ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΣΟ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

Η SIEMENS ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Η γερμανική Siemens έφθασε σε συμφωνία για την εξαγορά της βρετανικής Invensys Rail, του επιχειρησιακού τομέα σιδηροδρομικών αυτοματισμών της εταιρείας Invensys, με το συνολικό τίμημα να ανέρχεται περίπου στα €2,2 δισ. (£1,742 δισ.). Παράλληλα, η εταιρεία σχεδιάζει να προχωρήσει σε από-επένδυση από τις δραστηριότητές της στον κλάδο της διαχείρισης αποσκευών και ταχυδρομικού υλικού.
Πρόκειται για δύο προγραμματισμένες συναλλαγές, οι οποίες αποτελούν μέρος του εταιρικού προγράμματος «Siemens 2014». Η έναρξη του προγράμματος δρομολογήθηκε πρόσφατα και στόχος του είναι – μεταξύ άλλων – η ενίσχυση των βασικών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της εταιρείας. Με έσοδα περίπου £800 εκατ., η Invensys Rail είναι μια κορυφαία εταιρεία λογισμικού για σιδηροδρομική σηματοδότηση και έλεγχο. Η εξαγορά θα επεκτείνει την παρουσία της Siemens στην παγκόσμια, αναπτυσσόμενη, αγορά των σιδηροδρομικών αυτοματισμών.
«Οι κινήσεις αυτές αποτελούν σημαντικά μέτρα που θα μας επιτρέψουν να εστιάσουμε στις βασικές μας δραστηριότητες. Αποχωρούμε από μια «μη βασική» δραστηριότητα με περιορισμένες προοπτικές ανάπτυξης συνεργιών, ενώ ενισχύουμε έναν ανθεκτικό κλάδο με υψηλή απόδοση, συνδυάζοντας δύο οργανισμούς με παρόμοια κουλτούρα και ελκυστικές δυνατότητες συνεργιών. Οι συνδυασμένες δραστηριότητες θα διασφαλίσουν ευκαιρίες επικερδούς ανάπτυξης για τον Τομέα Υποδομών και Αστικών Κέντρων της Siemens», δήλωσε ο Roland Busch, Διευθύνων Σύμβουλος του Τομέα Υποδομών και Αστικών Κέντρων της Siemens.
Η ολοκλήρωση τη συμφωνίας τελεί υπό την έγκριση των μετόχων της Invensys και της εποπτικής αρχής, ενώ αναμένεται να κλείσει στο β’, τρίμηνο του 2013.

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΕΕΗΠ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ.

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου μας, αναγνωρίζοντας τόσο την ιδιαιτερότητα της φετινής χρονιάς, όσο και την επιτακτική ανάγκη να διατηρούμε την αισιοδοξία και την κοινωνικότητά μας, αποφάσισε να πραγματοποιηθεί...

Η OLYMPIA ELECTRONICS A.E. XOΡΗΓΟΣ ΣΤΗΝ RSF HELLAS

Η OLYMPIA ELECTRONICS A.E., η μεγαλύτερη αμιγώς ελληνική βιομηχανία παραγωγής ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, στα 41 χρόνια λειτουργίας της, παραμένει συνεπής στον βασικό της στόχο, που είναι η υπο...

Η LIGHT + BUILDING ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝIΚΗ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΗΣ ΤΟ 2022

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας κατάστασης που προκλήθηκε από την πανδημία του κορωνοιού, και των περιορισμών σε εκδηλώσεις και ταξίδια που επέφερε, ο Εκθεσιακός Οργανισμός Φρανκφούρτης από κοινού με τους ...

Κλείσιμο [X]