Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

ΑρχικήΠρόσωπαΔάρειος Δημητρίου (SKE Engineering GmbH): Στόχος μας η ευρεία υιοθέτηση της πράσινης...

Δάρειος Δημητρίου (SKE Engineering GmbH): Στόχος μας η ευρεία υιοθέτηση της πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη

Με έτος ίδρυσης το 2008 η SKE πρωταγωνιστεί στην ευρωπαϊκή αγορά ηλιακής ενέργειας, παρέχοντας έξυπνες φωτοβολταϊκές λύσεις FusionSolar της Huawei, οι οποίες προσαρμόζονται σε πολλαπλά σενάρια και τύπους έργων.

Η «SKE Engineering GmbH» με έδρα στην Αυστρία, προμηθεύει την ελληνική καθώς και άλλες 15 ευρωπαϊκές αγορές με έξυπνα φωτοβολταϊκά (Φ/Β) συστήματα Huawei. Η SKE ιδρύθηκε το 2008 και αποτελεί σήμερα μία από τις κορυφαίες εταιρείες στην ευρωπαϊκή αγορά ηλιακής ενέργειας. Ως Huawei Value Added Partner (VAP) και πιστοποιημένος συνεργάτης της Huawei στον τομέα της τεχνικής υποστήριξης (1st five Star Certified Service Partner Global for Huawei Smart PV), προωθεί την ευρεία υιοθέτηση της πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη, παρέχοντας Huawei Fusion Solar λύσεις για οικιακά, εμπορικά/βιομηχανικά καθώς και μεγάλης κλίμακας έργα.

Στη συνέντευξη που ακολουθεί ο κ. Δάρειος Δημητρίου, area sales manager south Balkan της SKE Engineering GmbH, αναλύει τη δραστηριότητα της SKE στην Ελλάδα αλλά και τις τάσεις της αγοράς.

Το VAN RoadShow της SKE – Huawei, το οποίο χρησιμοποιείται για την εκπαίδευση των επαγγελματιών του χώρου της ενέργειας και των φωτοβολταϊκών. Οι συμμετέχοντες μπορούν να δουν από κοντά τα προϊόντα της εταιρείας και τις λειτουργίες τους.

– Ποιοι είναι οι κύριοι τομείς δραστηριότητας της SKE;

– Η SKE αναλαμβάνει όλες τις δραστηριότητες πωλήσεων και τεχνικής υποστήριξης της Huawei FusionSolar σε 16 χώρες της κεντρικής, ανατολικής και νότιας Ευρώπης. Με εξειδικευμένη γνώση στα φωτοβολταϊκά, η SKE υποστηρίζει τους πελάτες της στον τομέα των πωλήσεων και των logistics, παρέχοντας ταυτόχρονα συνεχείς δωρεάν εκπαιδεύσεις και τεχνική υποστήριξη για όλα τα φωτοβολταϊκά προϊόντα της Huawei.

Επιπλέον, η SKE υποστηρίζει τους συνεργάτες της διεθνώς στην τοπική τους γλώσσα για όλα τα τεχνικά ζητήματα. Αυτό διασφαλίζει γρήγορη και ουσιαστική εξυπηρέτηση τη στιγμή που τη χρειάζονται οι συνεργάτες μας. Στην Ελλάδα, η έμπειρη ομάδα της τεχνικής υποστήριξης εξυπηρετεί καθημερινά τους συνεργάτες παρέχοντας λύσεις σε κάθε τεχνικό ζήτημα.

– Πραγματοποιείτε εκπαιδευτικά σεμινάρια σε ηλεκτρολόγους και σε ποιους τομείς;

– Η SKE παρέχει εκπαίδευση υψηλής ποιότητας στους επαγγελματίες του χώρου της ενέργειας και των φωτοβολταϊκών, σχετικά με το οικοσύστημα και τις λύσεις της Huawei.

Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια της SKE ξεχωρίζουν γιατί:

  • Διενεργούνται σε μορφή σεμιναρίου από εξειδικευμένο προσωπικό της SKE και της Huawei.
  • Πραγματοποιούνται σε εσωτερικό χώρο του ενδιαφερόμενου πελάτη, σε αίθουσα με χρήση προτζέκτορα ή οθόνης παρουσιάσεων, και αφορούν όλο το εύρος των φωτοβολταϊκών, όπως είναι τα οικιακά (residential), τα εμπορικά / βιομηχανικά (C&I), και φωτοβολταϊκά πάρκα (utility).
  • Παρουσιάζεται το VAN RoadShow (κατόπιν διαθεσιμότητας) της SKE – Huawei, όπου οι συμμετέχοντες μπορούν να δουν από κοντά τα προϊόντα (inverter, μπαταρίες, optimizer, μετρητές ισχύος) και τις λειτουργίες τους.

Οι εκπαιδεύσεις παρέχονται δωρεάν και είναι ανοιχτές για μηχανικούς, ηλεκτρολόγους εγκαταστάτες και όσους σχετίζονται με την ενέργεια και τα φωτοβολταϊκά συστήματα. Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία, η ομάδα μας από τα γραφεία μας στη Θεσσαλονίκη είναι στη διάθεσή σας.

Στιμιότυπο από την απονομή του βραβείου 1st five Star Certified Service Partner Global for Huawei Smart PV. Η SKE είναι ο πρώτος Five Star Certified Service Partner της Huawei.

– Ποιο είναι το εύρος προϊόντων που προσφέρει η SKE;

– Τα φωτοβολταϊκά αποτελούν την κύρια τεχνολογία για την επίτευξη της ενεργειακής μετάβασης, αφού παρέχουν έναν βιώσιμο και οικονομικό τρόπο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Τα ολοκληρωμένα φωτοβολταϊκά συστήματα, σε συνδυασμό με συστήματα αποθήκευσης ενέργειας, αποτελούν την κύρια λύση για την προώθηση της ενεργειακής μετάβασης, προσφέροντας κατανεμημένη παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές σε σενάρια εντός και εκτός δικτύου.

Οι έξυπνες φωτοβολταϊκές λύσεις FusionSolar της Huawei προσαρμόζονται σε πολλαπλά σενάρια και τύπους έργων. Η ευρεία γκάμα προϊόντων FusionSolar περιλαμβάνει τόσο φωτοβολταϊκά οικιακής, εμπορικής / βιομηχανικής χρήσης και μεγάλης κλίμακας έργα, όσο και προηγμένες λύσεις για αποθήκευση ενέργειας. Παρέχει σε οικογένειες, επιχειρήσεις, διαχειριστές δικτύου και δήμους καθαρή και προσιτή ηλεκτροπαραγωγή αξιοποιώντας την ηλιακή ενέργεια.

– Μπορείτε να μας δώσετε περισσότερες λεπτομέρειες για τις τρεις αυτές κατηγορίες προϊόντων;

– Τα προϊόντα Huawei FusionSolar Residential αποτελούν την έξυπνη φωτοβολταϊκή τεχνολογία για την ηλεκτροπαραγωγή μέσω ηλιακής ενέργειας σε όλους τους τύπους κατοικιών, δίνοντας τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να είναι ανεξάρτητοι από τις αυξανόμενες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας.

Τα οφέλη έγκεινται στη μεγιστοποίηση της παραγωγής ενέργειας μέσω πρωτοποριακής τεχνολογίας των Huawei FusionSolar Invertres, στην αποθήκευση της πλεονάζουσας ενέργειας με μπαταρίες τελευταίας τεχνολογίας και στην έξυπνη διαχείριση μέσω της EMMA (σύστημα διαχείρισης ενέργειας Huawei), παρέχοντας στους ιδιοκτήτες κατοικιών μια αποδοτική, βιώσιμη και φιλική προς το χρήστη λύση.

Συγκεκριμένα, τα προϊόντα Huawei FusionSolar Commercial & Industrial αποτελούν την πλέον αποδοτική λύση στις εμπορικές / βιομηχανικές υποδομές, χρησιμοποιώντας την έξυπνη τεχνολογία για ηλεκτροπαραγωγή μέσω της ηλιακής ενέργειας.

Τα προϊόντα Huawei FusionSolar Utility Scale είναι η κορυφαία τεχνολογία σε μεγάλης κλίμακας φωτοβολταϊκά συστήματα και αποτελούν μια έξυπνη επένδυση για μέγιστη απόδοση.

Επίσης, τα προϊόντα Huawei FusionSolar (Residential, C&I και Utility) δεν είναι απλώς ένα σύστημα για το σήμερα· είναι μια επένδυση που εξελίσσεται μαζί σας.

Άποψη από το εσωτερικό του VAN RoadShow της SKE – Huawei.

– Τι μπορείτε να μας πείτε για τις τάσεις της αγοράς;

– Ένα πράγμα είναι σίγουρο: Το μέλλον είναι ηλεκτρικό, οικολογικό και φιλικό προς το περιβάλλον.

Ως διεθνής εταιρεία, αντιμετωπίζουμε καθημερινά τις παγκόσμιες προκλήσεις. Τα προϊόντα Huawei FusionSolar παρέχουν λύσεις που χρησιμοποιούν έξυπνους αλγόριθμους για την υλοποίηση της διαχείρισης της ροής ενέργειας, με σκοπό τη βέλτιστη αυτοκατανάλωση και την αύξηση της ενεργειακής ανεξαρτησίας.

Έτσι, προσφέρουμε μεγαλύτερη ασφάλεια, αυξημένη αποτελεσματικότητα και προηγμένα τεχνολογικά συστήματα. Η τεχνολογία και οι λύσεις που παρουσιάζουν τα προϊόντα FusionSolar έχουν ως στόχο να αλλάξουν εντελώς τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουμε την ενέργεια και τις ενεργειακές ροές. Το αποτέλεσμα θα είναι ένας πιο πράσινος και πιο βιώσιμος πλανήτης για όλους μας.

– Ποια είναι τα πιο καινοτόμα προϊόντα/υπηρεσίες που παρέχει η SKE στην αγορά των φωτοβολταϊκών;

– Η Huawei είναι πρωτοπόρος στην τεχνολογία φωτοβολταϊκών συστημάτων για έργα Utility με επίκεντρο την ενσωμάτωση συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας (ESS) στα φωτοβολταϊκά συστήματα, αξιοποιώντας υλικά και τεχνολογίες αιχμής.

Η στρατηγική αυτή καθιστά ιδιαίτερα αξιόπιστη την τροφοδοσία ενέργειας από συστήματα που συνδυάζουν φωτοβολταϊκά και αποθήκευση ενέργειας (PV+ESS). Σημαντικές αναβαθμίσεις περιλαμβάνουν τον ενισχυμένο σχεδιασμό ασφαλείας, βελτίωση της ασφάλειας κατά τη μετατροπή AC σε DC, ανανέωση υλικού και λογισμικού, καθώς και υψηλότερη προστασία δεδομένων.

Αυτή η ολοκληρωμένη προσέγγιση περιλαμβάνει τη μετάβαση από παθητικούς σε ενεργητικούς μηχανισμούς ασφαλείας, εξασφαλίζοντας προστασία υπό διαφορετικές συνθήκες.

Επιπλέον, η εφαρμογή τεχνολογιών Grid-Forming με συστήματα αποθήκευσης ενέργειας φέρνει επανάσταση στα δίκτυα ηλεκτροδότησης, διευκολύνοντας την ευρεία ενσωμάτωση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Έργα που έχουν υλοποιηθεί πιστοποιούν τη βιωσιμότητα των συστημάτων Grid-Forming PV + ESS σε κλίμακα GWh (γιγαβατώρες), σηματοδοτώντας ένα σημαντικό ορόσημο για την εξέλιξη της τεχνολογίας των φωτοβολταϊκών συστημάτων Utility.

Μέσα από τη συνεργασία Huawei και SKE, οι πελάτες μπορούν να πετύχουν τους στόχους τους για ανθρακική ουδετερότητα (carbon neutrality), με τα εξαιρετικά αποδοτικά, ασφαλή και αξιόπιστα φωτοβολταϊκά συστήματά τους.

Στιγμιότυπο από την ομάδα της SKE στο περίπτερο της εταιρείας στην 6η διεθνή έκθεση «Verde.tec / Τεχνολογίες Περιβάλλοντος 2024».

– Ποια είναι η εκτίμησή σας για το τρέχον έτος; Ετοιμάζετε κάτι καινούριο το επόμενο διάστημα;

– Μία από τις κύριες προκλήσεις της αγοράς σήμερα είναι η εύρεση καταρτισμένου προσωπικού στον τομέα της τεχνολογίας, κάτι που η SKE επιτυγχάνει με το άρτια εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό της. Πλέον ο ανταγωνισμός στην αγορά είναι πολύ μεγάλος· ωστόσο η υψηλή ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών της SKE κάνουν τη διαφορά.

Η SKE αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς και κατασκευάζει σήμερα το μεγαλύτερο κέντρο αποθήκευσης και εφοδιασμού –σε ευρωπαϊκό επίπεδο– συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας και εξοπλισμού φωτοβολταϊκών στην Αυστρία. Μέχρι το 2025, θα δημιουργηθούν περισσότερες από 450 θέσεις εργασίας σε 30.000 τετραγωνικά μέτρα αποθηκευτικών χώρων, χώρων logistics και γραφείων, συμπεριλαμβανομένης της SKE Solar Academy για την παροχή εξειδικευμένης εκπαίδευσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ