Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023

ΑρχικήΕπικαιρότηταΧρ. Βυργιώτης (Divico Security): Η τεχνητή νοημοσύνη θα μονοπωλήσει το χώρο των...

Χρ. Βυργιώτης (Divico Security): Η τεχνητή νοημοσύνη θα μονοπωλήσει το χώρο των συστημάτων ασφαλείας τα επόμενα χρόνια

Με στόχο την ολοκληρωμένη προστασία κάθε ιδιωτικού και δημόσιου χώρου, η Divico Security προσφέρει για περισσότερα από 40 χρόνια υπηρεσίες και λύσεις που την κάνουν να ξεχωρίζει στον κλάδο των συστημάτων ασφαλείας.

Η ιστορία της Divico Security ξεκινά τη δεκαετία του ’80· και μέσα από μία δυναμική πορεία φθάνει στο σήμερα μετρώντας χιλιάδες συνδρομητές, εταιρείες, δημόσιους οργανισμούς και συνεργάτες που την εμπιστεύονται. Για την πορεία αυτή από το ξεκίνημά της μέχρι και σήμερα, για τα επόμενα σχέδια της εταιρείας, αλλά και για τις τεχνολογικές τάσεις που θα κυριαρχήσουν στον κλάδο των συστημάτων ασφαλείας, μιλά στη συνέντευξη που ακολουθεί ο κ. Χρήστος Βυργιώτης, managing director της Divico Security.

– Πώς ξεκίνησε η Divico Security και τι υπηρεσίες παρέχει σήμερα;

– Η δραστηριότητα της Divico Security ξεκίνησε τη δεκαετία του ’80 λόγω του πάθους του ιδρυτή και προέδρου της κ. Δημητρίου Βυργιώτη για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών. Το ίδιο πάθος που είχε ο πατέρας μου στη δημιουργία της εξακολουθώ να έχω κι εγώ στην εξέλιξή της!

Η εταιρεία μετρά ήδη πάνω από 40 χρόνια λειτουργίας και προσφέρει καθημερινά ολοκληρωμένες υπηρεσίες και λύσεις ασφαλείας σε επιχειρήσεις, οικίες και δημόσιους οργανισμούς, καθώς και σε όλων των ειδών τα ενεργειακά πάρκα. Συγκεκριμένα, μας εμπιστεύονται σταθερά 12.000 συνδρομητές, πάνω από 3.000 εταιρείες και περισσότεροι από 2.000 δημόσιοι οργανισμοί!

Η Divico Security παρέχει υπηρεσίες για την ολοκληρωμένη προστασία του χώρου σας. Από την μελέτη και εγκατάσταση των συστημάτων ασφαλείας, μέχρι την παρακολούθησή τους, την άμεση επέμβαση και τις περιπολίες. Συγκεκριμένα ξεχωρίζει για το 24ωρο κέντρο λήψεως σημάτων της που λειτουργεί 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα και 365 μέρες το χρόνο!

Αναλυτικότερα, όλες οι επικοινωνίες που πραγματοποιεί το κέντρο λήψεως σημάτων γίνονται μέσα από δίκτυο οπτικών ινών, με χρήση προγραμμάτων τεχνητής νοημοσύνης για υψηλότερη απόδοση. Παράλληλα, έχει αναπτύξει εξειδικευμένο τμήμα για την τεχνική  υποστήριξη και διαθέτει έμπειρο προσωπικό ασφαλείας, ικανό να διαχειριστεί αποτελεσματικά οποιοδήποτε περιστατικό.

Ανάμεσα στις υπηρεσίες της μπορείτε να βρείτε:

 • Την υπηρεσία συντήρησης των συστημάτων ασφαλείας.
 • Το divico portal για τους επαγγελματίες εγκαταστάτες.
 • Την υπηρεσία ελέγχου ωραρίου.
 • Την υπηρεσία τηλεχειρισμού.
 • Τη βιομηχανοποίηση των πινάκων.
 • Αποτελεσματικές λύσεις προστασίας όπως είναι το μαγνητικό σύστημα, το σύστημα χρονοπαρουσίας, το σύστημα εντοπισμού οχήματος και πολλά ακόμη.

– Τι προσφέρει η εταιρεία ειδικότερα στους επαγγελματίες εγκαταστάτες και για ποιους λόγους να σας επιλέξουν;

– Η Divico Security προσφέρει στους επαγγελματίες εγκαταστάτες ολοκληρωμένες λύσεις ασφαλείας, ποιοτικό εξοπλισμό, άριστη εξυπηρέτηση και άμεση ανταπόκριση στα αιτήματά τους. Οι σταθερές και μακροχρόνιες συνεργασίες μας είναι η εγγύηση των υπηρεσιών μας αλλά και ένας από τους λόγους που μας εμπιστεύονται.

Η τεχνογνωσία, η κατάρτιση, η εμπειρία και η εξειδίκευση του προσωπικού μας είναι μερικοί ακόμα λόγοι που καθιστούν την Divico Security ιδανικό συνεργάτη. Επίσης, οι επαγγελματίες εγκαταστάτες έχουν έναν ακόμη λόγο να μας επιλέξουν: το Divico Portal!

Το Divico Portal είναι η διαδικτυακή εφαρμογή που επιτρέπει στον επαγγελματία εγκαταστάτη να συνδεθεί από οποιαδήποτε φορητή συσκευή και να έχει πρόσβαση στις πληροφορίες του συναγερμού του πελάτη του. Συγκεκριμένα η εφαρμογή παρέχει live εμφάνιση των σημάτων του πελάτη, αναλυτικό dashboard με στατιστικά, επιτήρηση του πλήθους των σημάτων και πολλά ακόμα που μπορείτε να γνωρίσετε μέσα από την σελίδα μας www.divico.gr.

– Δίνετε ιδιαίτερη έμφαση στο τμήμα «Έρευνας & Ανάπτυξης», αναπτύσσοντας και παράγοντας προϊόντα συστημάτων ασφάλειας. Περιμένουμε κάτι καινούριο για το επόμενο διάστημα;

– Το τμήμα «Έρευνας & Ανάπτυξης» επιμελείται όλες τις ενέργειες γύρω από τα καινοτόμα προϊόντα ασφαλείας που παράγει η Divico Security. Τα άτομα που το στελεχώνουν, σχεδιάζουν, διευθύνουν και συντονίζουν τις ερευνητικές και αναπτυξιακές δραστηριότητες της εταιρείας. Όλες οι δράσεις γύρω από τις λύσεις των συστημάτων ασφαλείας που προτείνει η εταιρεία ξεκινούν από εδώ. Γι’ αυτό και η ύπαρξη και η εξέλιξη του τμήματος αποτελεί για εμάς κινητήρια δύναμη, ώστε τα επόμενα χρόνια να αναπτυχθούμε ακόμα περισσότερο! Αυτή τη στιγμή τα προϊόντα που έχει σχεδιάσει το τμήμα «Έρευνας και Ανάπτυξης» εξάγονται σε 5 χώρες σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή.

Αυτό το χρόνο θα βγει σε κυκλοφορία το νέο προϊόν της εταιρείας, ένα προϊόν που θα διασφαλίζει τη μεταφορά και προστασία των χαρτονομισμάτων και θα είναι 100% από Carbon Fiber (ανθρακονήματα), κάτι που το καθιστά προϊόν μεγάλης ανθεκτικότητας με το ελάχιστο βάρος.

– Πώς διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή η αγορά των συστημάτων ασφάλειας στην Ελλάδα και ποια είναι η εκτίμησή σας ως προς τη ζήτηση το επόμενο διάστημα;

– Η ζήτηση στα συστήματα ασφαλείας παραμένει υψηλή για το 2023. Στη χώρα γίνονται διάφορες επενδύσεις, και σε όλα τα μεγάλα έργα η ασφάλεια των ανθρώπων –είτε στο κομμάτι της πυρανίχνευσης είτε στο κομμάτι του συναγερμού– παραμένει υψηλή προτεραιότητα για όλους. Επίσης, η ανάπτυξη νέων φωτοβολταϊκών πάρκων έχει βοηθήσει αρκετά την αγορά, καθώς και στα ενεργειακά πάρκα υπάρχει μεγάλη ανάγκη για επιτήρηση και ασφάλεια της περιουσίας των επενδυτών.

– Να σταθούμε λίγο στα φωτοβολταϊκά πάρκα και γενικότερα στα ενεργειακά πάρκα κάθε είδους. Τι ακριβώς προσφέρετε για τη συγκεκριμένη αγορά;

– Αναμφισβήτητα, τα ενεργειακά πάρκα αποτελούν το παρόν και το μέλλον της ηλεκτρικής ενέργειας! Στην Divico Security κατανοήσαμε από πολύ νωρίς τη σημασία των ενεργειακών πάρκων. Γι’ αυτό σχεδιάζουμε και εφαρμόζουμε ολοκληρωμένες λύσεις ασφαλείας που πληρούν τις απαιτήσεις και τις ανάγκες τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τρωτό σημείο αυτών των εγκαταστάσεων είναι η έκθεσή τους σε υπαίθριο χώρο. Κατά συνέπεια μιλάμε για επενδύσεις που συνήθως έχουν αρκετά μεγάλη περίμετρο, με πολλά πιθανά σημεία εισόδου.

Η Divico Security παρέχει –μεταξύ άλλων– για την προστασία των ενεργειακών πάρκων τα εξής:

 • Το μαγνητικό σύστημα περιφράξεων, ένα σύστημα συναγερμού για πάρκα που έχει κατασκευαστεί από την Divico Security.
 • Θερμικές κάμερες και κάμερες με Video Analytics για άμεση ανίχνευση και άμεση αποτροπή παραβίασης.
 • Υψηλής ποιότητας εξοπλισμό για να εξαλείψουμε ψευδείς συναγερμούς.
 • 24/7 κέντρο λήψεως σημάτων με video verification που βλέπει σε πραγματικό χρόνο το λόγο ενεργοποίησης συναγερμού στον κάθε χώρο.
 • Τεχνική υποστήριξη για διάγνωση και επίλυση βλαβών.

– Πώς κινήθηκε η εταιρεία στο α’ εξάμηνο του 2023 και τι αναμένεται συνολικά για φέτος;

– Η εταιρεία κινήθηκε ανοδικά το α’ εξάμηνο το 2023, και σε αυτό έχουν συνεισφέρει αρκετά τα νέα προϊόντα και οι υπηρεσίες που προσφέρει η Divico σε όλους τους πελάτες της. Το κέντρο λήψεως σημάτων εκσυγχρονίζεται συνεχώς και προσελκύει νέους συνδρομητές κάθε χρόνο. Ευελπιστούμε και το κλείσιμο του 2023 να παραμείνει ανοδικό και να υπάρχει τροχιά ανάπτυξης για όλη τη χώρα, κάτι που θα φέρει νέες και ποιοτικότερες θέσεις εργασίας.

– Σε επίπεδο τεχνολογικών τάσεων τι θα επικρατήσει, κατά τη γνώμη σας, το επόμενο διάστημα στον κλάδο σας, και πώς ανταποκρίνεται και προετοιμάζεται η εταιρεία σας για αυτές;

– Η τεχνητή νοημοσύνη είναι κάτι που θα μονοπωλήσει το χώρο τα επόμενα χρόνια. Έτσι και αλλιώς, είναι κάτι που το συναντάμε ακόμη και σήμερα σε πάρα πολλά μηχανήματα. Ήδη οι κάμερες με video analytics έχουν βελτιωθεί αρκετά, και αυτό έχει ως αποτέλεσμα την έγκαιρη ανίχνευση παραβίασης με ελάχιστους ψευδοσυναγερμούς.

Η Divico χρησιμοποιεί machine learning αλγόριθμους και στο software του κέντρου λήψεως σημάτων, για να επιτύχουμε την ορθή ανίχνευση παραβίασης και να αποκλείσουμε τους ψευδοσυναγερμούς από διάφορα αίτια, καθώς και τον παράγοντα του ανθρώπινου λάθους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ