Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023

ΑρχικήΝέα ΠροϊόνταΝέα τεχνολογία από την GoodWe για την ασφαλή λειτουργία των φωτοβολταϊκών συστημάτων

Νέα τεχνολογία από την GoodWe για την ασφαλή λειτουργία των φωτοβολταϊκών συστημάτων

Τον νέας γενιάς διακόπτη κυκλώματος σφάλματος τόξου (AFCI), επικυρωμένο από την TÜV Rheinland, για την αντιμετώπιση των σφαλμάτων τόξου συνεχούς ρεύματος σε φωτοβολταϊκά συστήματα, παρουσίασε η GoodWe. Με την ενσωμάτωση προηγμένης τεχνητής νοημοσύνης (AI), η τεχνολογία αυτή ανιχνεύει το τόξο με αξιοσημείωτη ακρίβεια. Διαθέτει απόσταση ανίχνευσης τόξου 200m και επιτυγχάνει ταχεία απενεργοποίηση εντός 500ms. Σε συνεργασία με την TÜV Rheinland, η GoodWe κυκλοφόρησε επίσης σχετική μελέτη που εστιάζει στις παραμέτρους ασφάλειας που σχετίζονται με το τόξο συνεχούς ρεύματος σε φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις.

Ο σημαντικός κίνδυνος ηλεκτρικών πυρκαγιών σε φωτοβολταϊκά συστήματα λόγω σφαλμάτων τόξου συνεχούς ρεύματος έχει γίνει πιο εμφανής καθώς η νέα εγκατεστημένη φωτοβολταϊκή ισχύς έφτασε περίπου τα 240 GW το 2022 και συνεχίζει να αυξάνεται. Αναγνωρίζοντας αυτό το ζήτημα, η GoodWe έχει διευρύνει τα όρια της καινοτομίας AFCI για την προστασία των φωτοβολταϊκών συστημάτων, με βάση τα σημαντικότερα πρότυπα της αγοράς, όπως τα UL1699B και IEC63027 και επισημαίνει τα εξής:

Μετά από ενδελεχή και εκτεταμένη αξιολόγηση η TÜV Rheinland επιβεβαίωσε ότι ο AFCI της GoodWe συμμορφώνεται με τα τεχνικά πρότυπα της αγοράς για την αντιμετώπιση σφαλμάτων τόξου συνεχούς ρεύματος σε φωτοβολταϊκά συστήματα σε οικιακά, εμπορικά και βιομηχανικά σενάρια.

Διαφοροποιούμενη από την παραδοσιακή προσέγγιση ανίχνευσης που βασίζεται στην προσωπική εμπειρία, η νέα AFCI της GoodWe ενσωματώνει τεχνητή νοημοσύνη και βαθιά μάθηση για να μάθει και να αναλύσει τα χαρακτηριστικά του τόξου σε διάφορα σενάρια. Αυτό επιτρέπει τη δημιουργία μιας “βιβλιοθήκης” χαρακτηριστικών τόξου, εξαλείφοντας τις ψευδείς και παραλειπόμενες αναφορές που προκαλούνται από περιβαλλοντικό θόρυβο. Τα φωτοβολταϊκά συστήματα της GoodWe που ενσωματώνονται με αυτή τη λειτουργία AFCI μπορούν να επιτύχουν ακρίβεια ανίχνευσης, όπως επικυρώθηκε από την TÜV Rheinland.

Το προηγμένο AFCI αναζητά συνεχώς χαρακτηριστικά τόξου και μόλις ανιχνεύσει σφάλμα, το φωτοβολταϊκό σύστημα θα διακόψει την παροχή ρεύματος εντός 500ms, ξεπερνώντας την απαίτηση του προτύπου UL 1699B για ταχύτητα διακοπής 2,5s.

Επιπλέον, το AFCI υποστηρίζει μέγιστο μήκος καλωδίου ανίχνευσης έως και 200m και μπορεί να αντέξει μέγιστο ρεύμα εισόδου έως και 30A, καθιστώντας το ιδανικό για μεγαλύτερες φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις.

Αριστερά ο κ. Ali Bouattour από την GoodWe και δεξιά ο κ. Mario Comboni από την TÜV Rheinland.

«Αξιολογούμε την απόδοση των λύσεων AFCI μέσω αυστηρών δοκιμών αξιολόγησης, ελπίζοντας ότι βοηθά τους πελάτες να επιλέξουν την πιο κατάλληλη και αξιόπιστη λύση AFCI για τα ηλιακά τους συστήματα». δήλωσε ο Mario Comboni, Product Manager από τον όμιλο TÜV Rheinland. «Είναι εύλογο ότι η τεχνολογία AFCI θα ρυθμιστεί στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες στο μέλλον. Με την έκδοση της σχετικής μελέτης (white paper), ελπίζουμε να συμβάλουμε στη διαμόρφωση του μελλοντικού ρυθμιστικού τοπίου και να προωθήσουμε την υιοθέτηση εναρμονισμένων προτύπων σε παγκόσμιο επίπεδο».

«Τα τελευταία πέντε χρόνια, είμαστε αφοσιωμένοι στην ανάπτυξη της τεχνολογίας AFCI και ηγούμενοι της αγοράς στην καινοτομία της προηγμένης λειτουργίας AFCI. Η νέα τεχνολογία AFCI της GoodWe όχι μόνο πληροί τις απαιτήσεις του προτύπου, αλλά προσφέρει επιπλέον χαρακτηριστικά και βελτιωμένη λειτουργικότητα», δήλωσε ο Ali Bouattour, τεχνικός διευθυντής της GoodWe Europe GmbH. «Έχουμε πραγματοποιήσει σημαντικές επενδύσεις στην έρευνα και την ανάπτυξη για να ενισχύσουμε την τεχνική μας ικανότητα για μακροπρόθεσμη επιτυχία. Κοιτάζοντας μπροστά, συνεχίζουμε απρόσκοπτα την συνεργασία με τους συνεργάτες μας με στόχο την παροχή βελτιστοποιημένων λύσεων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ