ΑρχικήΣυνδικαλιστικάΗ παρέμβαση της ΠΟΣΕΗ στη συνάντηση με τον Νίκο Ανδρουλάκη στο πλαίσιο...

Η παρέμβαση της ΠΟΣΕΗ στη συνάντηση με τον Νίκο Ανδρουλάκη στο πλαίσιο της ΔΕΘ

Τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, αλλά και κρίσιμα ζητήματα που αφορούν άμεσα τον κλάδο των εργοληπτών ηλεκτρολόγων, ανέδειξε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων (ΠΟΣΕΗ), Άγγελος Κουντουργιάννης, κατά τη συνάντηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, με τους παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς της Θεσσαλονίκης, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου στο Met Hotel, ενόψει της 90ής ΔΕΘ.

Όπως σημειώνει η Ομοσπονδία, στη συνάντηση πραγματοποιήθηκε ουσιαστικός διάλογος για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις και ιδιαίτερα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με τον Πρόεδρο της ΠΟΣΕΗ να παρεμβαίνει με σαφή και ξεκάθαρο λόγο για ζητήματα που βρίσκονται στην καθημερινότητα των επαγγελματιών του κλάδου. Ο Άγγελος Κουντουργιάννης έθεσε στο επίκεντρο τα προβλήματα που εξακολουθούν να επιβαρύνουν τη λειτουργία των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, αναδεικνύοντας το υψηλό λειτουργικό και ενεργειακό κόστος, τη δυσκολία πρόσβασης στη χρηματοδότηση, την ανάγκη για καθιέρωση ακατάσχετου λογαριασμού και θέσπιση 120 δόσεων, καθώς και την ανάγκη για ένα σταθερό και βιώσιμο επιχειρηματικό περιβάλλον.

Ιδιαίτερη και σαφή παρέμβαση έκανε ο Πρόεδρος της ΠΟΣΕΗ και για το ζήτημα των Υπεύθυνων Δηλώσεων Εγκαταστάτη (ΥΔΕ), θέτοντας ένα κρίσιμο ερώτημα για τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζεται στην πράξη το θεσμικό πλαίσιο του κλάδου. Όπως επισήμανε, η ΥΔΕ αποτελεί αντικείμενο ευθύνης του αδειούχου ηλεκτρολόγου, ο οποίος διαθέτει την απαιτούμενη άδεια και την τεχνική ευθύνη για τον έλεγχο και την πιστοποίηση της ηλεκτρικής εγκατάστασης. Ωστόσο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, αντί ο αδειούχος ηλεκτρολόγος να βρίσκεται στο επίκεντρο αυτής της διαδικασίας, έχουμε φτάσει στο σημείο να εμφανίζεται η ΔΕΗ ΑΕ, σε συνεργασία με την εταιρεία Κωτσόβολος, να εμπλέκεται στην έκδοση και υπογραφή ΥΔΕ. Η συγκεκριμένη αναφορά ανέδειξε με ιδιαίτερη ένταση την ανάγκη να διασφαλιστεί ο θεσμικός ρόλος, η επαγγελματική ευθύνη και η θέση του αδειούχου ηλεκτρολόγου με γνώμονα πρωτίστως την ασφάλεια των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων και των πολιτών.

Παράλληλα ο κ. Κουντουργιάννης, υπογράμμισε ότι ο διάλογος με τα πολιτικά κόμματα και τους θεσμικούς φορείς είναι απαραίτητος, όχι μόνο για την καταγραφή των προβλημάτων, αλλά κυρίως για την ανάδειξη συγκεκριμένων λύσεων και τη διαμόρφωση εφαρμόσιμων πολιτικών που θα στηρίζουν έμπρακτα τους επαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής επισημάνθηκε η σημασία της διαβούλευσης με τους παραγωγικούς φορείς, στο πλαίσιο της επικαιροποίησης των προγραμματικών του θέσεων ενόψει της 90ής ΔΕΘ.

Η ΠΟΣΕΗ τονίζει ότι θα συνεχίσει να παρεμβαίνει θεσμικά, με τεκμηριωμένες θέσεις και συγκεκριμένες προτάσεις, υπερασπιζόμενη τον ρόλο και την επαγγελματική υπόσταση του αδειούχου ηλεκτρολόγου και διεκδικώντας ένα σύγχρονο, δίκαιο και ασφαλές πλαίσιο λειτουργίας για τον κλάδο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ