ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΣΟ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

ΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΦΩΤΟΣ

Με σειρά παράλληλων εκδηλώσεων και εργαστηρίων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα συμμετείχε η Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στον φετινό, πρώτο εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Φωτός.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλάμβανε τρεις ξεχωριστές εσπερίδες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα με ενδιαφέρουσες διαλέξεις από συνολικά 23 επιστήμονες.

Παράλληλα οργανώθηκαν εργαστήρια για μικρά αλλά και μεγαλύτερα παιδιά στην έδρα του ΕΑΠ στο κέντρο της Αθήνας. Με ευχάριστο και διαδραστικό τρόπο τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με τις ιδιότητες του φωτός ενώ οι έφηβοι απέκτησαν χρήσιμες γνώσεις για το 3D Mapping.

Πειραματισμοί με το φωτισμό  στη Βίλα Σαλίγκαρου

Στο πλαίσιο του εορτασμού επίσης, οργανώθηκε εργαστήριο σχεδιασμού φωτισμού σε πραγματικό χώρο, υπό την επίβλεψη και το συντονισμό του  Δρ Λάμπρου Δούλου, συμβούλου καθηγητή στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Σχεδιασμός Φωτισμού» του ΕΑΠ.

Ομάδα τελειόφοιτων σπουδαστών του μεταπτυχιακού προγράμματος «Σχεδιασμός Φωτισμού» πειραματίστηκαν χρησιμοποιώντας πραγματικά φωτιστικά και «μεταμόρφωσαν» τη Βίλα Σαλίγκαρου, ένα δημοτικό κτίριο στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού.


Οι συμμετέχοντες στο εργαστήριο επί τω έργω

Το ενδιαφέρον από άποψη δυναμικής και αισθητικής φωτιστικό αποτέλεσμα απόλαυσαν οι περίοικοι, το βράδυ της 16ης Μαΐου, και οι συμμετέχοντες βέβαια στο εργαστήριο.

Ο Δρ Λάμπρος Δούλος με δήλωσή του στον «Η» ευχαριστεί όλους τους ανθρώπους του Δήμου – και κυρίως το δήμαρχο κ. Ηλία Αποστολόπουλο- που βοήθησαν στην υλοποίηση του έργου καθώς και  τις εταιρείες που διέθεσαν τα φωτιστικά σώματα (Καυκάς, F93, Bel Lighting, Tefel Lighting, Lumiplan και Petridis-Lighting).

Θυμίζουμε ότι η UNESCO καθιέρωσε από φέτος την 16η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Φωτός με στόχο να φέρει το ευρύ κοινό σε επαφή με σπουδαίες επιστημονικές ανακαλύψεις που έχουν σχέση με το φώς, την παραγωγή του και την επεξεργασία του. Παράλληλα επιδιώκει να αναδείξει όλες τις πτυχές της καθημερινότητάς μας όπου η οπτική τεχνολογία και οι εφαρμογές της παίζουν καθοριστικό ρόλο και στην τέχνη, τον πολιτισμό  και  την ψυχαγωγία.

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

SCHNEIDER ELECTRIC: “INDUSTRY INNOVATION DAYS”

Την ενημέρωση των επαγγελματιών για τον ψηφιακό μετασχηματισμό στον κλάδο της βιομηχανίας μέσα από τις καινοτόμες λύσεις που προσφέρει η ολοκληρωμένη αρχιτεκτονική και πλατφόρμα EcoStruxure είχαν ως σ...

OLYMPIA ELECTRONICS: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ BSI

Πιστοποιητικό από τον αγγλικό φορέα πιστοποίησης BSI –έναν από πιο αναγνωρισμένους παγκοσμίως- απέκτησε πρόσφατα η Olympia Electronics για μια σειρά φωτιστικών ασφαλείας που διαθέτει....

LEGRAND: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ "ΕΞΥΠΝΟΥ" ΔΙΑΚΟΠΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ

Μια νέα σειρά συνδεδεμένων διακοπτών και πριζών, βασισμένη στο IoT παρουσίασε η Ελληνική Legrand, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης που οργανώθηκε στις 5 Ιουνίου στο Ζάππειο Μέγαρο....

Κλείσιμο [X]