ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΣΟ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

ΠΟΒΕΣΑ: ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΕ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ

Την ετήσια τακτική Γενική της Συνέλευση πραγματοποίησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Εγκαταστατών Συντηρητών Ανελκυστήρων (ΠΟΒΕΣΑ), το Σάββατο 12 Μαΐου, στα γραφεία της επί της Πειραιώς 118.

Σε ενωτικό κλίμα και με ικανοποιητική συμμετοχή εκπροσώπων των σωματείων-μελών της Ομοσπονδίας πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λογοδοσία και συζητήθηκαν θέσεις και απόψεις για καίρια ζητήματα που ταλανίζουν τον κλάδο.

Οι προβληματισμοί που αναπτύχθηκαν από τη διοίκηση της Ομοσπονδίας αλλά και τους παρισταμένους συνοψίζονται σε πέντε άξονες και αφορούν στα παρακάτω:

·         Διασφάλιση του επαγγέλματος

·         Εκσυγχρονισμό της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης

·         Ενεργοποίηση των νέων προς την κατεύθυνση της ανάληψης συνδικαλιστικής δράσης, προκειμένου να μην μαραζώσουν τα κατά τόπους σωματεία

·         Επαναδιαπραγμάτευση των όρων ρύθμισης των κόκκινων δανείων που βαραίνουν εκπροσώπους των τεχνικών επαγγελμάτων

Η συντριπτική πλειοψηφία των συνδικαλιστών που έλαβαν το λόγο επισήμαναν την ανάγκη ενότητας του κλάδου. Χαρακτηριστική του κλίματος είναι μια αποστροφή του κ. Θωμά Συμεωνίδη από το Σύνδεσμο Πελοποννήσου, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων:  «Πρέπει να αφήσουμε τις κομματικές ιδεολογίες και να δούμε τα επαγγελματικά μας δικαιώματα, γιατί είμαστε υπόλογοι απέναντι στις οικογένειές μας αλλά και την κοινωνία».
 


Ο Γιώργος Καββαθάς στο βήμα της Γενικής Συνέλευσης

Τη Γενική Συνέλευση τίμησε με την παρουσία του και απηύθυνε χαιρετισμό ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΒΕ Γιώργος Καββαθάς ο οποίος εξήρε την αναγκαιότητα και τη σπουδαιότητα της επιβίωσης των χιλιάδων βιοτεχνιών που δραστηριοποιούνται στη χώρα, καθώς, όπως σημείωσε, με αυτή συναρτάται η επιβίωση χιλιάδων οικογενειών της μεσαίας τάξης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ηλεκτρολόγων Ελλάδας κ. Αλέξανδρος Φλέγγας τόνισε την ανάγκη να υπάρχει μαζικότητα στις συλλογικές συνδικαλιστικές δραστηριότητες και ένα σαφές διοικητικό πλαίσιο.


Μια αναμνηστική φωτογραφία με τους χορηγούς της εκδήλωσης

Θερμούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς έστειλε ο πρόεδρος της ΟΒΥΕ κ. Δημήτρης Βαργιάμης, ο οποίος δεν μπόρεσε να παραβρεθεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Τη Συνέλευση χαιρέτισαν επίσης ο κ. Νίκος Μπαχτής εκπροσωπώντας την εταιρεία Alpha Motion, εκ των χορηγών της Γενικής Συνέλευσης, η κ. Κάτια Κυριλή εκπροσωπώντας την ασφαλιστική εταιρεία Polaris και ο κ. Αναστάσιος Παπαδόπουλος, από την εταιρεία Ergon Ασφαλιστική. 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΦΩΤΟΣ

Με σειρά παράλληλων εκδηλώσεων και εργαστηρίων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα συμμετείχε η Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στον φετινό, πρώτο εορτασμό της Διεθνούς Ημέρ...

ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΦΩΤΟΣ: ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Την 1η Διεθνή Ημέρα Φωτός γιορτάζουμε σήμερα και στην Ελλάδα με ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που διοργανώνονται από το Εργαστήριο Έρευνας Φωτονικών Επικοινωνιών (ΕΕΦΕ) της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών κα...

ΠΟΣΕΗ: ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ

Η πρώτη σύσκεψη του διευρυμένου Περιφερειακού Κλιμακίου Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας-Ιονίων Νήσων και Αττικής πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Μαΐου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Κορινθί...