Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023

ΑρχικήΝέα ΠροϊόνταMISTRAL Antenna Systems: Κεραίες δωματίου και μπαλκονιού

MISTRAL Antenna Systems: Κεραίες δωματίου και μπαλκονιού

Η εταιρεία Mistral Antenna Systems παρουσιάζει τις λύσεις που υπάρχουν όταν δεν είναι δυνατή η εγκατάσταση εξωτερικής κεραίας σε ταράτσα, αλλά και όταν η κεραία κεντρικής εγκατάστασης δεν λειτουργεί, και επισημαίνει τα εξής:

«Επειδή κάποιοι επιθυμούν να είναι αυτάρκεις με τη δική τους κεραία, δημιουργήθηκαν οι κεραίες μπαλκονιού. Η επιλογή της κατάλληλης κεραίας εξαρτάται ανάλογα με τον προσανατολισμό του μπαλκονιού ως προς το κέντρο εκπομπής.

» Τα πράγματα είναι πολύ απλά για τους τυχερούς των οποίων το μπαλόνι είναι στους τελευταίους ορόφους, απέναντι και κοντά προς το κέντρο εκπομπής, αλλά και αρκετά πλάγια σχεδόν έως +/- 90 μοίρες, πάλι καλύπτονται, διότι οι κεραίες μπορούν να προσανατολιστούν προς την επιθυμητή κατεύθυνση.

» Αυτό οφείλεται στο μπράτσο στήριξης, το οποίο συγκρατεί την κεραία σε απόσταση 15 εκ. από τον τοίχο (για περιορισμό των απωλειών σήματος λόγω της εγγύτητας με τον τοίχο), ενώ δίνει και τη δυνατότητα περιστροφής.

» Όταν τα μπαλκόνια βρίσκονται από την άλλη πλευρά του κτιρίου, ακόμα και εάν είναι και στους πρώτους ορόφους, αυτά βρίσκονται σε μειονεκτική θέση. Για αυτές τις συνθήκες προτείνονται τα πρώτα δύο είδη κεραιών που ακολουθούν:

  • Mini antenna με κωδικό 0319 και πολύ μικρές διαστάσεις. Δεν έχει μπράτσο στήριξης και στηρίζεται συνήθως σε κάγκελο. Ο λοβός λήψης είναι μπρος – πίσω ο ίδιος.
  • Super Mini με κωδικό 0317 σε λευκό χρώμα και 0318 σε μαύρο. Οι κεραίες αυτές είναι μεγαλύτερες με μπράτσο στήριξης. Ο λοβός λήψης είναι μπρος – πίσω ο ίδιος.
  • Special Antenna με κωδικό 0316 σε λευκό χρώμα και 0315 σε μαύρο, η οποία διαθέτει μπράτσο στήριξης και τρία στοιχεία για επιπλέον ενίσχυση, οπότε γίνεται πλέον κατευθυντική προς τα εμπρός και θα πρέπει το μπαλκόνι να είναι από την πλευρά του κέντρου εκπομπής.
  • Magic Panel antenna, με κωδικό 0330 η απλή έκδοση και με κωδικό 0331 η ίδια με ενισχυτή. Πρόκειται για μία νέα κεραία πολυεπίπεδης τεχνολογίας (multi layers antanna) υψηλής απολαβής και κατευθυντικότητας για το μέγεθός της. Έχει πολύ μικρές διαστάσεις με μπράτσο στήριξης (φωτογραφία). Το μπαλκόνι απαιτείται να είναι απέναντι από το κέντρο εκπομπής, ακόμη και εάν είναι πολύ μακριά. Όλες οι κεραίες τοποθετούνται κανονικά και σε ταράτσα.
  • Julia antenna. Είναι κεραία δωματίου, διατίθεται σε δύο χρωματισμούς (λευκή και μαύρη, με αντίστοιχους κωδικούς 0307 και 0308), και δεν απαιτείται κάποια τρύπα στον τοίχο για να περάσει το καλώδιο που θα συνδέσει την κεραία μπαλκονιού με την τηλεόραση. Τοποθετείται κοντά στην τηλεόραση, στο καλύτερο σημείο λήψης.

» Οι παραπάνω κεραίες, εφόσον τοποθετηθούν σε μπαλκόνι και όχι σε ταράτσα, αποτελούν λύσεις ανάγκης και δεν υποκαθιστούν σε απόδοση την κανονική εγκατάσταση κεραίας σε ταράτσα».

Όλα τα προϊόντα της εταιρείας παράγονται στην Ελλάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ