ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΣΟ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

CENERGY HOLDINGS: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΣΤΑ Α΄ΕΞΑΜΗΝΟΥ

Σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών αλλά και της λειτουργικής κερδοφορίας καταγράφεται στα οικονομικά αποτελέσματα του α΄ εξαμήνου της εταιρείας συμμετοχών Cenergy Holdings, στο χαρτοφυλάκιο της οποίας ανήκουν οι εταιρείες Ελληνικά Καλώδια και Σωληνουργεία Κορίνθου.

Αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 17% σε σχέση με το α΄ εξάμηνο του 2017 καταγράφουν τα οικονομικά αποτελέσματα της Cenergy Holdings στο α’ εξάμηνο του 2018. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε έτσι στα 451 εκ. ευρώ από  358 εκ. ευρώ, το αντίστοιχο εξάμηνο του 2017.  Αυτή η αύξηση οφείλεται κυρίως στους βελτιωμένους όγκους πωλήσεων και την εκτέλεση αρκετών ενεργειακών έργων κατά τη διάρκεια του 2018.

Παράλληλη η λειτουργική κερδοφορία (a-EBITDA) της εταιρείας αυξήθηκε κατά 14% σε σχέση με το α΄ εξάμηνο του 2017 και διαμορφώθηκαν στα 16,3 εκ. ευρώ  από 13,5 εκ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας περιλαμβάνει σήμερα αρκετές ανεκτέλεστες παραγγελίες οι οποίες φτάνουν τα 690 εκ. ευρώ και περιλαμβάνουν μια σειρά από σημαντικά νέα έργα που ανατέθηκαν τους τελευταίους μήνες.  

Στην επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας σημειώνεται ότι εκκρεμούν ακόμα πολλοί άλλοι διαγωνισμοί και ότι αναμένεται η ανάθεση περισσότερων νέων έργων κατά τη διάρκεια του 2ου εξαμήνου του 2018.

Παράλληλα ο καθαρός δανεισμός της εταιρείας αυξήθηκε κατά 19,3% και ανήλθε σε 453 εκ. ευρώ με σκοπό τη χρηματοδότηση ενεργειακών έργων υπό εκτέλεση και του προγραμματισμένου επενδυτικού προγράμματος για την αύξηση της δυναμικότητας του εργοστασίου της Fulgor, η οποία είναι θυγατρική της Ελληνικά Καλώδια.

Αναφερόμενη η εταιρεία στις τάσεις που διαμόρφωσαν τα παραπάνω αποτελέσματα σημειώνει:

«Σημειώθηκε δυναμικότερη από το αναμενόμενο αύξηση ενεργειακών έργων και έργων τηλεπικοινωνιών στις ευρωπαϊκές αγορές. Η αυξανόμενη ζήτηση αποτυπώθηκε στη θετική εξέλιξη των τιμών.

Καταγράφηκαν ενδείξεις βελτίωσης στον κλάδο των προϊόντων καλωδίων (commodities business) στην Ευρώπη, μετά την επιβράδυνση των τελευταίων 18 μηνών.

»Καταγράφηκε αβεβαιότητα στον κλάδο των σωλήνων χάλυβα λόγω της συνεχιζόμενης έρευνας για δασμούς anti-dumping μεταξύ των ΗΠΑ, της Ελλάδας και άλλων πέντε χωρών, καθώς και λόγω των δασμών που επιβλήθηκαν βάσει της διαδικασίας «Section 232» (του νόμου για την προώθηση του εμπορίου του 1962) σε προϊόντα χάλυβα και αλουμινίου. Εντούτοις, έχουν ήδη αναληφθεί μέτρα και πρωτοβουλίες για να εξασφαλιστεί η ανταγωνιστική και οικονομική θέση της Σωληνουργεία Κορίνθου και να μετριαστούν τυχόν αρνητικές επιδράσεις».

«Η Cenergy Holdings και οι εταιρίες της είναι έτοιμες να επωφεληθούν από τις βελτιούμενες συνθήκες της αγοράς στον τομέα της ενέργειας, στοχεύοντας στην ενίσχυση της θέσης τους ανάμεσα στις πρωτοπόρες σε τεχνολογία εταιρείες στον τομέα των λύσεων μεταφοράς ενέργειας και δεδομένων. Χάρη στις πρόσφατες επενδύσεις, το στρατηγικό πρόγραμμα ανάληψης νέων υποθαλάσσιων έργων εξελίσσεται όπως αναμενόταν», υπογραμμίζει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της. 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

OLYMPIA ELECTRONICS: ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΗ ΧΑΝΙΩΝ

Στα πλαίσια της διαρκούς ενημέρωσης των ηλεκτρολόγων-εγκαταστατών για τις εξελίξεις στον κλάδο του ηλεκτρολογικού υλικού, η Olympia Electronics διοργάνωσε τεχνικό σεμινάριο για τα μέλη του Συνδέσμου Η...

SCHNEIDER ELECTRIC: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΗ ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ ΔΙΑΚΟΠΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ MERTEN D-LIFE ΣΤΟ ΜΠΕΝΑΚΗ

Τη νέα σειρά διακοπτικού υλικού Merten D-Life και τα νέα πλαίσια M-Pure Decor της ανανεωμένης σειράς System M παρουσίασε η Schneider Electric, στα εγκαίνια της 9ης Biennale Νέων Αρχιτεκτόνων, στις 26 ...

Β. ΚΑΥΚΑΣ: ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΕΛΑΤΩΝ

Με το μήνυμα «Είμαστε πάντα δίπλα σας!» η ΚΑΥΚΑΣ συμμετέχει ενεργά στον ετήσιο θεσμό «Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών» που θα διεξαχθεί από 1 έως 6 Οκτωβρίου υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ινστιτού...