ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΣΟ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΒΡΗΚΕ ΣΤΕΓΗ

Το ηλεκτρολογικό μουσείο, μετά από μακρόχρονη προσπάθεια, βρήκε επιτέλους στέγη στις Επαγγελματικές Σχολές Ρέντη του ΟΑΕΔ. Μένει η εγκύκλιος να κοινοποιηθεί και στον Διευθυντή του ΕΠΑΣ.

Μετά από προσπάθειες τεσσάρων ετών, το ηλεκτρολογικό μουσείο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Συνταξιούχων Ηλεκτρολόγων βρήκε αίθουσα για να στεγαστεί, στις εγκαταστάσεις του ΕΠΑΣ στο Ρέντη. Στόχος του ηλεκτρολογικού μουσείου είναι να μεταδοθεί η έως τώρα αποκτημένη εμπειρία στις νέες γενιές.
Ο χώρος που έχει παραχωρηθεί στην συνέχεια θα διαμορφωθεί κατάλληλα ώστε τέλη Ιανουαρίου να είναι σε λειτουργία. Θα φύγει ότι δεν χρειάζεται και στην συνέχεια θα διαμορφωθεί ο χώρος έτσι ώστε να φιλοξενήσει και τα εκθέματα του μουσείου, αλλά και τον χώρο στον οποίο θα πραγματοποιούνται οι διαλέξεις και τα σεμινάρια, καθώς και η προβολή νέων προϊόντων. Πάντρεμα λοιπόν, παλιού και νέου Θεωρίας και Πράξης. Ημερίδες καθώς και συμμετοχές από σχολεία είναι και ο βασικός στόχος της όλης προσπάθειας. Κυρίως Τεχνικές Σχολές, αλλά και Λύκεια, ενώ ακόμη και Δημοτικά θα γίνει προσπάθεια να συμμετάσχουν, ώστε ακόμα και από μικρή ηλικία τα παιδιά να εξοικειώνονται με την έννοια του ηλεκτρισμού, τόσο με το να ενημερώνονται και να συμμετέχουν σε απλά πειράματα, όσο και με το να εμπεδώσουν από νωρίς τους κανόνες ασφαλείας. Η επαφή βέβαια με τα σχολεία γίνεται ακόμα μεμονωμένα, μέσω καθηγητών και όχι μέσω Υπουργείου Παιδείας η μέσω του προγράμματος της «Δια Βίου Μάθησης».
Επιμορφώσεις επαγγελματιών με συμμετοχή τόσο των σωματείων όσο και της Ομοσπονδίας που έτσι κι αλλιώς είναι αρωγός στο όλο εγχείρημα.
Το κόστος του όλου εγχειρήματος δεν προβλέπεται να είναι ιδιαίτερα υψηλό, ενώ εκτιμάτε ότι θα υπάρξουν και χορηγίες εταιρειών κυρίως σε ότι αφορά τα υλικά μέσα για την υλοποίηση των μαθημάτων.
Οι καθηγητές θα είναι όλοι εθελοντές που με την μεγάλη τους εμπειρία και γνώση θα στηρίξουν μέσα από το κομμάτι της διδασκαλίας την προσπάθεια αυτή. Άνθρωποι που ήδη την πλαισιώνουν, ευελπιστώντας ότι και άλλοι στο μέλλον θα θελήσουν να προσφέρουν. Συμπληρωματικά αυτών θα συμμετέχουν και εταιρείες που θα πραγματοποιούν με δικούς τους ανθρώπους παρουσιάσεις και σεμινάρια.
Το μουσείο θα είναι ανοιχτό σε όλους όσους θα θελήσουν να το επισκεφτούν τις ώρες λειτουργίας του ΕΠΑΣ.

 

 

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ

ΣΑΕΗΠ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ «Ο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΟΥ Δ.Σ

Μετά τις αρχαιρεσίες του ΣAEHΠ Αμαλιάδας «Ο Δημόκριτος» που πραγματοποιήθηκαν την 22 Ιουλίου 2020, εκλέχθηκε νέο Διοικητικό Συμβούλιο και συγκροτήθηκε σε σώμα...

Σ.Ε.Η.Ν.Α "Ο ΘΑΛΗΣ" ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 27/07/2020 συνάντηση του Δ.Σ. του Σ.E.H.N.A «Ο ΘΑΛΗΣ» με τον Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας κ.Λάμπρο Δημητρογιάννη...

Σ.Ε.Η.Β ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ "MAKE A WITH”

Την Παρασκευή 24-7-20 το Δ.Σ του Σ.Ε.Η. Βέροιας σε συνεργασία με τον “MAKE A WITH” βοήθησε την μικρή Τζοάννα να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα....

Κλείσιμο [X]