ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΣΟ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

ΠΟΣΕΗ: ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ

Η πρώτη σύσκεψη του διευρυμένου Περιφερειακού Κλιμακίου Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας-Ιονίων Νήσων και Αττικής πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Μαΐου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Κορινθίας.

Συμμετείχαν τα σωματεία Αιγιαλείας & Καλαβρύτων, Αμαλιάδας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Αχαΐας, Ηλείας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας, Λακωνίας, Μεγάρων, Μεσσηνίας, Μεσογείων & Λαυρεωτικής, Νοτιοανατολικής Αττικής, Πειραιά, ΠΣΕΗ-ΠΑΜΤΕ και ο «οικοδεσπότης» ΣΕΗ Κορινθίας.

Παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό η κ. Μαρίνα Ταουξίδη, μέλος ΔΣ του Επιμελητηρίου Κορίνθου και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Παραγωγών Ηλεκτρολογικού Υλικού (ΣΕΠΗΥ) κ. Αντώνης Αλιμπέρτης.


Η κ. Μ. Ταουξίδη στο βήμα του Επιμελητηρίου Κορινθίας

Το προεδρείο της ΠΟΣΕΗ εκπροσώπησαν ο πρόεδρος κ. Θεόδωρος Αγγουράκης, ο  Β’  αντιπρόεδρος κ. Χρήστος Παπαευθυμίου, ο γ.γ. κ. Αλέξανδρος Κουζούλογλου και ο ταμίας κ. Μανόλης Καυκαλάς.

Η διοίκηση της ΠΟΣΕΗ ενημέρωσε τους παριστάμενους για μια σειρά επίκαιρα θέματα του κλάδου όπως η ανανέωση των επαγγελματικών αδειών βάσει του Π.Δ. 108/2013, η αναβάθμιση της τεχνικής εκπαίδευσης,  η προώθηση της ηλεκτρικής ασφάλειας, η ορθή λειτουργία των σωματείων –μελών και η αντιμετώπιση του αθέμιτου ανταγωνισμού των λαθρεγκαταστατών.


Γενική άποψη της αίθουσας που έλαβε χώρα το Περιφερειακό Κλιμάκιο

Σημειώθηκε δε ότι για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των κλαδικών ζητημάτων, η Ομοσπονδία προγραμματίζει επαφές με τον υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Αλέξη Χαρίτση αλλά και με τον υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου για τα θέματα της τεχνικής εκπαίδευσης.  Το θέμα της αναβάθμισης της επαγγελματικής εκπαίδευσης απασχολεί ιδιαίτερα την Ομοσπονδία και προς την κατεύθυνση αυτή αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την ενημέρωση των μαθητών της Β’ βάθμιας  σχετικά με τα τεχνικά επαγγέλματα.

Από τους εκπροσώπους της ΠΟΣΕΗ έγινε επίσης ξεχωριστή αναφορά στη συμμετοχή της Ομοσπονδίας στη 2η Διεθνή Elec-tec, με τη διοργάνωση του 2ου Επιστημονικού Συνεδρίου, και ειδικά στην απήχηση που είχε η ημερίδα για την ηλεκτρική ασφάλεια, που έγινε στο πλαίσιο του Συνεδρίου.

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των προέδρων και των μελών των σωματείων, οι οποίες καταγράφηκαν και αναμένεται να τύχουν περαιτέρω επεξεργασίας.

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΟΣΕΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Εορτασμός Αγίου Πνεύματος την Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020» Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων (Π.Ο.Σ.Ε.Η) ενόψει του εορτασμού του Αγίου Πνεύματος στις 8...

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Ν. ΑΙΤ/ΝΙΑΣ «Ο ΘΑΛΗΣ» - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύνδεσμος Εργολάβων Ηλεκτρικών Έργων Ν. Αιτ/νιας «Ο ΘΑΛΗΣ» εύχεται σε όλους τους συναδέλφους και συνεργάτες του ηλεκτρολογικού κλάδου υγεία, χαρά και δημιουργικότητα,...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΕΕΗΠ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ.

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου μας, αναγνωρίζοντας τόσο την ιδιαιτερότητα της φετινής χρονιάς, όσο και την επιτακτική ανάγκη να διατηρούμε την αισιοδοξία και την κοινωνικότητά μας, αποφάσισε να πραγματοποιηθεί...

Κλείσιμο [X]