ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΣΟ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

ΣΕΗ ΣΑΜΟΥ: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΑΜΟΥ

Τη συνδρομή του για την υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος του τομέα Ηλεκτρολογίας και Ηλεκτρονικής του Εργαστηριακού Κέντρου Σάμου πρόσφερε ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων (ΣΕΗ) Σάμου. Πρόκειται για το πρόγραμμα «Εισαγωγή στην Αντικεραυνική Προστασία και στις νέες Τεχνολογίες της Ειδικότητας του Ηλεκτρολόγου», στο οποίο συμμετείχαν οι μαθητές της Β’ και Γ’ τάξης του Τομέα Ηλεκτρολογίας και Ηλεκτρονικής του Εργαστηριακού Κέντρου Σάμου, δύο εκπαιδευτικοί συνοδοί και ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σάμου κ. Δημήτρης Ζαχαριόγλου.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου του 2018, στην Αθήνα και στη Θήβα, και περιλάμβανε αρχικά επιμόρφωση στην Σιβιτανίδειο Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων με θέμα «Έλεγχοι και επανέλεγχοι ηλεκτρικών εγκαταστάσεων για την υπεύθυνη δήλωση εγκαταστάτη ηλεκτρολόγου με βάση το πρότυπο ΕΛΟΤ HD384».

Οι μαθητές συμμετείχαν επίσης σε αντίστοιχη επιμόρφωση στο Εργαστήριο Συστημάτων Ηλεκτρικής Ισχύος της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, με θέμα τη διεσπαρμένη ηλεκτρική παραγωγή αλλά και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ενώ τους έγινε ξενάγηση και στο Εργαστήριο Φωτοτεχνίας του ΕΜΠ.

Επιπλέον, οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν ολοήμερη επιμόρφωση για θέματα αντικεραυνικής προστασίας στο πρότυπο ευρωπαϊκό Εργαστήριο Δοκιμών Αντικεραυνικής Προστασίας της εταιρείας ΕΛΕΜΚΟ, στη Θήβα της Βοιωτίας.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με επίσκεψη των μαθητών και των συνοδών τους στην εταιρεία ηλεκτρολογικού υλικού Hager, όπου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για νέες τεχνολογίες και ειδικά για θέματα κτιριακού αυτοματισμού.

 

 

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ

ΣΕΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ: ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΟΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΟΝΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

Βαθιά θλίψη για την εθνική τραγωδία από τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική, θερμά συλλυπητήρια τις οικογένειες των νεκρών και αμέριστη συμπαράσταση στους πληγέντες, τραυματίες και πυροπαθείς, εκφράζει ...

ΣΕΗΕΜΛ: ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ

Επιμόρφωση για τα μέλη του οργάνωσε ο Σύνδεσμος Εργολάβων Ηλεκτρικών Έργων Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, στις 11 Ιουνίου, σε συνεργασία με την εταιρεία Legrand. Την τεχνική ενημέρωση που αφορούσε το σύσ...

Σ.Ε.Ε.Η.Σ.Κ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ- ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΚΥΚΛΩΜΑΤΩΝ

Ένα ενδιαφέρον σεμινάριο, για την επιμόρφωση των μελών του, διοργάνωσε σε συνεργασία με την ΑΒΒ ο Σύνδεσμος Εργοδηγών Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων και Συντηρητών Καυστήρων Ν. Μαγνησίας....

Κλείσιμο [X]