι οποίες βασίζονται στην τεχνοτροπία “letter-press”.

Αργότερα μέσα στη χρονιά, το κατάστημα του Μουσείου Συγκοινωνιών του Λονδίνου στο Acton, θα ανοίξει τις πύλες του για ειδικές εκδηλώσεις. Στις θεματικές εκδηλώσεις περιλαμβάνονται ημέρες φωτογραφίας, ζωγραφικής, σχεδίου και δημιουργικής γραφής. Ακόμη, το Μετρό του Λονδίνου θα αξιοποιήσει την ευκαιρία της επετείου, για να ανοίξει στο κοινό το σταθμό του Aldwych, ο οποίος δεν χρησιμοποιείται πλέον, στο πλαίσιο μιας σειράς ειδικών εκδηλώσεων.

Ο Steve Scrimshaw, Γενικός Διευθυντής του Τμήματος Σιδηροδρομικών Συστημάτων της Siemens για το Ηνωμένο Βασίλειο, σχολίασε: «Το Μετρό του Λονδίνου είναι εμβληματικό και μοναδικό. Είναι ένα συγκοινωνιακό σύστημα που χαίρει μεγάλης εκτίμησης σε όλο τον κόσμο. ’Όποιος κι αν είσαι, απ’ όπου κι αν κατάγεσαι, μία επίσκεψη στο Λονδίνο – είτε για επαγγελματικούς λόγους, είτε για λόγους αναψυχής – γίνεται ευκολότερη χάρη στο δίκτυο του Μετρό της πρωτεύουσάς μας».

«Η σχέση της Siemens με το Μετρό του Λονδίνου εκτείνεται από τη δεκαετία του 1890, όταν οι πρώτοι ηλεκτρικοί υπόγειοι συρμοί έκαναν την εμφάνισή τους στην πόλη. Ο εξοπλισμός της Siemens χρησιμοποιείται ευρέως στους ηλεκτρικούς κινητήρες και σήμερα. Για το λόγο αυτό, χαιρόμαστε ιδιαίτερα που υποστηρίζουμε τους εορτασμούς για την 150η επέτειο του Μετρό. Μάλιστα, η χρονιά αυτή είναι για εμάς ακόμη πιο ιδιαίτερη, καθώς συμπίπτει με την 170η επέτειο της παρουσίας μας στο Ηνωμένο Βασίλειο», συνέχισε ο κύριος Scrimshaw.

Τέλος, ο κύριος Scrimshaw κατέληξε, λέγοντας: «Συγχαρητήρια σε όλους τους άνδρες και τις γυναίκες που διασφαλίζουν ότι το Μετρό του Λονδίνου – ένα σύστημα που έχει αποτελέσει παγκόσμιο πρότυπο – λειτουργεί με τη μέγιστη δυνατή απόδοση, μέρα και νύχτα, προβάλλοντας σε όλο τον κόσμο την εξειδίκευση του Ηνωμένου Βασιλείου στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες».

Από την πλευρά του, ο Mike Brown, Γενικός Διευθυντής του Μετρό και των Σιδηροδρόμων του Λονδίνου, προσέθεσε: «Αυτή είναι μία ιδιαίτερα συναρπαστική χρονιά για το Μετρό του Λονδίνου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Siemens και τους υπόλοιπους χορηγούς μας, για την υποστήριξή τους στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 150η επέτειο του Μετρό, καθώς και για τη δέσμευσή τους να μας βοηθήσουν να αναδείξουμε την ιστορία του και τον ρόλο που θα διαδραματίσει στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας στο μέλλον».

Περισσότερες πληροφορίες για τις δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν μέσα στη χρονιά είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση: http://www.ltmuseum.co.uk/whats-on/tube150/calendar

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΞΕΚΙΝΆΕΙ ΤΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΏΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΏΝ «UPATRAS IQ» ΑΠΌ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΉΜΙΟ ΠΑΤΡΏΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΉΡΙΞΗ ΤΩΝ ΣΕΒ ΚΑΙ ΣΕΒΠΕΔΕ

Σε μια εποχή, που ένα από τα κρίσιμα ζητούμενα για την αναβάθμιση της βιομηχανικής παραγωγής στη χώρα είναι η διασύνδεσή της με την έρευνα, το Πανεπιστήμιο Πατρών ξεκινά το πρόγραμμα βιομηχανικών διδ...

LEXIS ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α.Ε: UNBOXING VIDEO: DRAYTEK VIGORAP 802 & VIGORAP 918R SERIES

Η LEXIS Πληροφορική Α.Ε., παρουσιάζει το unboxing video των λύσεων ασύρματης δικτύωσης, VigorAP 802 και VigorAP 918R....

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ BSI ΓΙΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ OLYMPIA ELECTRONICS A.E.

Η OLYMPIA ELECTRONICS A.E., η μεγαλύτερη αμιγώς ελληνική βιομηχανία ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, με εξαγωγές σε περισσότερες από 72 χώρες, έχοντας ως κύριο στόχο της την συνεχή βελτίωση των προϊ...

Κλείσιμο [X]