ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΣΟ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

ΛΙΑΝΑ ΚΟΝΤΖΟΓΛΟΥ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΛΙΤΣΑΚΟΣ: ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΜΕ ΑΓΑΣΤΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥΣ ΟΙΚΟΥΣ

Το στοίχημα για ανάπτυξη με σταθερά βήματα και οριοθετημένους στόχους εξηγούν η υπεύθυνη marketing κ. Λιάνα Κοντζόγλου και ο ηλεκτρολόγος μηχανικός κ. Παναγιώτης Μιχαλιτσάκος στην «Ε.Τ.Α. Ενέργεια Ε.Π.Ε.», εταιρεία με εμπειρία στο χώρο του ηλεκτρολογικού/βιομηχανικού υλικού, τον αυτοματισμό και τη διαχείριση ενέργειας.

Η εταιρεία «Ε.Τ.Α. Ενέργεια Ε.Π.Ε.» έχει καταφέρει να δώσει το στίγμα της στο χώρο του ηλεκτρολογικού και βιομηχανικού αυτοματισμού με ιδιαίτερη επιτυχία. Ποιος ακριβώς είναι ο τομέας δραστηριότητας και εξειδίκευσης της εταιρείας στο πλαίσιο του ηλεκτρολογικού κλάδου;

Κοντζόγλου: Πράγματι η ΕΤΑ, έχοντας πολυετή εμπειρία, καταφέρνει να έχει κυρίαρχο ρόλο στο χώρο του ηλεκτρολογικού/βιομηχανικού υλικού, του αυτοματισμού και της διαχείρισης ενέργειας. Μέσα από τη μακρά πορεία στα αντικείμενα αυτά, διαχειριζόμαστε τόσο τις τεχνικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πελάτες μας όσο και τυχόν προβλήματα που έχει ο κατασκευαστής, προτείνοντας του λύσεις με μοναδικό κριτήριο τις πραγματικές τους ανάγκες. Η ΕΤΑ, διαθέτει ευρεία γκάμα προϊόντων, παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις Β2Β. Προσμετρά δε επιτυχώς, αρκετές συνεργασίες όλα αυτά τα χρόνια με μερικές από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες του κλάδου και ας σημειωθεί πως τα προϊόντα που εισάγουμε είναι ευρωπαϊκά, κυρίως από Ιταλία αλλά και Ισπανία.

Αν είναι κάτι στο οποίο μπορεί μια εμπορική εταιρεία να οφείλει την επιτυχία της, αυτό είναι οι στρατηγικές συνεργασίες με εταιρείες παραγωγής προϊόντων που αντιπροσωπεύει. Εσείς με ποιες εταιρείες συνεργάζεστε και ποια ήταν τα κριτήρια επιλογής των συγκεκριμένων εταιρειών;

Κοντζόγλου: Με εταιρείες υψηλών προδιαγραφών παραγωγής προϊόντων έχουμε συνάψει συνεργασίες, γεγονός το οποίο οφείλεται στη μακρόχρονη έρευνα που πραγματοποιούμε σχετικά με τους καλύτερους σχετικούς με τα προϊόντα του χώρου μας ευρωπαϊκούς οίκους. Βασικό μας μέλημα δεν είναι παρά η καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών μας αλλά και η διακίνηση αξιόπιστων προϊόντων. Γι’ αυτό και επιλέγουμε πάντα να αντιπροσωπεύουμε εταιρείες που πιστεύουμε και εμείς ως ΕΤΑ.  

Καταλυτικός παράγοντας στην επιλογή που κάνουμε τόσα χρόνια είναι η τεχνογνωσία αυτών των εταιρειών και των προϊόντων που παράγουν είτε για συστήματα αυτοματισμού είτε διαχείρισης ενέργειας.

Χαρακτηριστικοί ευρωπαϊκοί οίκοι που αντιπροσωπεύει η ΕΤΑ αποκλειστικά στην Ελλάδα είναι η Carlo Gavazzi, η Sm!ght, η Cabur και φυσικά η Cembre, παρέχοντας λύσεις με περισσότερα από 5.000 προϊόντα. Επιπλέον, η εταιρεία εκπροσωπεί και τις εταιρείες Lovato, Palazzoli, Stral, Telergon και SAR, ώστε να δώσει ακόμα περισσότερες επιλογές στους πελάτες της.

Η διάθεση στην αγορά μιας ευρείας γκάμας προϊόντων συνιστά συγκριτικό σας πλεονέκτημα σε σχέση με αντίστοιχες εταιρείες του κλάδου. Τι είναι αυτό σχετικά με την τεχνολογία που χρησιμοποιείται και την ποιότητα που εξασφαλίζεται, το οποίο σας φέρνει σε τόσο υψηλή θέση στην προτίμηση των καταναλωτών;

Μιχαλιτσάκος: Είμαστε μια εταιρεία στην οποία ο πελάτης, εκτός ότι βρίσκει μεγάλη γκάμα προϊόντων, έχει και μια αγαστή συνεργασία. Είναι δηλαδή ιδανικά καλυμμένος. Με σύμμαχο την τεχνολογία αιχμής, η εταιρεία δουλεύει με σύγχρονα συστήματα προτυποποίησης, ώστε να εξασφαλίζεται η ποιότητα παροχής υπηρεσιών και η συνέπεια με τα συμφωνημένα χρονοδιαγράμματα. Οργανόγραμμα, συνεχής εκπαίδευση του προσωπικού στο εξωτερικό, αυτοματισμός στην αποθήκη και εν τέλει συνεργασία με εταιρείες που ανανεώνουν τεχνολογικά τα προϊόντα τους συνεχώς αποτελούν σαφώς συγκριτικό μας πλεονέκτημα. Όλα αυτά μας δίνουν τη δυνατότητα της εύρυθμης λειτουργίας, χάρη στην οποία αποδίδουμε και εμείς με τη σειρά μας το αντίστοιχο όφελος στους ευχαριστημένους πελάτες μας.

Μια γρήγορη αναζήτηση στα προϊόντα σας, φέρνει τον ηλεκτρολόγο εγκαταστάτη ένα βήμα πιο κοντά σε σύγχρονες τεχνολογίες, όπως τα ψηφιακά όργανα πινάκων, το διακοπτικό υλικό, τις ασφάλειες, τα ρελέ κ.α. Δώστε μας μία εικόνα από τα προϊόντα που εμπορεύεστε και θεωρείτε πως αντιπροσωπεύουν την τεχνολογία αιχμής που πρέπει ακολουθεί ο ηλεκτρολογικός κλάδος.

Μιχαλιτσάκος: Ως επί το πλείστον τα προϊόντα μας καλύπτουν το φάσμα του ηλεκτρολογικού και βιομηχανικού αυτοματισμού. Ενδεικτικά μπορώ να αναφέρω τη νέα γενιά “soft starter” με τεχνολογία επικοινωνίας με το κινητό μας NFC, συστήματα διαχείρισης παρκινγκ, ολοκληρωμένα συστήματα διαχείρισης ενέργειας που μας βοηθάνε να μειώσουμε το ενεργειακό κόστος μιας επιχείρησης.

Ας δούμε λίγο πιο αναλυτικά τα high tech προϊόντα μας:

Στις εταιρείες Lovato και Carlo Gavazzi θα βρούμε όλων των ειδών τους αισθητήρες, τις μονάδες διαχείρισης ενέργειας, τα συστήματα SCADA, αλλά και ολοκληρωμένα συστήματα οικιακού και κτηριακού αυτοματισμού. Υπάρχει μια τόσο μεγάλη γκάμα προϊόντων που φέρνουμε και αποτελούν πραγματικά σύμμαχο των ηλεκτρολόγων στην εξέλιξη της δουλειάς τους. Για την ενημέρωση των ενδιαφερομένων εργαζόμαστε επίσης εντατικά, ώστε να είναι ενήμεροι κάθε φορά για τα πιο σύγχρονα προϊόντα μας.

Από την εταιρεία Cabur έχουμε άκρως αξιόπιστα τροφοδοτικά, μετατροπείς αναλογικών σημάτων, isolators, relay modules κ.α.

Στην Cembre συναντάμε όλων των ειδών τους connectors, μια μεγάλη γκάμα ηλεκτρο -υδραυλικών πρεσών και οπωσδήποτε τον εκτυπωτή για όλων των ειδών τις σημάνσεις.

Ανάμεσα στα προϊόντα της εταιρείας συγκαταλέγονται και τα φωτιστικά, τα οποία προσφέρουν λύσεις σε ανοιχτούς χώρους συνδυάζοντας αισθητική και προηγμένη τεχνολογία. Τι είδους φωτιστικά διαθέτετε και ποιο είναι το σύνολο των χαρακτηριστικών που φέρουν και τα κάνει ανταγωνιστικά στην αγορά;

Μιχαλιτσάκος: Στον τομέα του φωτισμού συνεργαζόμαστε με την εταιρεία Palazzoli που έχει μπει δυναμικά με τα προϊόντα της σε χώρους μεγάλης κλίμακας όπως αποθήκες logistics, εργοστάσια, παραγωγή τροφίμων, δρόμους, τούνελ αυτοκινητόδρομων και σιδηρόδρομων. Με την τεχνολογία LED που έχει αναπτύξει η ίδια και κατασκευάζεται στην Ευρώπη, προσφέρει ένα ποιοτικό στοιχείο φωτισμού που κάνει τη διαφορά σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Διατίθεται ευρεία γκάμα σε lumen φωτιστικά, τα οποία ξεκινούν από τα 13230lm και φτάνουν μέχρι και 26460lm φωτιστικά ισχύ, ενώ έχουν δυνατότητα τοποθέτησης μέχρι και 15 μέτρα ψηλά και μεγάλη διάρκεια ζωής χάρη στο σύστημα αντιδιάβρωσης. Η δωρεάν μελέτη φωτισμού μέσω της ΕΤΑ είναι άλλο ένα σημαντικό στοιχείο της Palazzoli.

Από την άλλη, υπάρχει και η ποιοτική Stral που είναι πάλι ιταλική και ασχολείται μόνο με ανοξείδωτο εξωτερικό φωτισμό. Το μόνο σίγουρο είναι πώς όταν ο πελάτης επιλέξει να δουλέψει μαζί μας δε θα μείνει ακάλυπτος σε κανένα πεδίο.

Εκτός από την τηλεφωνική ή φυσική εξυπηρέτηση ενός δυνητικού πελάτη, πως μπορεί ακόμα και ο πιο απομακρυσμένος πελάτης να μάθει τα προϊόντα της ΕΤΑ;

Κοντζόγλου: Ο εν δυνάμει πελάτης μπορεί να εξυπηρετηθεί είτε τηλεφωνικά, είτε και από μια επίσκεψή του στην έδρα μας. Ένας ολοκληρωμένος ακόμα τρόπος ενημέρωσής του, είναι και η ανανεωμένη και πλήρως λειτουργική ιστοσελίδα, στην οποία μπορεί ο ενδιαφερόμενος, να βρει τεχνικές πληροφορίες για όποιο προϊόν επιθυμεί καθώς και φωτογραφίες ή βίντεο με τρόπους εγκατάστασής τους.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν έναν πρόσθετο και σύγχρονο δίαυλο επικοινωνίας με τους καταναλωτές, μέσω των οποίων η ΕΤΑ ενημερώνει συνεχώς για τα νέα της και για τα προϊόντα της. Την ενημέρωση των ενδιαφερομένων επιδιώκουν, έτσι, να εξυπηρετήσουν οι σελίδες της εταιρείας σε Facebook και Linkedin.

Κάνοντας μια αποτίμηση των τελευταίων χρόνων της οικονομικής κρίσης, πολλές εταιρείες αντιμετώπισαν προβλήματα. Η ΕΤΑ Ενέργεια όμως σημείωσε θετικό πρόσημο στη δραστηριότητά της. Ποιες πιστεύετε πως είναι οι κατευθυντήριες γραμμές τις οποίες είχατε και τι αποτελέσματα είχαν στη δραστηριότητα της εταιρείας;

Κοντζόγλου: Ο κλάδος του εμπορίου – και όχι μόνο – αντιμετώπισε πράγματι δυσκολίες τα τελευταία χρόνια. Μετά το πάγωμα των εργασιών κάποιων εταιριών του κατασκευαστικού κλάδου, θεωρώ πως η ΕΤΑ κατάφερε να βγει αλώβητη μέσω 3 συγκεκριμένων παραγόντων. Το άρτια εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό της, οι συνεργασίες με τους ευρωπαϊκούς οίκους του εξωτερικού, αλλά και τα αξιόπιστα προϊόντα που διαθέτει, έπαιξαν σπουδαίο ρόλο στην οικονομική δραστηριότητά της.

Με μικρά και σταθερά βήματα, αλλά και έναν στόχο τη φορά, οι συνεργασίες μας αποδίδουν καρπούς, αφού έχουμε συνεργαστεί αλλά και συνεργαζόμαστε με τις μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας μας, δίνοντας τις ιδανικότερες τεχνικές λύσεις.

Αν και η ρευστότητα έχει περιοριστεί στην αγορά, ωστόσο, εκτιμώ πως η κατεύθυνση που είχαμε εξαρχής, να εξυπηρετούμε δηλαδή σωστά τον πελάτη με εγγυημένα προϊόντα, μας βοήθησε τόσο για την αναγνωρισιμότητά μας όσο και για την εμπιστοσύνη που εμπνέουμε. Όλη αυτή η φιλοσοφία γύρω από την οποία δομούμε τη δραστηριότητά μας θα μας επιτρέψει σύντομα την περαιτέρω ανάπτυξη της ΕΤΑ.

 

 

ΠΡΟΣΩΠΑ

Η ΟΥΡΑΝIΑ ΓΕΩΡΓΟΥΤΣAΚΟΥ, ΓΕΝΙΚH ΓΡΑΜΜΑΤEΑΣ ΤΗΣ LIGHTINGEUROPE, ΜΙΛA ΣΤΟ ΤΕYΧΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡIΟΥ

«Την αξία του σωστού φωτισμού πρέπει να την βιώσεις για να την καταλάβεις» υπογραμμίζει....

ΝIΚΟΣ ΜΠΡΙΝIAΣ CHIEF COMMERCIAL OFFICER ΤΗΣ EDISION HELLAS

Η Εdision Hellas είναι εταιρεία αποκλειστικά για χονδρική πώληση σε δίκτυο καταστημάτων συνεργατών στην ελληνική και παγκόσμια αγορά....

ΜΑΡIΑ ΚΑΠΕΛAΚΗ COUNTRY MANAGER ΤΗΣ DEVOLO ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛAΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚYΠΡΟ

Η devolo είναι από τις μεγαλύτερες εταιρείες που διαθέτουν προϊόντα για μεταφορά σήματος ΙΡ μέσω ηλεκτρικού ρεύματος, ευρέως γνωστά ως Powerline....

Κλείσιμο [X]