ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΣΟ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

ΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΦΩΤΟΣ

Με σειρά παράλληλων εκδηλώσεων και εργαστηρίων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα συμμετείχε η Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στον φετινό, πρώτο εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Φωτός.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλάμβανε τρεις ξεχωριστές εσπερίδες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα με ενδιαφέρουσες διαλέξεις από συνολικά 23 επιστήμονες.

Παράλληλα οργανώθηκαν εργαστήρια για μικρά αλλά και μεγαλύτερα παιδιά στην έδρα του ΕΑΠ στο κέντρο της Αθήνας. Με ευχάριστο και διαδραστικό τρόπο τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με τις ιδιότητες του φωτός ενώ οι έφηβοι απέκτησαν χρήσιμες γνώσεις για το 3D Mapping.

Πειραματισμοί με το φωτισμό  στη Βίλα Σαλίγκαρου

Στο πλαίσιο του εορτασμού επίσης, οργανώθηκε εργαστήριο σχεδιασμού φωτισμού σε πραγματικό χώρο, υπό την επίβλεψη και το συντονισμό του  Δρ Λάμπρου Δούλου, συμβούλου καθηγητή στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Σχεδιασμός Φωτισμού» του ΕΑΠ.

Ομάδα τελειόφοιτων σπουδαστών του μεταπτυχιακού προγράμματος «Σχεδιασμός Φωτισμού» πειραματίστηκαν χρησιμοποιώντας πραγματικά φωτιστικά και «μεταμόρφωσαν» τη Βίλα Σαλίγκαρου, ένα δημοτικό κτίριο στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού.


Οι συμμετέχοντες στο εργαστήριο επί τω έργω

Το ενδιαφέρον από άποψη δυναμικής και αισθητικής φωτιστικό αποτέλεσμα απόλαυσαν οι περίοικοι, το βράδυ της 16ης Μαΐου, και οι συμμετέχοντες βέβαια στο εργαστήριο.

Ο Δρ Λάμπρος Δούλος με δήλωσή του στον «Η» ευχαριστεί όλους τους ανθρώπους του Δήμου – και κυρίως το δήμαρχο κ. Ηλία Αποστολόπουλο- που βοήθησαν στην υλοποίηση του έργου καθώς και  τις εταιρείες που διέθεσαν τα φωτιστικά σώματα (Καυκάς, F93, Bel Lighting, Tefel Lighting, Lumiplan και Petridis-Lighting).

Θυμίζουμε ότι η UNESCO καθιέρωσε από φέτος την 16η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Φωτός με στόχο να φέρει το ευρύ κοινό σε επαφή με σπουδαίες επιστημονικές ανακαλύψεις που έχουν σχέση με το φώς, την παραγωγή του και την επεξεργασία του. Παράλληλα επιδιώκει να αναδείξει όλες τις πτυχές της καθημερινότητάς μας όπου η οπτική τεχνολογία και οι εφαρμογές της παίζουν καθοριστικό ρόλο και στην τέχνη, τον πολιτισμό  και  την ψυχαγωγία.

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΟΣΕΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Εορτασμός Αγίου Πνεύματος την Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020» Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων (Π.Ο.Σ.Ε.Η) ενόψει του εορτασμού του Αγίου Πνεύματος στις 8...

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Ν. ΑΙΤ/ΝΙΑΣ «Ο ΘΑΛΗΣ» - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύνδεσμος Εργολάβων Ηλεκτρικών Έργων Ν. Αιτ/νιας «Ο ΘΑΛΗΣ» εύχεται σε όλους τους συναδέλφους και συνεργάτες του ηλεκτρολογικού κλάδου υγεία, χαρά και δημιουργικότητα,...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΕΕΗΠ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ.

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου μας, αναγνωρίζοντας τόσο την ιδιαιτερότητα της φετινής χρονιάς, όσο και την επιτακτική ανάγκη να διατηρούμε την αισιοδοξία και την κοινωνικότητά μας, αποφάσισε να πραγματοποιηθεί...

Κλείσιμο [X]