ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΣΟ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

ΣΕΗ ΣΑΜΟΥ: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΑΜΟΥ

Τη συνδρομή του για την υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος του τομέα Ηλεκτρολογίας και Ηλεκτρονικής του Εργαστηριακού Κέντρου Σάμου πρόσφερε ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων (ΣΕΗ) Σάμου. Πρόκειται για το πρόγραμμα «Εισαγωγή στην Αντικεραυνική Προστασία και στις νέες Τεχνολογίες της Ειδικότητας του Ηλεκτρολόγου», στο οποίο συμμετείχαν οι μαθητές της Β’ και Γ’ τάξης του Τομέα Ηλεκτρολογίας και Ηλεκτρονικής του Εργαστηριακού Κέντρου Σάμου, δύο εκπαιδευτικοί συνοδοί και ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σάμου κ. Δημήτρης Ζαχαριόγλου.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου του 2018, στην Αθήνα και στη Θήβα, και περιλάμβανε αρχικά επιμόρφωση στην Σιβιτανίδειο Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων με θέμα «Έλεγχοι και επανέλεγχοι ηλεκτρικών εγκαταστάσεων για την υπεύθυνη δήλωση εγκαταστάτη ηλεκτρολόγου με βάση το πρότυπο ΕΛΟΤ HD384».

Οι μαθητές συμμετείχαν επίσης σε αντίστοιχη επιμόρφωση στο Εργαστήριο Συστημάτων Ηλεκτρικής Ισχύος της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, με θέμα τη διεσπαρμένη ηλεκτρική παραγωγή αλλά και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ενώ τους έγινε ξενάγηση και στο Εργαστήριο Φωτοτεχνίας του ΕΜΠ.

Επιπλέον, οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν ολοήμερη επιμόρφωση για θέματα αντικεραυνικής προστασίας στο πρότυπο ευρωπαϊκό Εργαστήριο Δοκιμών Αντικεραυνικής Προστασίας της εταιρείας ΕΛΕΜΚΟ, στη Θήβα της Βοιωτίας.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με επίσκεψη των μαθητών και των συνοδών τους στην εταιρεία ηλεκτρολογικού υλικού Hager, όπου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για νέες τεχνολογίες και ειδικά για θέματα κτιριακού αυτοματισμού.

 

 

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ

ΣΕΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕ Ν.ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Νέα συνάντηση με την αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Μαγνησίας, κ. Κολυνδρίνη Δωροθέα είχαν μέλη του ΔΣ του ΣΕΗ Μαγνησίας. Η κ. Κολυνδρίνη υποδέχθηκε για μια ακόμα φορά τον πρόεδρο του Συνδέσμου κ. Μαουσίδη Σερ...

ΣΕΕΗΠ: ΔΩΡΕΑΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ

Σε μια νέα προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο προχώρησε ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Εγκαταστατών Ηλεκτρολόγων Πειραιά (ΣΕΕΗΠ), αναλαμβάνοντας τον δωρεάν έλεγχο των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων σχολικών κτιρ...

Ο ΣΕΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΩΝ ΣΠΟΡΑΔΩΝ

Την ανάγκη επαρκούς ηλεκτρικής κάλυψης των νησιών των Βορείων Σποράδων επισημαίνει με επιστολή του προς τον ΑΔΜΗΕ, ο Σύνδεσμος Εργοδηγών Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων και Συντηρητών Καυστήρων Ν. Μαγνησίας....