Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου, 2026

ΑρχικήΕπικαιρότηταRITTAL & EPLAN: Επαφές με εταιρίες στην κεντρική Μακεδονία

RITTAL & EPLAN: Επαφές με εταιρίες στην κεντρική Μακεδονία

Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρωθήκαν επαφές των εταιριών EPLAN & Rittal στην κεντρική Μακεδονία τον μήνα Απρίλιο. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο των επισκέψεων αυτών δόθηκε η ευκαιρία στα στελέχη των εταιριών να έρθουν σε απευθείας επαφή με τους ειδικούς των οίκων του εξωτερικού αλλά και τους Έλληνες μηχανικούς των εδώ αντιπροσώπων, να εκθέσουν τους προβληματισμούς τους, τις απαιτήσεις τους, τον τρόπο εργασίας τους και να αναζητήσουν τρόπους βελτίωσης και τις καλύτερες δυνατές οικονομοτεχνικές λύσεις, κερδίζοντας από την εμπειρία υλοποίησης παρόμοιων λύσεων σε διεθνές επίπεδο που έχουν ήδη υλοποιηθεί από EPLAN & Rittal σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο κ. Δημήτρης Παπαϊωάννου, Διευθυντής της Rittal Ελλάδος μαζί με τον τεχνικό του κ. Γιάννη Τσίρμπα και δύο υψηλόβαθμα στελέχη της Rittal από τη Γερμανία, συνοδευόμενοι από τον κ. Χρήστο Δημητριάδη, Διευθυντή της EPLAN Hellas, πραγματοποιήσαν επισκέψεις σε εταιρίες με κύριο αντικείμενο δραστηριότητας την παραγωγή ηλεκτρικών πινάκων μέσης και χαμηλής τάσης και πινάκων αυτοματισμού και ελέγχου, καθώς και μία επίσκεψη στη ΒΙΠΕ ΚΙΛΚΙΣ στο εργοστάσιο ανελκυστήρων της KLEEMANN στο τμήμα ηλεκτρονικής και αυτοματισμών.

Όπως σημειώνεται, η επίσκεψη στο βιοτεχνικό πάρκο Καλοχωρίου στη εταιρία ΣΙΑΦΑΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ και στη ΒΙΠΕ ΣΙΝΔΟΥ Θεσσαλονίκης στην εταιρία «SENEKIS» Α. ΣΕΝΕΚΗΣ & ΥΙΟΙ καθώς και η αντίστοιχη επίσκεψη στην KLEEMANN στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία καθώς έγινε κατανοητό ότι οι προτεινόμενες λύσεις ψηφιοποίησης, η δημιουργία εικονικών αντιγράφων (digital twin),  θα αυτοματοποιήσουν μεγάλα τμήματα της παραγωγικής διαδικασίας μέσα από την εγκατάσταση μηχανημάτων, εξοπλισμού και λογισμικών λύσεων Βιομηχανία 4.0 (Industry 4.0) που θα υλοποιήσουν αυτό που ονομάζουμε “έξυπνο εργοστάσιο”.

Η Rittal φέρνει την ιδέα του Value Chain Industry 4.0 στην κατασκευή. Με τη δύναμη του λογισμικού EPLAN, των συστημάτων Rittal και του Rittal Automation Systems (RAS), κάθε μέρος της διαδικασίας κατασκευής και ολοκλήρωσης πινάκων θα είναι πλήρως διασυνδεδεμένο. Η χρήση του EPLAN Electric P8, EPLAN Data Portal και EPLAN Pro Panel παρέχει την απαραίτητη τεκμηρίωση και διασύνδεση παρέχοντας πλήρη και αναλυτική διαχείριση έργου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ