Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023

ΑρχικήΕπικαιρότηταSiemens: Φαροσειρήνα με φωνητικές εντολές

Siemens: Φαροσειρήνα με φωνητικές εντολές

H Siemens παρουσιάζει τη φαροσειρήνα FDS227 με δυνατότητα αναγγελίας προ μαγνητοφωνημένων μηνυμάτων συναγερμού, για την ενσωμάτωση στο διευθυνσιοδοτούμενο σύστημα πυρανίχνευσης Cerberus FIT της Siemens.

Όπως επισημαίνει η εταιρεία, οι φαροσειρήνες FDS227 προσφέρουν δυνατότητα επιλογής ήχου συναγερμού, φάρο και δυνατότητα εκφώνησης μηνυμάτων στα ελληνικά και σε διάφορες γλώσσες. Μπορούν να εγκατασταθούν με ειδική βάση που τους προσδίδει στεγανότητα κατηγορίας IP65 εντός ή εκτός του κτηρίου.

Η εμπειρία έχει δείξει ότι σε περίπτωση πυρκαγιάς, ένα απλό ηχητικό σήμα δεν αρκεί γιατί συχνά ο κόσμος το αγνοεί και ακόμα πιο συχνά το θεωρεί ψευδή συναγερμό ή απλά έναν ακόμα ενοχλητικό θόρυβο. Το αποτέλεσμα είναι, ότι τα άτομα που πρέπει να ειδοποιηθούν είτε δεν αντιδρούν, είτε αντιδρούν καθυστερημένα.

Όπως τονίζει η εταιρεία, ενσωματώνοντας στην πυρανίχνευση το σύστημα φωνητικού συναγερμού, το Cerberus FIT μπορεί να εκφωνήσει ευκρινή και εύκολα κατανοητά μηνύματα στην απειλούμενη περιοχή ή σε ολόκληρο το κτήριο, ελαχιστοποιώντας το χρόνο για την εκκένωση και μαζί με αυτόν και τον κίνδυνο για τους ανθρώπους. Διατίθεται και με την ελληνική γλώσσα.

Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, η Siemens αυξάνει την αξιοπιστία του συστήματος μέσω καθημερινών αυτοδιαγνωστικών ελέγχων του κυκλώματος της φαροσειρήνας αλλά και μέσω δοκιμών του πίνακα, ώστε η ισχύς να είναι επαρκής για κάθε συσκευή συναγερμού, αποκλείοντας υπερφόρτωση, διακοπή ή βραχυκύκλωμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ