Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023

ΑρχικήΕπικαιρότηταΠΟΣΕΗ: Ασφαλής Επανηλεκτροδότηση Εσωτερικών Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων (ΕΗΕ) – Προσοχή, το ρεύμα σκοτώνει!

ΠΟΣΕΗ: Ασφαλής Επανηλεκτροδότηση Εσωτερικών Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων (ΕΗΕ) – Προσοχή, το ρεύμα σκοτώνει!

Με αφορμή τη σφοδρή κακοκαιρία “Daniel” που πλήττει πολλές περιοχές στη χώρα μας και τις καταστροφές που προκλήθηκαν, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων (ΠΟΣΕΗ) επισημαίνει την κρισιμότητα της τήρησης της ισχύουσας νομοθεσίας όσον αφορά την επανηλεκτροδότηση των Εσωτερικών Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων (ΕΗΕ) όλων των κτιρίων που έχουν πλημυρίσει, με σκοπό την προστασία των καταναλωτών και της περιουσίας τους.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και συγκεκριμένα, το ΦΕΚ Β΄ 4654/08.10.2021, άρθρο 4γ.ββ.iii (δείτε το ΦΕΚ εδώ) εφόσον προκύψει βλαπτικό προς την ΕΗΕ γεγονός, όπως πλημμύρα, πυρκαγιά, σεισμός, κ.λπ., απαιτείται έκτακτος έλεγχος της Εσωτερικής Ηλεκτρικής Εγκατάστασης (ΕΗΕ) και έκδοση Υπεύθυνης Δήλωσης Εγκαταστάτη (ΥΔΕ), αμέσως μετά από το γεγονός και πριν την ηλεκτροδότησή της.

Επίσης υπάρχει επιτακτική ανάγκη για τον έλεγχο των ηλεκτρικών συσκευών – καταναλώσεων, πριν από τη ρευματοδότησή τους, για παράδειγμα το ηλεκτρικό ψυγείο, η ηλεκτρική κουζίνα, κ.λπ..

Όπως επισημαίνει η ΠΟΣΕΗ, επιβάλλεται να τηρηθεί η νομοθεσία ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής επαναλειτουργία των ΕΗΕ, διότι η μη τήρηση των ανωτέρω εγκυμονεί σοβαρότατο κίνδυνο ηλεκτροπληξίας, πυρκαγιάς. 

«Το ρεύμα σκοτώνει!»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ