ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΣΟ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ SCHNEIDER ELECTRIC

H Schneider Electric, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, συγκαταλέγεται μεταξύ των 100 κορυφαίων εταιρειών στον κόσμο, οι οποίες προάγουν την αειφόρο ανάπτυξη. Πιο συγκεκριμένα, κατατάσσεται στη 13η θέση της λίστας “Global 100 Most Sustainable Corporations”, 13 θέσεις ψηλότερα από την προηγούμενη χρονιά.

Η λίστα ‘Global 100’ απαρτίζεται από τις 100 πιο αποδοτικές μετοχές παγκοσμίως οι οποίες πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια βιωσιμότητας ανάλογα με τον κλάδο στον οποίο δραστηριοποιούνται. Η συγκέντρωση των στοιχείων γίνεται, κατά κύριο λόγο, μέσω του Bloomberg, αλλά και μέσω απευθείας επικοινωνίας με τις 350 επιχειρήσεις που περιλαμβάνει η shortlist, η επιλογή των οποίων γίνεται μεταξύ 4.000 περίπου εταιρειών μεσαίας και μεγάλης κεφαλαιοποίησης. Την αρχική ιδέα για μια τέτοια ταξινόμηση είχε η καναδική Corporate Knights, μια εταιρεία ερευνών για θέματα μέσων επικοινωνίας και επενδύσεων με στόχο την προαγωγή της «καθαρής» κεφαλαιοποίησης (clean capitalism). Η παρουσίαση της λίστας γίνεται κάθε χρόνο, στο πλαίσιο των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, στο Νταβός.

Ο κ. Doug Morrow, VP Research της Corporate Knights, δήλωσε τα εξής: ”’Έχουμε την αίσθηση ότι τα δεδομένα βιώσιμης ανάπτυξης που συλλέγουμε και χρησιμοποιούμε στο ερευνητικό μοντέλο Global 100, μετά βέβαια από την κατάλληλη ανάλυση και επεξεργασία, περιλαμβάνουν μη προφανείς, αλλά στατιστικώς σημαντικές ενδείξεις σχετικά με τις μελλοντικές οικονομικές επιδόσεις των επιχειρήσεων ”.

Στη λίστα του 2013, η Schneider Electric βρίσκεται στη 2η θέση μεταξύ των εννέα γαλλικών επιχειρήσεων, και στην 3η από τις 10 εταιρείες του κλάδου της (Βιομηχανικά – Κεφαλαιουχικά αγαθά).

Ο κ. Gilles Vermot Desroches, Sustainability Senior Vice President στη Schneider Electric δήλωσε:  ‘‘Η συμμετοχή της Schneider Electric στη λίστα Global 100 για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και η πρόοδός της, επιβεβαιώνουν τη στρατηγική και δέσμευση της εταιρείας στην κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης και την παρακολούθησή της μέσω συγκεκριμένων δεικτών, όπως το Planet & Society Barometer .

Από το 2005, η εταιρεία ανακοινώνει κάθε τρίμηνο την πρόοδο που σημειώνει σε βασικούς τομείς της βιώσιμης ανάπτυξης, μέσω του “The Planet & Society Barometer”, ενός βραβευμένου εργαλείου καταγραφής των επιδόσεων της εταιρείας στον τομέα της βιωσιμότητας (sustainability dashboard). Βασισμένο σε 14 δείκτες που καλύπτουν τους τρεις πυλώνες της βιώσιμης ανάπτυξης (Άνθρωποι, Πλανήτης, Ανάπτυξη), το βαρόμετρο συμβάλλει στη λήψη αποφάσεων για τη βιωσιμότητα και στον προσανατολισμό των ενεργειών που θα πραγματοποιηθούν στον τομέα αυτό.

Παράλληλα, ωστόσο, η Schneider Electric παρακολουθεί και επιπλέον βασικούς δείκτες βιώσιμης ανάπτυξης, όπως τον “Carbon Disclosure Performance Leadership Index” και τους “Dow Jones Sustainability Indexes” Κόσμου και Ευρώπης.

Πληροφορίες για τη Schneider Electric

Ως παγκόσμιος ειδικός στη διαχείριση ενέργειας με δραστηριότητα σε περισσότερες από 100 χώρες, η Schneider Electric προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις σε πολλά τμήματα της αγοράς, όπως της Ενέργειας & Υποδομών, της Βιομηχανίας, των Κτιρίων, των Data Centres & Δικτύων καθώς και της Κατοικίας. Με στόχο την ασφαλή, αξιόπιστη, αποδοτική και «πράσινη» ενέργεια και με πωλήσεις 22,4 δις Ευρώ για το 2011,  οι 130.000+ εργαζόμενοι του Ομίλου, δεσμεύονται να βοηθούν ανθρώπους και οργανισμούς να «αξιοποιήσουν στο μέγιστο την ενέργειά τους».

www.schneider‑electric.com

Σχετικά με την Corporate Knights

Με έτος ίδρυσης το 2002 και έδρα το Τορόντο, η Corporate Knights είναι μια ανεξάρτητη εταιρεία ερευνών  σχετικά με τα media και τις επενδύσεις.

Για να δείτε την πλήρη λίστα, αλλά και περισσότερες λεπτομέρειες, μπορείτε να επισκεφθείτε τις διευθύνσεις: www.global100.org ή www.corporateknights.com


 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΕΕΗΠ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ.

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου μας, αναγνωρίζοντας τόσο την ιδιαιτερότητα της φετινής χρονιάς, όσο και την επιτακτική ανάγκη να διατηρούμε την αισιοδοξία και την κοινωνικότητά μας, αποφάσισε να πραγματοποιηθεί...

Η OLYMPIA ELECTRONICS A.E. XOΡΗΓΟΣ ΣΤΗΝ RSF HELLAS

Η OLYMPIA ELECTRONICS A.E., η μεγαλύτερη αμιγώς ελληνική βιομηχανία παραγωγής ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, στα 41 χρόνια λειτουργίας της, παραμένει συνεπής στον βασικό της στόχο, που είναι η υπο...

Η LIGHT + BUILDING ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝIΚΗ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΗΣ ΤΟ 2022

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας κατάστασης που προκλήθηκε από την πανδημία του κορωνοιού, και των περιορισμών σε εκδηλώσεις και ταξίδια που επέφερε, ο Εκθεσιακός Οργανισμός Φρανκφούρτης από κοινού με τους ...

Κλείσιμο [X]