ʼρχισε και επίσημα πλέον η εφαρμογή του νέου ερευνητικού προγράμματος «PVrosion», το οποίο χρηματοδοτείται από το ίδρυμα Προώθησης Έρευνας, στα πλαίσια του ανταγωνιστικού προγράμματος «Ολοκληρωμένα Έργα», και στο οποίο ο Σύνδεσμος Αδειούχων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Κύπρου συμμετέχει ενεργά.
Ο Σ.Ε.Η.Κ. συμμετέχει στο έργο σαν συνεργαζόμενος φορέας του Πανεπιστημίου Κύπρου, υπό την εποπτεία του Αναπληρωτή Καθηγητή Χαράλαμπου Α. Χαραλάμπους (τμήμα ΗΜΜΥ, Π.Κ) ο οποίος είναι ο επιστημονικός υπεύθυνος του έργου. Εκτός από τον Σ.Ε.Η.Κ. και το Παν/μιο Κύπρου, στο δίκτυο συνεργασίας συμμετέχουν το Τ.Ε.Π.Α.Κ., το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών (Η.Μ.Υ.) του Υπουργείου Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων και οι εταιρείες Nortest Cy, H.C.M και Econergia Cy.
Σε συνάντηση που έγινε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, παρόντες ήταν εκπρόσωποι όλων των συμμετεχόντων και θέμα είχε την εκτενή συζήτηση πάνω στη στρατηγική εφαρμογή του προγράμματος και την επίτευξη των στόχων του. Μετά τη συνάντηση, ο Σύνδεσμος αντάλλαξε στοιχεία με τον αναπληρωτή καθηγητή της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Δρ. Ιωάννη Φ. Γκόνο.
Σκοπός του έργου, είναι η αποφυγή κινδύνων ήλεκτρο-διάβρωσης κτηριακών θεμελίων και εγκαταστάσεων, λόγω διαρροής συνεχούς ρεύματος από μετατροπείς Φ.Β εγκαταστάσεων. Η ηλεκτρο-διάβρωση των δομικών υλικών ενός κτηρίου μπορεί να μειώσει τον ωφέλιμο χρόνο ζωής του ή ακόμα και να το καταστήσει πιο ευάλωτο σε φυσικές καταστροφές (π.χ. σεισμό).







