ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΣΟ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

ΠΟΣΕΗ: ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ

Η πρώτη σύσκεψη του διευρυμένου Περιφερειακού Κλιμακίου Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας-Ιονίων Νήσων και Αττικής πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Μαΐου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Κορινθίας.

Συμμετείχαν τα σωματεία Αιγιαλείας & Καλαβρύτων, Αμαλιάδας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Αχαΐας, Ηλείας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας, Λακωνίας, Μεγάρων, Μεσσηνίας, Μεσογείων & Λαυρεωτικής, Νοτιοανατολικής Αττικής, Πειραιά, ΠΣΕΗ-ΠΑΜΤΕ και ο «οικοδεσπότης» ΣΕΗ Κορινθίας.

Παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό η κ. Μαρίνα Ταουξίδη, μέλος ΔΣ του Επιμελητηρίου Κορίνθου και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Παραγωγών Ηλεκτρολογικού Υλικού (ΣΕΠΗΥ) κ. Αντώνης Αλιμπέρτης.


Η κ. Μ. Ταουξίδη στο βήμα του Επιμελητηρίου Κορινθίας

Το προεδρείο της ΠΟΣΕΗ εκπροσώπησαν ο πρόεδρος κ. Θεόδωρος Αγγουράκης, ο  Β’  αντιπρόεδρος κ. Χρήστος Παπαευθυμίου, ο γ.γ. κ. Αλέξανδρος Κουζούλογλου και ο ταμίας κ. Μανόλης Καυκαλάς.

Η διοίκηση της ΠΟΣΕΗ ενημέρωσε τους παριστάμενους για μια σειρά επίκαιρα θέματα του κλάδου όπως η ανανέωση των επαγγελματικών αδειών βάσει του Π.Δ. 108/2013, η αναβάθμιση της τεχνικής εκπαίδευσης,  η προώθηση της ηλεκτρικής ασφάλειας, η ορθή λειτουργία των σωματείων –μελών και η αντιμετώπιση του αθέμιτου ανταγωνισμού των λαθρεγκαταστατών.


Γενική άποψη της αίθουσας που έλαβε χώρα το Περιφερειακό Κλιμάκιο

Σημειώθηκε δε ότι για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των κλαδικών ζητημάτων, η Ομοσπονδία προγραμματίζει επαφές με τον υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Αλέξη Χαρίτση αλλά και με τον υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου για τα θέματα της τεχνικής εκπαίδευσης.  Το θέμα της αναβάθμισης της επαγγελματικής εκπαίδευσης απασχολεί ιδιαίτερα την Ομοσπονδία και προς την κατεύθυνση αυτή αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την ενημέρωση των μαθητών της Β’ βάθμιας  σχετικά με τα τεχνικά επαγγέλματα.

Από τους εκπροσώπους της ΠΟΣΕΗ έγινε επίσης ξεχωριστή αναφορά στη συμμετοχή της Ομοσπονδίας στη 2η Διεθνή Elec-tec, με τη διοργάνωση του 2ου Επιστημονικού Συνεδρίου, και ειδικά στην απήχηση που είχε η ημερίδα για την ηλεκτρική ασφάλεια, που έγινε στο πλαίσιο του Συνεδρίου.

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των προέδρων και των μελών των σωματείων, οι οποίες καταγράφηκαν και αναμένεται να τύχουν περαιτέρω επεξεργασίας.

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

SCHNEIDER ELECTRIC: “INDUSTRY INNOVATION DAYS”

Την ενημέρωση των επαγγελματιών για τον ψηφιακό μετασχηματισμό στον κλάδο της βιομηχανίας μέσα από τις καινοτόμες λύσεις που προσφέρει η ολοκληρωμένη αρχιτεκτονική και πλατφόρμα EcoStruxure είχαν ως σ...

OLYMPIA ELECTRONICS: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ BSI

Πιστοποιητικό από τον αγγλικό φορέα πιστοποίησης BSI –έναν από πιο αναγνωρισμένους παγκοσμίως- απέκτησε πρόσφατα η Olympia Electronics για μια σειρά φωτιστικών ασφαλείας που διαθέτει....

LEGRAND: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ "ΕΞΥΠΝΟΥ" ΔΙΑΚΟΠΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ

Μια νέα σειρά συνδεδεμένων διακοπτών και πριζών, βασισμένη στο IoT παρουσίασε η Ελληνική Legrand, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης που οργανώθηκε στις 5 Ιουνίου στο Ζάππειο Μέγαρο....

Κλείσιμο [X]