ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΣΟ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Ο.Σ.Ε.Η.

Με ζωηρό ενδιαφέρον παρακολούθησαν δεκάδες μαθητές δημοτικών σχολείων του Δήμου Παιανίας (Δημοτικές Ενότητες Παιανίας & Γλυκών Νερών) την  «Ημερίδα ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης καταναλωτικού κοινού στα θέματα ασφάλειας από τη χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας», την οποία οργάνωσε με μεγάλη επιτυχία η ΠΟΣΕΗ, τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018, στο πλαίσιο της 2ης Διεθνούς Elec.tec.

Την ημερίδα, που διοργάνωσε για πρώτη φορά η Ομοσπονδία, παρακολούθησαν περισσότερα από 350 παιδιά, τα οποία ενημερώθηκαν για τα οφέλη και τους κινδύνους από τη χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας και για το πώς θα πρέπει να αντιδρούν σε περιπτώσεις ηλεκτροπληξίας και πυρκαγιάς. Η ενημέρωση των παιδιών έγινε μέσα από μια σειρά διαδραστικές στην πλειοψηφία τους εισηγήσεις οι οποίες εμπλουτίστηκαν με χρήσιμα βίντεο και διαφάνειες.

Τις θεματικές ενότητες ανέπτυξαν ο ηλεκτρολόγος μηχανικός ΤΕ, κ. Κωνσταντίνος Γερασίμου, η προϊσταμένη Νοσηλευτικού ΠΕΔΥ Αμαρουσίου κ. Κορίνα Λιούτα και  διασώστες του Πυροσβεστικού Σώματος του Σταθμού Κορωπίου, ο επιπυραγός Απόστολος Κουρούσιας και ο πυραγός Παντελής Πάγκαλος.

Όπως σημειώθηκε από την πλευρά της Π.Ο.Σ.Ε.Η. η ημερίδα αυτή αποτελεί την απαρχή μιας νέας προσπάθειας της Ομοσπονδίας και του κλάδου των Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων προς την κατεύθυνση ενημέρωσης του καταναλωτικού κοινού για τα θέματα που αφορούν την ασφαλή χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Σημειώνεται ότι η Ημερίδα αφιερώθηκε στη μνήμη του πρώην προέδρου της ΠΟΣΕΗ Δημήτριου Τσοκανή, ο οποίος πρόσφατα «έφυγε» από τη ζωή.

Ενημέρωση επαγγελματικού προσανατολισμού

Στη συνέχεια της Ημερίδας, η Ομοσπονδία πραγματοποίησε «Ενημέρωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού για Ηλεκτρολόγους μαθητές ΕΠΑ.Λ». Οι περισσότεροι από 150 σπουδαστές των ΕΠΑ.Λ που την παρακολούθησαν, είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις δεξιότητες που απαιτούνται για το σύγχρονο ηλεκτρολόγο και για θέματα σχετικά με τη σημασία της γείωσης.

Επιδίωξη της Ομοσπονδίας, όπως τονίστηκε είναι να συνεχιστεί και να αναβαθμιστεί στο μέλλον η ενημέρωση των μαθητών Μέσων Τεχνικών Σχολών Ηλεκτρολόγων, μέσα από τη συνεχή συνεργασία της Π.Ο.Σ.Ε.Η. και των 73 σωματείων-μελών της με τις σχολές ηλεκτρολόγων σε όλη την χώρα.

«Στόχος είναι η «ενημέρωση, προστασία και Εξέλιξη» για τον κλάδο, για τον καταναλωτή, για την κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας μας, μέσα από την συνεχή προσπάθεια για ποιοτικές και ασφαλείς εσωτερικές ηλεκτρικές εγκαταστάσεις», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά η Π.Ο.Σ.Ε.Η. στην ανακοίνωσή της μετά την ολοκλήρωση του 2ου Επιστημονικού Συνεδρίου και των ενημερωτικών ημερίδων.

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε.: ΔΩΡΕΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΟΙΝΟΗΣ

Στη δωρεά τριών σταθερών ηλεκτρονικών υπολογιστών, συμπεριλαμβανομένου και των απαραίτητων παρελκόμενων ειδών υπολογιστή για το τμήμα πληροφορικής του 2θέσιου Δημοτικού Σχολείου-Νηπιαγωγείου Σ.Σ. Οινό...

OLYMPIA ELECTRONICS: ΝΕΟ ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ

Ένα νέο υβριδικό σύστημα συναγερμού (BS-468/A) παρουσιάζει στην αγορά η OLYMPIA ELECTRONICS A.E. Αποτελεί αναβάθμιση του υφιστάμενου συστήματος BS-468 και το πλεονέκτημά του βασίζεται, σύμφωνα με την ...

EDISION-ΒΙΟΚΑΛ: ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ CCVT

Επεκτείνει η EDISION τη γκάμα των διαθέσιμων υλικών της μέσω της συνεργασίας με τη ΒΙΟΚΑΛ, η οποία ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2018....

Κλείσιμο [X]