Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023

ΑρχικήΕπικαιρότηταΔιυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων: Ενέκρινε επένδυση 102,5 εκατ. ευρώ της εταιρείας Sunlight

Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων: Ενέκρινε επένδυση 102,5 εκατ. ευρώ της εταιρείας Sunlight

Μία νέα στρατηγική επένδυση συνολικού προϋπολογισμού  102,5 εκ. € εγκρίθηκε στις 22 Δεκεμβρίου 2022, από τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, πρόκειται για την επένδυση «Αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας της εταιρείας Sunlight Group – Συστήματα αποθήκευσης ενέργειας βιομηχανική και εμπορική μονοπρόσωπη ανώνυμη εταιρεία – σε ιδιόκτητο οικόπεδο στο Νέο Όλβιο Ξάνθης» της εταιρείας Sunlight Group.

Η νέα στρατηγική επένδυση αναμένεται να δημιουργήσει 220 νέες θέσεις εργασίας κατά τη λειτουργία της και αφορά στον εκσυγχρονισμό και την βελτίωση υφιστάμενης εγκατάστασης για την αύξηση της συνολικής παραγωγικής δυναμικότητας της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, η παραγωγική δυναμικότητα των στοιχείων συσσώρευσης ενέργειας βιομηχανικού τύπου στοιχείων μολύβδου – οξέος προβλέπεται να αυξηθεί από 3.600.000 ετησίως σε 6.300.000 στοιχεία, η οποία αντιστοιχεί σε 7,5GWhr ενέργειας/έτος, ενώ παράλληλα θα αυτοματοποιηθούν οι γραμμές συναρμολόγησης μπαταριών τεχνολογίας λιθίου και θα αυξηθεί η παραγωγική δυναμικότητα σε 270.000 συστοιχιών modules/έτος, η οποία αντιστοιχεί συνολικά σε 1,7GWh ενέργειας. Επιπλέον, προβλέπεται η δημιουργία νέου κέντρου Logistics 17.000 τ.μ. που θα ικανοποιεί τις πρόσθετες ανάγκες σε αποθήκευση, και η ενσωμάτωση ψηφιακών εφαρμογών Industry 4.0.

Η Επιτροπή συνεδρίασε υπό την προεδρία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη με τη συμμετοχή του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αρμόδιου για τις Στρατηγικές Επενδύσεις κ. Νίκου Παπαθανάση, των Υπουργών Οικονομικών, κ. Χρήστου Σταϊκούρα, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστα Σκρέκα, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνας Μενδώνη, Επικρατείας κ. Γιώργου Γεραπετρίτη και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιώργου Γεωργαντά, καθώς και του Υφυπουργού Εξωτερικών Αρμόδιου για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια, κ. Κώστα Φραγκογιάννη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ