ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΣΟ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

Μ. ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΩΤΗ-ΧΡ. ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΩΤΗΣ: «ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΙOT»

Μετά από 28 χρόνια αναπτυξιακής πορείας, η Telergo Hellas κατατάσσεται πλέον μεταξύ των κορυφαίων εταιρειών της ελληνικής αγοράς στο χώρο των θυροτηλεοράσεων και των συστημάτων ασφάλειας, προσφέροντας προϊόντα προηγμένης τεχνολογίας του κορυφαίου ιταλικού οίκου Comelit. 

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1990 από τον κ. Γεράσιμο Μοναστηριώτη με αντικείμενο τα προϊόντα θυροτηλεόρασης, για να επεκταθεί σταδιακά στα συστήματα ασφαλείας και οικιακού αυτοματισμού. Η πολυετής και επιτυχημένη συνεργασία της με την Comelit –εκ των κορυφαίων διεθνώς εταιρειών του χώρου– σε συνδυασμό με την ανθρωποκεντρική φιλοσοφία που διέπει τη λειτουργία της, έχουν δώσει μεγάλη ώθηση στην Telergo Hellas.

Η κ. Μαριλίνη Μοναστηριώτη- υπεύθυνη marketing και επικοινωνιών- και ο κ. Χρήστος Μοναστηριώτης-υπεύθυνος τεχνικού τμήματος- ως διάδοχοι του ιδρυτή της εταιρείας, είναι έτοιμοι να την οδηγήσουν στη νέα εποχή του IoT (Internet of Things) κρατώντας ως πολύτιμη παρακαταθήκη την εμπειρία του παρελθόντος.

– Πώς θα περιγράφατε την 28χρονη πορεία της Telergo Hellas και τη σημερινή της δραστηριότητα;

Μαριλίνη Μοναστηριώτη: Η Telergo Hellas ήταν το αποτέλεσμα του οράματος του κ. Γεράσιμου Μοναστηριώτη να ιδρύσει μια εταιρεία που θα υπηρετεί τον άνθρωπο. Ξεκίνησε ως μια εμπορική εταιρεία διάθεσης προϊόντων θυροτηλεόρασης. Στην πορεία των περίπου τριών δεκαετιών που μεσολάβησαν, η εταιρεία αναπτύχθηκε και επέκτεινε τη δραστηριότητά της στα συστήματα ασφαλείας και οικιακού αυτοματισμού. Η συνεργασία της με την Comelit και η προσήλωσή της σε βασικές αρχές που διέπουν τη λειτουργία της συνέβαλαν στο να συγκαταλέγεται η Telergo Hellas μεταξύ των κορυφαίων εταιρειών της ελληνικής αγοράς στα προϊόντα θυροτηλεόρασης, στα προϊόντα ασφαλείας και στο home automation.

– Ποια είναι η μορφή της συνεργασίας σας με την Comelit και πώς φτάσατε σ’ αυτή;

Χρήστος Μοναστηριώτης: Η Telergo Hellas εισάγει, διανέμει και υποστηρίζει ως αποκλειστικός αντιπρόσωπος τα προϊόντα της Comelit στις αγορές της Ελλάδας και της Κύπρου. Ο ιταλικός οίκος μάλιστα έχει επανειλημμένως βραβεύσει την Telergo για την πρωτοποριακή δράση της και τις υψηλές πωλήσεις της.

Καθοριστικό κριτήριο για την ευόδωση της συνεργασίας αυτής είναι η εξαιρετική ποιότητα των προϊόντων της Comelit αλλά και η ανθρωποκεντρική φιλοσοφία της. Με την Comelit μας συνδέει πλέον ισχυρός δεσμός, που απορρέει από το γεγονός ότι μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες και την ίδια φιλοσοφία, που έχει ως επίκεντρο την επένδυση στον άνθρωπο και στην ποιότητα των προϊόντων.

Μαριλίνη Μοναστηριώτη: «Η Comelit, όπως και οι άλλοι οίκοι του εξωτερικού με τους οποίους συνεργαζόμαστε, επενδύουν καθημερινά στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, τόσο στο χώρο των συστημάτων ασφαλείας όσο και στο χώρο της θυροτηλεόρασης. Θα τολμούσα μάλιστα να πω πως πολλές φορές υπήρξαν πρωτοπόροι στη νέα τεχνολογία, προσφέροντας στην αγορά πραγματικά καινοτόμα προϊόντα, όπως το σύστημα Simple Bus.

Συγκεκριμένα, η Comelit παρουσίασε για πρώτη φορά στον κόσμο τα συστήματα θυροτηλεόρασης μόνο 2 καλωδίων τύπου Bus το 2004. Και οι λόγοι δημιουργίας ενός τέτοιου συστήματος ήταν δύο: η εξοικονόμηση χρόνου εγκατάστασης και η βελτίωση της ποιότητας απόδοσης του συστήματος.

Η επιλογή της Comelit έγινε με αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας και τεχνολογίας. Το εξειδικευμένο προσωπικό της αναγνωρίζει τις ανάγκες του κάθε πελάτη ξεχωριστά και τις πραγματοποιεί στον ελάχιστο δυνατό χρόνο, προσφέροντας ασφάλεια και υπεροχή. Αν συνυπολογίσουμε και το ιδιαίτερο design των προϊόντων της, καταλαβαίνετε γιατί επιλέξαμε την Comelit. Θεωρώ όμως ότι αυτή ακριβώς η επιμονή μας στο άριστο αποτέλεσμα είναι που μας ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό.

– Συνήθως όμως, η επιμονή στην τελειότητα κοστίζει ακριβά… Πώς καταφέρνετε να προωθείτε τα προϊόντα σας στην ελληνική αγορά της κρίσης;

Χρήστος Μοναστηριώτης: Αυτή τη στιγμή τα προϊόντα μας κατέχουν μια από τις πρώτες θέσεις, όχι μόνο στην ελληνική αγορά αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Η λέξη «ποιότητα» έχει συνδεθεί με τα συστήματά μας εδώ και πολλά χρόνια. Δεν είναι τυχαίο ότι το 2017 πολλά από τα προϊόντα μας βραβεύτηκαν στο εξωτερικό για την ποιότητα –με κριτήριο τη συμβολή τους στη βιώσιμη ανάπτυξη– αλλά και για το design τους. Στην αγορά διατίθενται προϊόντα φθηνότερα αλλά και ακριβότερα από τα δικά μας. Τα προϊόντα όμως της Telergo εντάσσονται στην κατηγορία «value for money». Στην περίπτωσή μας, η αναλογία ποιότητας - τιμής είναι υπέρ της ποιότητας.

– Αναφέρατε παραπάνω ότι η ανθρωποκεντρική φιλοσοφία αποτελεί βασική αρχή λειτουργίας της Telergo. Θέλετε να μας πείτε πώς εφαρμόζεται αυτή στην πράξη;

Χρήστος Μοναστηριώτης: Στην Telergo Hellas λειτουργούμε αποκλειστικά με γνώμονα την άμεση εξυπηρέτηση των πελατών και των διανομέων μας. Για να μπορούμε να ανταποκριθούμε άμεσα στις απαιτήσεις τους, φροντίζουμε να έχουμε ικανά αποθέματα από μια πλήρη γκάμα προϊόντων νέας ψηφιακής τεχνολογίας, αλλά και από προϊόντα παραδοσιακής τεχνολογίας για την υποστήριξη των παλαιών πελατών μας.

Ο σχεδόν καθημερινός έλεγχος των αποθεμάτων επιτρέπει στην Telergo Hellas να εξυπηρετεί αυθημερόν ακόμα και πελάτες που διαθέτουν παλαιά συστήματα, χωρίς να τους δεσμεύει έτσι με ολική αντικατάσταση υπάρχοντος συστήματος. Θεωρώ λοιπόν ότι αυτός είναι και ο λόγος που η εμπιστοσύνη πελατών και διανομέων προς την Telergo Hellas αυξάνεται διαρκώς.

Μαριλίνη Μοναστηριώτη: Η πλήρης υποστήριξη του πελάτη μετά την αγορά των προϊόντων αποτελεί βασικό στοιχείο της φιλοσοφίας που έχει ως επίκεντρο τον άνθρωπο. Στο πλαίσιο αυτό παρέχουμε 12ωρη εξυπηρέτηση μέσω του καταρτισμένου προσωπικού μας, προκειμένου να δίνουμε λύση σε κάθε πρόβλημα που τυχόν ανακύπτει.

Σε συνεργασία με τους οίκους που αντιπροσωπεύουμε, οι τεχνικοί μας είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει. Και βέβαια, ας μην ξεχνάμε ότι όλα τα προϊόντα που διαθέτουμε στην Ελλάδα και την Κύπρο έχουν όλες τις απαραίτητες εργοστασιακές πιστοποιήσεις και εγγυήσεις, έτσι ώστε σε περίπτωση αστοχίας υλικού να γίνεται άμεση αντικατάσταση.

– Πώς διασφαλίζετε την υψηλή κατάρτιση του προσωπικού σας και των συνεργαζόμενων διανομέων;

Μαριλίνη Μοναστηριώτη: Η Telergo Hellas επενδύει σημαντικά στην εκπαίδευση των υπαλλήλων αλλά και των διανομέων της, από τα πρώτα χρόνια της δημιουργίας της. Από το 2017, μάλιστα, έχουμε εγκαινιάσει την οργάνωση σε όλη την Ελλάδα τεχνικών σεμιναρίων (Comelit Training School), όπου τεχνικοί - εγκαταστάτες εκπαιδεύονται από τους ανθρώπους της Telergo Hellas σχετικά με τα προϊόντα, την τεχνολογία και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Comelit.

Στα σεμινάρια αυτά γίνεται πάντα live εγκατάσταση συστήματος, ώστε οι παρευρισκόμενοι να μαθαίνουν βήμα - βήμα τη διαδικασία τοποθέτησης, αλλά και να συνειδητοποιούν πόσο εύκολη είναι. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί με επιτυχία σεμινάρια σε Ναύπλιο, Λειβαδιά Καστοριά, Πρέβεζα, Λάρισα και άλλες πόλεις.

– Τι θα προτείνατε σε έναν δυνητικό συνεργάτη σας προκειμένου να τον δελεάσετε να επιλέξει την Telergo;

Μαριλίνη Μοναστηριώτη: Το μότο της εταιρείας μας σε ό,τι αφορά όλες μας τις συνεργασίες και συνολικά όλη μας τη δράση είναι το «win - win» (κερδίζω - κερδίζεις). Η ανθρωποκεντρική φιλοσοφία και λειτουργία της Telergo είναι το δυνατό της σημείο. Τα υψηλής τεχνολογίας προϊόντα, η συνεχής υποστήριξη των συνεργατών και η άμεση εξυπηρέτηση είναι τα βασικά κριτήρια που αναζητά ένας επαγγελματίας για να μπορεί να νιώθει ασφαλής από μια συνεργασία. Η Telergo προσφέρει όλα τα παραπάνω σε κάθε νέο συνεργάτη και φροντίζει ώστε αυτός να μένει ικανοποιημένος.

– Με ποια στρατηγική μεθοδεύετε τις μελλοντικές σας κινήσεις;

Χρήστος Μοναστηριώτης: Η Telergo, αφού κατάφερε να διαγράψει μια επιτυχημένη πορεία την τελευταία δεκαετία, παρά την κρίση, πορεύεται στο μέλλον με γνώμονα τις επενδύσεις σε νέα προϊόντα, ακόμα πιο τεχνολογικά εξελιγμένα, αλλά και σε ανθρώπινο δυναμικό.

Προετοιμαζόμαστε ήδη τεχνολογικά να υποδεχθούμε ένα ολοκληρωμένο σύστημα αυτοματισμού και IP θυροτηλεόρασης. Πρόκειται για συστήματα που εγκαινιάζουν τη νέα εποχή του internet of things, όπου οι χρήστες μπορούν να χειρίζονται τα πάντα –από τη θυροτηλεόραση, τις κάμερες παρακολούθησης και το συναγερμό μέχρι τα φώτα, τους θερμοστάτες ή οποιαδήποτε συνδεδεμένη συσκευή– μέσα από το ίντερνετ και μέσω κινητών, tablet ή pc. Όταν η ελληνική αγορά θα είναι έτοιμη να υποδεχτεί προϊόντα αυτής της υψηλής τεχνολογίας, η Telergo θα μπορεί να προσφέρει τα πιο ολοκληρωμένα πακέτα συστημάτων.

– Εκτός από τη ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας, ποιοι άλλοι παράγοντες εκτιμάτε ότι θα επηρεάσουν τη συγκεκριμένη αγορά των θυροτηλεοράσεων και των συστημάτων ασφαλείας;

Χρήστος Μοναστηριώτης: Σίγουρα η εξέλιξη της τεχνολογίας θα είναι ο βασικός παράγοντας που θα επηρεάζει το κλάδο μας και θα παίξει τον ηγετικό ρόλο. Εμείς στην Telergo, επειδή πιστεύουμε πολύ στη νέα εποχή, συνεχίζουμε και θα συνεχίζουμε να επενδύουμε στην εκπαίδευση και στην ποιότητα, για να βρισκόμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων. Για εμάς, λοιπόν, πέρα από την εξέλιξη της τεχνολογίας, ένας άλλος σημαντικός παράγοντας στην επιτυχία μας είναι η γνώση. Ο λαός λέει ότι η γνώση είναι δύναμη! Και πράγματι: Όταν ακούς την αγορά και γνωρίζεις πώς να ικανοποιείς τις ανάγκες της αποτελεσματικά και άμεσα, έχεις το κλειδί της επιτυχίας.

Μαριλίνη Μοναστηριώτη: Η αλήθεια είναι πως σε μια τέτοια ερώτηση ίσως οι περισσότεροι σκεφτούν ότι ένας παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει τον κλάδο μας είναι η οικονομία. Η αλήθεια είναι πως κάτι τέτοιο είναι και σωστό αλλά και λάθος. Η οικονομία επηρέαζε και θα επηρεάζει πάντα τις αγορές ανά τον κόσμο· αλλά –όπως όλοι γνωρίζουμε– σε περιόδους σκληρής οικονομικής ύφεσης πάντα υπήρχαν εταιρείες με ανοδική πορεία. Για μένα, τα μέσα μιας εταιρικής ανόδου είναι αυτό που είπε ο Χρήστος: Προϊόν, ποιότητα και γνώση. Και ας μην ξεχνάμε και τη διάθεση για δουλειά. Όταν αγαπάς αυτό που κάνεις και θέλεις να πετύχει, τότε η επιτυχία είναι μονόδρομος. Κι εμείς στην Telergo αγαπάμε τα προϊόντα μας, και αυτό φαίνεται.

– Είστε αισιόδοξοι για την πορεία της ελληνικής αγοράς; Ποιες διαφορές ή ομοιότητες βλέπετε σε σχέση με την αγορά της Κύπρου, όπου επίσης δραστηριοποιείστε;

Μαριλίνη Μοναστηριώτη: Η πορεία της ελληνικής αγοράς, όπως και της Κύπρου, είναι όπως ακριβώς και οι κύκλοι-φάσεις της οικονομίας. Υπάρχουν περίοδοι ανόδου, αλλά και περίοδοι κρίσεων, καθόδου και ύφεσης. Το να πούμε αν είμαστε αισιόδοξοι ή όχι θα ήταν λάθος. Αυτό όμως που μπορώ να σας πω είναι πως «ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται»! Εμείς συνεχίζουμε το έργο μας, και μέχρι σήμερα μπορούμε να πούμε πως είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Έχουμε κοινό όραμα, και αυτό μας κρατάει ενωμένους. Δεν υπάρχει κάτι πιο αισιόδοξο από αυτό.

 

 

ΠΡΟΣΩΠΑ

ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ: Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ, ΕΥΕΛΙΞΙΑ ΚΑΙ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Olympia Electronics μιλά στον «Ηλεκτρολόγο» για τις στρατηγικές επιλογές της εταιρείας που την κατάστησαν ισχυρή εξαγωγική δύναμη και παρουσιάζει τα σχέδιά της γ...

ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΠΟΔΙΑΚΟΣ: ΘΩΡΑΚΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ ΜΑΣ!

Ο γενικός διευθυντής του “Atlas Group” κ. Χρήστος Απόδιακος μιλά στον «Ηλεκτρολόγο» για την πορεία του ομίλου, την ελληνική αγορά, την ανάγκη για μεγαλύτερη ασφάλεια σε σπίτια και σε επιχειρήσεις αλλά...

ΜΑΡΙΕΛΛΑ ΤΟΜΑΣ: ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΟΠΟΥ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΘΑ ΕΚΤΥΠΩΝΟΝΤΑΙ ΕΠΙΤΟΠΟΥ

Η γενική διευθύντρια για Ελλάδα, Ισραήλ και Κύπρο ενός επιχειρηματικού κολοσσού όπως η Stanley Black & Decker απαντά σε μια σειρά ερωτημάτων εφ’ όλης της ύλης, περιγράφοντας γλαφυρά τις πρακτικές και ...